Spettmeis
Bildet inngår i albumet Fugler rundt Bolkesjø -
Utstyr
  • Canon 1D MKII
  • Sigma 120-300
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5
  • Lukker1/125s
  • FilmtypeIso 500 raw
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger365
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_107166} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Jon Erik V.
Hei.
Et flott bilde av denne arten i typisk positur! Bra skarpt, og hvilken dus og flott bakgrunn. Personlig mener jeg at bildet kunne vært kuttet litt fra høyre, treet skaper litt forstyrrelse i bildet når du ser det i fult format.
Ellers veldig bra!

Jon
Venche J.
Flott - som vanlig. ;)

Har du fått godvær nå?

Wenche.
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldingene.
Wenche, vi har for fint vær - knallende sol :-)
Reidun
Per Harald O.
Finner desverre ikke noe å trekke for!
Nyydelig!
monica p.
Reidun, du er en kløpper på fuglebilder, veldig kjent stil på denne krabaten.
Mvh Monica:o)
Peter W.
Kanonsnygg fågelbild. Mycket fin skärpa och komposition. Färgerna är underbara. Imponerande. I Sverige heter den Nötvecka.

Mvh Peter
Ketil K.
Listen begynner å komme svært høyt opp på spettmeisbilder etter hvert. Her er det pluss for positur og komposisjon. Bildet ligner en del på Jonas Langbråtens bilde nr. 134273 - men han har nok fått til ennå noe bedre øyeglimt og toner. Dessuten stjeler roten noe oppmersomhet og tar roen litt bort i bildet her. Men flott bilde!
Reidun G.
Takk for tilbakemeldingene.
Det jeg har forsøkt å gjøre med mine senere fuglebilder er å få litt miljø med også, men så langt virker det som om mine gamle artsprotretter uten miljø foretrekkes. Se foreksempel mitt spettmeisbilde fra i fjor bilde nr. 77140
Reidun
Ketil K.
Det blir ofte en balansegang - og som ofte også ved makrobilder etterstrebes det rolige, toneavstemte fremfor miljø - men jeg synes bildene dine kompletterer hverandre --- det blir ikke enten eller, men ja takk til både og.
Avsluttet .
Hei Reidun

Kloke ord fra Ketil i hans siste kommentar. Støtter den fult ut.

Jeg synes du har en helt spesiell evne til å fange inn fugler. Og da mener jeg både med og uten miljø. Jeg tror at betrakteren får en ny utfordring når du presenterer miljø rundt fuglene. Blandt annet må man skjønne at miljøet stjeler noe av oppmerksomhetne fra fuglen, både farge -og lysmessig sett.

Jeg har jo fulgt med på dine fuglebilder lenge og må si at du har en god evne til å omstille deg fra bilder uten miljø rundt, og til bildet med miljø rundt. Jeg håper på å få se flere bilder med miljø fra din kant Reidun.

svenn
Ann F.
Du har fått dreisen på fuglebilder, det er blitt mange fine i din portefølje etter hvert.
Dette er blant dem. Selv om glimtet i øyet mangler. På fuglen, altså.
Hvor stor del av totalbildet er dette? Ser at du har brukt et objektiv med maks. 300 mm, så hvis dette er hele bildet må du ha egne evner som fugletiltrekker.

Mvh Ann
Wigdis W.
Jeg er også litt ''Ole Brumm'' når det gjelder fuglebildene dine Reidun. Både rene artsportretter og miljøbilder behersker du til det fulle og dette var ikke noe unntak :-)
Tone B.
Hei Reidun,
Flott bilde dette! Så skarpt og fin dus bakgrunn, så fuglen kommer til sin rett. Jeg liker at du har tatt med litt av miljøet - det gjør seg virkelig. Du har virkelig teken på dette. Flott!

mvh Tone
Bård Lauris H.
Dette er supert dette...
Men jeg er litt usikker på kompen... i tilegg trur jeg Spetten hadde hatt litt godt av usm..

Angående miljø:
Synes du bør fortsett å få litt miljø inn i bildene... de riktig store perlene kommer med et godt miljø. Dog er det vel vanskeligere å få det til?
Hans-Gunnar H.
Enig med brutter'n her....
keep on delivering....

MVH Hans-Gunnar
Reidun G.
Tusen takk for tilbakemeldingene (og trøstens ord :-)).
Jeg fortsetter med miljø fuglebilder, men jeg bør være litt mer tålmodig og finne ''rette lyset'' også.
Når det gjelder USM har dette vært en gjenganger på mange av mine bilder at jeg er for hard på labben - nå forsøker jeg derfor å holde litt tilbake - men muigens litt for mye?.

Reidun
Stig B.
Flott bilde og flotte kommentarer!!

Klassisk positur, noe bløtt, mangel på usm er påpekt. Enig i at JL sin utgave er et lite strå hvassere, men dette er også meget bra. Det gjør at jeg slutter å tå bilder av denne krabaten, selv om den interesserer meg.

Enig også med HGH i at det er bra du prøver med miljø, og at det er en større utfordring. Jeg har selv ikke kommet dit ennå, men det er prisverdig at det gjøres, for sluttresultatene da kan bli svært gode.

Godt jobba.

Mvh Stig
Reidun G.
Takk for tilbakemeldinger
Stig, slutte å ta bilde av spettmeisen ?, det er det dummeste jeg har hørt i dag, det må da være en spore til å anstrenge deg enda mer - vi kommer ikke videre uten utforfringer. For noen år siden var det er mesterstykke bare å få et bilde av en fugl - uansett kvalitet :-)
Reidun

Steinulf L.
He,he, har sans for din siste kommentar. Øver fortsatt på halvtamme ender på vannet...

Men jeg synes både dette og det forrige bildet ditt har litt blåstikk eller er litt lyst. Siden du ikke har fått noen kommentarer på det, kan det jo være min skjerm.
Lars Erik N.
Very nice Reidun. Finner ikke noe å trekke på jeg. Er litt misunnelig på folk som får til så bra fuglebilder. Men jeg får jo bare fortsette å øve :-)

Hilsen
Lars
Rolf J.
Klassisk spettmeis i typisk miljø. Synes ikke at miljøet rundt fuglen ødelegger, snarere tvert imot. Både denne typen fuglebilder og de mer rene artsbilder har sin plass, og jeg sier med Ole Brum: ''Ja takk, begge deler''
Er ellers ikke enig med Stig, vi kan ikke slutte å ta slike bilder fordi om du tar bedre bilder enn vi har klart til nå. Kunne ha vært lite skarpere, ser at USM har vært nevnt i den forbindelse.
Rolf
Avsluttet .
Kan ikke fatte at dette er noe å rope hurra for:

- Bildet er grått og flatt, det mangler fullstendig briljans og renhet. Skarphet, farger og toneforløp ser virkelig ikke ut til å skrive seg fra et av de beste dSLR-ene på markedet. (Sammenlign med det bildet av JL som KK henviser til; kontrasten er slående.) Er dette undereksponert, eller suboptimalt behandlet i ettertid?

- Utsnittet framstår som nokså tilfeldig og umotivert; omgivelsene er halvhjertet utnyttet. (Eller måtte du kutte vekk litt solsikkefrø? I så fall en situasjon mange av oss kjenner seg igjen i...)

- Den lyse delen av rota rett under spettmeisen er særdeles skjemmende, og tar svært mye oppmerksomhet fra hovedmotivet.

Du kan heldigvis vesentlig bedre ennn dette!

Odd Eirik S.
Flott motiv med fint miljø rundt. Synes du har gjort en god fangst her.

Skulle jeg pirke så synes jeg det skorter litt på det tekniske. Mener det er litt støy i bakgrunnen, fuglen kunne vart litt skarpere og bildet en anelse mer fargemettet. Angående det siste med farger så kan det like gjerne skyldes min skjerm eller mine øyne som kvaliteten på bildet. Farger er jo gjerne en subjektiv sak.

Synes dette så absolutt var meget severdig.

mvh
OddES
Jan-Eilert P.
Dette er ikke så bra som det spettmeisbilde som bilde nr. 77140 . Litt vanskelig eksponering mot den lyse rota. Liker bakgrunnen og utsnittet. Mangler litt på skarphet og ser også noe støy. KSH sier at bildet mangler brilijans og jeg er enig. Det får du ta som et kompliment!

Pent bilde, men ikke helt i toppen.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu