I DREAM OF WAKING UP IN NORWAY
Utstyr
  • Canon EOS 80D
  • EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS STM
  • Brennvidde41.0mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/1600s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger41
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1062472} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (3)
Bjørnar P.
Symbolikken er tydelig nok når bildetittelen tas med i betraktningen.
Teknisk ville jeg valgt en annen løsning.
Bildet virker generelt noe grått og kontrastfattig.
Snøen mangler glød, og de mørkeste partiene gror igjen. Dette kan endres under etterbehandlinga, om ønskelig.
Kamera-innstillingene virker litt ulogiske på meg.
F5/6 er greit nok, men hvorfor en kombinasjon av 6400 ISO og en lukkertid på 1/600s?
1/300s hadde holdt i massevis, og sannsynligvis 1/150s også. Da kunne du redusert ISO-verdien vesentlig, og dermed fått mindre bildestøy og større kontrastomfang.
Roar B.
For meg blir dette en tankeflukt mot et slags utopia hvor fortellingen dreier seg om helt andre ting enn tekniske finurligheter.
Tolker bildet som et ønske om håp, fred og lengsler til forandring, En tilstedeværelse milevis unna den realitet som "drømmeren" selv har opplevd og har i seg fra et "tidligere liv". En imaginær reise som av mange grunner er vanskelig å gjennomføre.
I motsetning til andre er det for meg budskapet og selve innholdet som teller. Her i en presentasjon som kanskje virker litt overtydelig
ROGER W.
Takk til begge for tilbakemelding!

Til Roar
Eg likte godt di tolkning av bildet og var glad for at du klarte å gå inn i bildet si dybde for å utforske det visuelle uttrykket.

Til Bjørnar
Du har heilt rett når det gjeld dei nokså ulogiske tekniske detaljane og dei "feil" kamerainnstillingane bildet viser. Eg har nettopp kjøpt meg eit nytt kamera (Canon 80D) og dette bildet var eit av dei først eg tok med dette nye apparatet utan å vere skikkeleg kjent med kameraet sine funksjonar.
Tross i dei "svake" tekniske detaljane synest eg likevel at bilde har bra kunstnerisk kvalitet og eit uttryk som fungerer bra.
Kriteria og reglane for korleis eit bilde/foto kan bli betrakta som bra, er interessant å diskustere. Korleis skal vi vurdere eit bilde/foto?
Kva er feil og kva er rett?
Kunnskap og handverk innan fotografi har eg stor respekt for.
Men det trenger ikkje alltid ein fotoekspert og alle dei teknisk finurlegheiter på plass for å få til eit godt og interessant bilde. Det finnst mange eksempel på det. Tekniske ferdigheiter og kreativitet er begge viktige og bør ikkje konkurrerer med kvarandre.

Mvh Roger
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu