Utsikt
Klarer ikke å slippe Vardø helt ennå. I bakgrunnen ser dere Reinøy og Hornøy. Sistenevnte har et fantastisk fugleliv og er absolutt verd et besøk. John Gitmark vil nok kjenne igjen sin gamle arbeidsplass. :)
Bildet inngår i albumet Vardø - Bilder fra Vardø. Både mennesker, natur og hendelser.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-19 22:05:41
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-19 23:38:19
    Versjon #3
Utstyr
  • Nikon D100
  • Nikon AF-S VR 24-120 f/3.5-5.6G IF-ED
  • Brennvidde85mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger281
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100973} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Stig B.

Har sett mange fine bilder fra Hornøy her på dotten i sommer.

Fint bilde av et sammentrengt kystsamfunn. Kunne like gjerne vært tatt her på nordvestlandet. Ok disige farger, bra flatebruk.

Vet ikke hvordan det ser ut der, men tar meg i å undres om dette er bilde av en øy, der kantene går like utenfor bildekanten. Utsnittet virker litt umotivert, dvs ikke noe naturlig avslutning hverken til høyre eller venstre???

Mvh Stig
Venche J.

Joda, det er en øy Stig og bildet er ikke heeelt umotivert.

Jeg har en versjon med hele øya, men det blir likssom litt smått og puslete.

Skitt au - legger det ut som versjon to.

Wenche.
Stig B.

Mente ikke at bildet var umotivert :-), bare at det ikke virket å være naturlig avslutning til venstre eller høyre. Forstår godt at det blir slik i en del tilfeller, da hele ''det naturlige'' forringer det man vil formidle.

Mvh Stig
Avsluttet .

Alle husene i en stor utstrakt klynge gjorde seg veldig bra. Bildet fikk mange forskjellige fargevalører som jeg synes bryter fint med de andre duse fargene uten å forstyrre.

Fint bilde. V2 tror jeg hadde gjort seg i en veldig godt i en ordentlig stor forstørrelse.

MvhJRH
Wes D.

An excellent scene with good variety - lovely colours in the buildings
Is that round dome on the right part of an Astronomical observatory?
Kind regards Wes
Venche J.

Wes, the dome is a military installation. In version two you can see the big one. It is called Globus II.

Wenche.
Bjørn H.

Hei Wenche :)

Joda jeg liker bildet fra Vardø ....

Panoramaformatet gjør seg godt, og det er mye flott å se på ..

Savner litt skarphet på husan :)

Går V1

Bjørn ;¤
Wigdis W.

Litt uskarpt, men ellers et fint motiv. Likte begge versjonene like godt jeg :-)
Jan-Eilert P.

v1 er flotters! Likte ikke v2 på grunn av stein i v bildekant. Et fint bilde tatt fra Domen. (Har akkuratt samme bildet selv- hehehe).

helsing fra

Jan-Eilert
Mike T.

Hei Wenche,
alle versjonene er velbalanserte, synes jeg. Flott ståsted du hadde. Vers#3 liker jeg best.
Ingen negative anmerkninger. Fint!
Hilsen Mike
John G.

Hallo!
Selv om mange detaljer forsvinner i v2, så liker jeg dét aller best! V2 viser Vardø og dets beliggenhet på en suveren måte. Dessuten så er det lettere å kjenne seg igjen i den versjonen enn i 1 og 3.

Veldig morsomt å se disse bildene. Nede til venstre i v2 ser vi altså flyplassen, men hvor er nedfarten til tunellen? På bortsiden av flyplassen? For det ble vel bygget en undersjøisk forbindelse de første årene av åttitallet???
Denne versjonen viser også hvor goldt og værhardt det er i disse områdene lengst nordøst i Norge...

Bildet fremstiller Vardø i et nesten idyllisk ''lys'', noe undertegnede ofte følte på kroppen at det IKKE var! Mye (nesten alltid)vind, , kortkort kald sommer og hjemmelengsel, gjorde at en utskremt vernepliktig ikke trivdes så altfor godt. Vel, når jeg tenker meg om, var det jo fine perioder også, med flotte opplevelser. Ingen tvil om det...

Jeg ser det er kommet opp en stor grå bygning rett på hitsiden av veien opp til radaren. Hva er det, tro?
Rett på nedsiden av den - på grusbanen - kunne vi sommerstid sparke fotball i tiden rundt midnatt, i midnattsol, selvfølgelig, etter vaktavløsning kl. 23:00!
Så kjenner jeg godt igjen den lille fjellkula til venstre for kasernene, den vi gikk over/rundt for å komme raskeste vei ned til byen.

Etter en overflyttingsperm - før vi skulle nordover våren ´79 - hvor påskeværet hjemme var usedvanlig flott, ankom vi et ennå meget vinterlig Vardø med svære snøfonner, høye brøytefonner, en del minusgrader og tidlig mørke! Det var et miljø- og værskifte som var MEGET følbart!
Den gang - i april '80 - var jeg veldig fornøyd med å komme hjem...

I dag ville det vært morsomt og spennende med et besøk igjen.
Bildet gir meg gode følelser...
John :-)


Odd Tore S.

Vardø ser ut til å være et vanskelig sted å fotografere, lang og smal.
v2 blir nettopp lang og smal, den delvis avkuttede steinen forstyrrer.
Utsnittet i v1 er også litt vanskelig, kutter midt i bebyggelsen på venstre side. Vanskelig å finne et logisk sted å avslutte. Fargene på både v1 og v3 ble litt ''rare'' på denne skjermen, v3 er bedre, men det er en slags merkelig blåskjær over begge. Dette er likevel en nokså tvilsom kommentar, for denne skjermen gir ofte et dårligere inntrykk av bildene enn andre skjermer jeg har tilgang på.
MVH
Odd Tore
Steinulf L.

Ikke mye å føye til her. Mange fine kommentarer. Nydelig lys. Havblikk som her hører vel også med til sjeldenhetene.
Tom A.

Hei Wenche, liker bildet- mye flotte farge spill her. Måten byen strekker seg ut over hele øya- Og bruker opp nesten all tilgjengeligplass. Det blir nesten noe organisk over byen- En slags organisme som sakte brer seg utover landskapt.

Liker fargene i v2 best- bra touchup- men syns snittet i v1 var finere; mer luft oppe og mindre nede

Ha en fin dag

Hilsen Tom
Tom R.

Fint utsiktsbilde, med fine farger.

Tom:)
Bjarne B.

Hei Wenche, fin oversikt over Vardø by. Så langt øst kom ikkje eg i min vernepliktkariere, marinen, ferden stoppet i Honnigsvåg, skulle gjerne vert i Vardø og Kirkenes også. Får vel bruke hurtigruta til det, masse fint lys nordpå både sommer og vinter. God helg .Mvh Bjarne.
Kay R.

Hei,hei...

Joda hær kjenner æ mæ igjen ja. Et veldig pent bilde av Vardø. Har vært mange, mange ganger hær. Synes du har valgt dæ en fin vinkel og perspektiv. Ellers sitter bilde ganske godt teknisk.. Likte det..
Ha en fin helg..

MVH Kay:)
Nina S.

Du setter i gang mange følelser hos mange her med dette bildet og det er jo et tegn på at bildet fungerer. Har aldri vært i Vardø, men får veldig lyst til å dra dit! Glad du tok med v2, gir mere føling på størrelsen på øya. Likte v2 best,
likte fargene der best.
Mvh Nina
Venche J.

Takk fir kommentarene dere. :)

Joda, Vardø har en spesiell plass i mitt hjerte. Når man er født og oppvokst på en plass som dette, så er det ikke mulig å glemme hvor røttene er (det gjelder sikkert alle). Vardøværingen er også spesiell, det må de vel være for å holde ut på øya. (Og dette er positivt ment.)
Musikk og revylivet er rikt, og folket har kassevis med hærlig selvironi. Det tror jeg egentlig er en fellesnevner for alle som lever i tette kystsamfunn. I Finnmark er det stor forskjell på lynnet i befolkningen langs kyststripa kontra de som lever i fjordstrøkene og indre Finnmark. (Min personlige betraktning med bosted i Alta.)

John, den store grå kassen er Vardøhallen. Der kan du nå spille fotball og håndball året rundt uavhengig av å hente fotballen med båt på flosjø nede i Russevika. (For de med skikkelige sleivspark og god hjelp av kastevinder fra Berget.)

Den fjellkula du beskriver har jeg aldri hatt noe navn på, men den delen som stikket høyest opp kalles Klondyke. Det et vanntanken til Vardøværingene. Et meget passende navn, for vann var rene gull på øya i riktig gamle dager. :)

Wenche.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu