Skarvetørk
Utstyr
  • Canon 20D
  • Canon 70-300 IS
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_129194} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Knut O.

Når skarven sitter med vingene ut er det ikke for og tørke seg men og fordøye maten.
Knut Olsen
Børge J.

Hei, her har du valgt et vanskelig motiv, å exponere et slikt bilde riktig er ikke enkelt, det svarte gror igjenn, å det hvite brenner ut.
Skal jeg gi deg noen tips, må det bli å ta to bilder av samme motiv, men da må kamera på stativ.
Da tar du et bilde med riktig exponering av fuglenne, så et av for/bakgrunn. så legger du de oppå en annen i ps å så jobber du i layers, å bruket brush-tool til å hente frem de riktig exponerte delene i de forskelige bildene.
Det er det beste rådet jeg kan gi deg her.
også ønske deg bedre lykke neste gang.
BJ
Yvonne Anita R.

Takk for rådet. Neste gang skal jeg prøve det du foreslår. På dette bildet fokuserte jeg på skarvene men får allikevel fuglene veldig mørke.
Avsluttet .

Det er forskjell på å fokusere og å måle lyset. Hvis du har punktmåling på kameraet ditt anbefaler jeg at du prøver det på svært kontrastrike motiv som her.
MVH JOO
Avsluttet .

Knut Olsen:
-Ytre del av fjærdrakten trekker vann, slik at fuglen blir tyngre når den dykker og kan gjøre større fart. Ettersom fjærdrakta trekker vann, kan den ikke oppholde seg lengre tid i vannet og drar sjelden mer en 30-40 km til havs. Dykker opp til 3-4 minutter. Vanlig 2-3 meter, sjelden dypere enn 10 meter, men kan gå ned til 20 til 30 meter. Ses ofte sittende på staker og småskjær med vingene utslått for å tørke den vasstrukne fjærdrakten.
MVH JOO
Yvonne Anita R.

Takk for kommentaren.
Jeg er nok lite flink til å bruke mulighetene kamera har, takker for gode råd og kommer til å være mere flink til å bruke de forskjellige innstillingene når det gjelder lysmåling.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu