hauk og due leik
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2024-04-07 18:56:42
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D800
  • 70.0-300.0 mm f/4.5-5.6
  • Brennvidde300.0mm
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/200s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_1168199} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Arild T.
Sporvehauken er nøgd og kosar seg med byttet, ser det ut til. Godt fanga, og likar best versjon 2 med meir miljø omkring.


Arild
Per L.
Den enes død er den annens brød! Et godt bilde av hverdagsrealisme i naturen. Jeg synes utsnitt og etterbehandlig er best i originalen! Mvh Per
Hans Petter S.
Dette ble veldig flott! Jeg foretrekker også V2, får med litt mer i rundt der som Arild skriver og hauken synes jeg er plassert bedre i billedflata!
Liker det jeg ser her!
Ingrid Milly L.
Takk for kommentarer fra dere, Arild, Per og Hans Petter!
Ingrid Milly
Olaf M.
Flott bilde av denne Spurvehauken som har lagt ned en due. Fortrekker ver.2. Synes du har "dratt litt hardt i spakene" på originalen
Mvh Olaf
Roar K.
Ikke mye leik her.
At spurvehauken går på et så stort bytte som duen hadde jeg ikke trodd. Men haukeslekta er tøff. Har jo bilder av både Brahminglente og svartglente fra India der de har tatt store slanger.

Roar
Hans Rich. A.
Her henger jeg meg på Olaf sin kommentar. Litt for mye oppskarping (?) i originalen slik jeg oppfatter det.
Mvh Hans Richard
Ingrid Milly L.
Takk for kommentarer fra dere alle, Olaf, Roar og Hans Rich.. V2 ble laget fordi jeg ikke fikk det resultatet jeg ville på originalen. Samstemte vurderinger for det meste da!
Mvh. Ingrid Milly
Øyvind H.
Roar har nok rett i at spurvehauken sjelden går på ei mye større due, i hvertfall ikke en frisk en av arten. I Sverige heter hønsehauken, som kjent duvhøk, så det er nok hønsehauken, som her er avbildet. Spurvehauken viste du vel på et bilde, for noen dager tilbake. Med hilsen fra Øyvind
Ingrid Milly L.
Takk til deg Øyvind for kommentar. Tror at dette er spurvehauk for den er mindre enn duen?
Ingrid Milly
Øyvind H.
Hei igjen Ingrid Milly! Hønsehaukhannen er en god del mindre enn hunnen og vedlagte lenker viser tydelig artsforskjell og tror det er hønsehauken du har tatt bildet av. Med hilsen fra Øyvind
http://no.wikipedia.org/wiki/H%C3%B8nsehauk
http://snl.no/spurvehauk
Ingrid Milly L.
Øyvind, Min fuglebok viser hønsehauken med pelskledde legger, mens spurvehauken går med bare legger hele året! Denne har bare legger såvidt jeg kan se!
Ingrid Milly
Ingrid Milly L.
Øyvind, Min fuglebok viser hønsehauken med pelskledde legger, mens spurvehauken går med bare legger hele året! Denne har bare legger såvidt jeg kan se!
Ingrid Milly
Takk for kommentar fra deg også!
Arild T.
Dette har ikke noe med bildet ditt å gjøre, men mer om diskusjonen om hva slags hauk det er.
Jeg har vært i kontakt med en fugleekspert og han sier at det er en spurvehauk, mest trolig en hunn. Dette til orientering.


Hilsen Arild
Ingrid Milly L.
Takk til deg for faglig hjelp, Arild!
Ingrid Milly
Øyvind H.
Beklager Ingrid Milly at jeg kun har forholdt meg til originalbildet ditt og var rimelig sikker på arten ut fra det. Så først i går at versjon 2 har et noe annet uttrykk og koloritt, så beklager igjen dersom jeg har trått noen på tærne og eventuelt uttalt meg på sviktende grunnlag. Det skal naturligvis aldri skal gjenta seg. Mvh Øyvind
Ingrid Milly L.
Kunnskap er til for og brukes?
Ingrid Milly
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu