November motlys II
Bildet inngår i albumet : Årstider i Østfold - typisk for årstiden
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2014-12-18 22:05:01
    Versjon #2
Fotograf
Utstyr
  • Nikon D5300
  • Sigma 70-200mm D f/2.8 APO DG HSM
  • Brennvidde70.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/60s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1020140} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Jan G.
Du holder hva du lover, Walter! Lyset som faller på de tynneste greinene og stråene i forgrunnen løfter dette bildet, sammen med koloritten og den velplasserte pappaen.
Mvh Jan
Frode K.
Veldig bra. Har lurt på hvordan du får tll den litt myke drømmeaktige effekten på noen bilder som du har her. Er det en slags variant av Orton effekten eller er jeg helt på villspor?
Walter S.
Hei Jan og Frode - og hjertelig takk for kommentar som jeg setter pris på!

@ Frode: Nei, Orton-effekten har jeg lagt bak meg for 3 år siden. Brukte den mye for en del år siden, men har nå faktisk glemt hvordan jeg brukte den...!
Nå er det nok en viss mengde med dis (tåke) i lufta i dette bilde her, noe som jo demper kontrasten en del.. Ellers - På bilder med sterke kontrast-linjer, feks. som her med masse småkvist og gress i sterk motlys tar jeg alltid en demper på bildet, før selve skjerpingen, som jeg tar aller sist. Denne dempingen består av et filter i Topaz Detail 2 som heter ES (Edge Softener). >Det samme gjelder ved f.eks. gamle teglstenshus med mange sterke kontrastlinjer og alle slike trær mot lys himmel (og spesielt løvtrær i vind som får en "nervøs" skjelving) dempes på den måten.

Det høres rart ut, først å dempe kontrasten for så og sette den opp igjen, men det gjelder særlig mitt yndlingsobjektiv (Sigma SRT 18-35mm f/1.8) som er til de grader skarp og har en nesten 3-dimensjonal kontrast i seg. Grunnen til min siste skjerping (etter først å ha blitt dempet) er jo at en JPEG som skaleres, bør få en forsiktig skjerping. Versjon 2 er en slik versjon uten skjerping.

Mvh,
Walter
Frode K.
Hei Walter
Takk for svaret og takk for at du deler kunnskapen din med oss andre her på foto.no. Ofte er nybegynnere slik som meg litt usikre på hva man kan spørre om på slike forum som foto.no . For min del er denne usikkerheten borte med at du legger ned tid på å formidle din kunnskap på en slik storartet måte som du gjør. Det har gjort min nyskjerrighet for og interesse for fotografering og da spesielt etterbehandling av bilder mye større.
MVH Frode
Knut N.
Trur nesten jeg ville kutta vekk den unge pappa'n...og den lysarmaturen til høyre. Ellers vakkert bilde!
Walter S.
Takk også til Knut for kommentar. Når det gjelder pappa'en (og lampa som jeg har oversett!) så kan det være et like godt forslag som noe annet.
:o)

Er egentlig ikke fornøyd med bildet som det er. For mye dill-dall oppe. mot himmelen, og ikke noe konkret objekt...

Mvh,
Walter
Knut N.
Det er du og de andre "proffene" her inne som har lært meg å se etter sånne detaljer :o) lærer noe nytt hver gang jeg er her inne. Takk!
Walter S.
He-he!
:o)
Egon Ø.
Smukt modlysbillede i en god stemning. Fint komponeret med personen med barnevogn godt placeret i billedfladen, måske lige tæt nok på billedkant :-)
Hilsen Egon.
Walter S.
Ja, Egon, det var tett på, spesielt på undersiden. Jeg oppdaget ikke mannen med barnevogn før jeg kom hjem. Jeg var så opptatt av å kompensere for den sterke solen (rett inn i objektivet!) at jeg neste ikke kunne se noen detaljer i søkeren, og med minus-kompensasjon så ser man omtrent ingenting i søkeren.

Selve bildet er croppet en del. Det er minst 1/3-del til på venstre siden (som egentlig var motivet mitt..!), men det ble for "busy" med så mange nakne grener mot hvit himmel, at jeg croppet vekk en god del.

Bildet her er et av de som er minst gjennomtenkt av alle mine bilder - var bare interessert i motlyset og strålingen inn i mellom grenene og de småkvistene som ble fremhevet av solen. Men manko i bilder som kan legges ut (det har vært meget dårlig tilvekst av motiver p.g.a. været) gjorde at jeg må fire på kvaliteten...
:o/

Du skal ha takk for dine tanker!

Mvh,
Walter
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu