Kontrast
Kontrasten som slo meg da jeg gikk nedover på Karl Johan forrige uke. Noen koser seg med øl, varmelamper og gode venner, mens andre må sove på gaten på avispapir alene..
Utstyr
  • Canon 5D mkII
  • Canon 16-35mm f2.8L
  • Brennvidde28mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger73
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1026408} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Roar K.
Jeg ville antagelig ha rettet opp vidvinkelavviket i kantene, men skal ikke pukke på det for derom strides de "lærde".
Nede ville jeg tatt et par mm. for å få nedre ramme til å skjære rent på linja som ender ut på nevnte ramme da det kanskje vil øke spenningen noe.
God kontrast i bildet mellom høyre og venstre side - tiggeren i sovepose på bakken og kjerringene med halvliter'n og røyken til venstre.
Fint lys og dybdeskarphet i bildet. som henter ut farger og detaljer.
Dybden gir seg jo sjøl i slike utsnitt som dette.

Roar
Tor Einar K.
Godt sett og raskt oppfattet.

På dette bildet kan ikke personen i soveposen identifiseres. Da ville jeg muligens tatt meg tid til å senke meg ned til et lavere kamerastandunkt for å få denne mer 'inn' i motivet. Man legger selvfølgelig noe i koppen til gjengjeld. En prat kan også være på sin plass.

Jeg tror et lavere standpunkt bedre ville reflektert situasjonen til personen i posen. Nå blir det mer en overfladisk observasjon fra en som gikk forbi.
Birgitte R.
Fantastisk fin fargeharmoni. Og til Tor Einar Kåsa sin kommentar vil jeg si, at det kan du jo ha rett i, men på den annen side, så er den overfladiske observasjonen fra de som går forbi jo akkurat det som er situasjonen til en uteligger. Samtidig er jeg ikke så sikker på, om det hadde vært riktig å be personen gå med på å utstille seg mer - heller ikke mot betaling.
Tor Einar K.
Birgitte:
Jeg bør kanskje presisere at jeg med 'en prat' ikke mente i betydning av å ta regi før bildet ble tatt.
Jeg tar selv tusenvis av bilder av mennesker i det offentlige rom men jeg snakker aldri med dem på forhånd. Det ville ødelagt det autentiske og gitt lite interessante bilder.

Dersom man ønsker å publisere bilder der mennesker som utgjør et hovedmotiv kan identifiseres er det nødvendig å be om tillatelse, til privat bruk er det ikke nødvendig.
Her kan ingen identifiseres. Så i en situasjon som dette hadde jeg nøyd meg med å legge litt i koppen, si hei om personen var våken for så å gå videre.
Det er en god regel å vise normal folkeskikk ovenfor alle man møter.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu