Vinter i Fyllingsdalen
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-03-25 12:02:54
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70 mm 3,5-4,5 G ED
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetHar lagt på litt svak blå-farge øverst på himmelen i PS.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger972
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_131701} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Tom R.
Dette var skikkelig flott. Ser kalt ut.
Fin plasering av holmen, har ikke noe negativt å si her.

Tom:)
Odd P.
Her er det bare å være enig med Tom

Odd
Dagny L.
Må bare være enig med det Tom har skrevet jeg også.

Mhv. Dagny
Jan Frode A.
Farger og lyset er bra her :-)

Flotte kontraster mellom det varme og det kalde i vinterlandskapet.
Fine duse fargetoner innover i bildet.

Det eneste jeg har å bemerke er utsnittet.
Jeg tror du med fordel kan beskjære litt nedover fra øvre bildekanten, ca 2/3 ned mot åsen som kommer inn fra venstresida. Litt mere forgrunn hadde også gjort seg; jeg føler at det forreste treet gror opp i bildet fra ingensteds.

mvh -jfa-
Robin S.
Takker for fine kommentarer! Er ellers enig med JFA mht. treet i forgrunnen, men tror ikke jeg ville beskåret så mye av himmelen som han foreslår.
Erlend K.
Pent og stemningsfullt bilde. Dette likte jeg godt. Eksponeringen er god og utsnittet fungerer godt.

Det kan virke som om du har ett lite støvkort i midten av bildet, men dette kan også være en fugl. Uansett, denne lille detaljen kunne blitt klonet bort for å gi motivet et lite løft.
Robin S.
E.K. : Det er faktisk en fugl, men er enig i at den burde vært klonet bort ettersom den er så liten at den like gjerne kunne vært et støvkorn...
Odd Tore S.
Vakkert og stemningsfullt, uten tvil.
Jeg er ikke med på hvorfor du har kuttet vekk vannkanten i høyre side, om det ikke er for å unngå noe som vil forstyrre roen i bildet? Mulig stupebrett?
Støvkornet som er en fugl er nevnt.
Odd Tore
Dag T.
Pent lys, ja, men litt rotete, særlig langs kantene. Jeg håper du tok flere bilder, blant annet skulle jeg gjerne sett et der du konsentrerte deg om trærne i midten og øya bak.
Robin S.
OTS: Jeg er enig i at høyre billedkant ikke er optimal. Mener å huske at jeg komponerte det slik utifra at jeg ville ha med treklyngen med sol på venstre side uten å måtte zoome mere ut for å få det med.

DT: Er enig med deg i ditt forslag til utsnitt/komposisjon, rent bortsett fra at de solbelyste trærne da trolig ikke ville kommet med. Imidlertid hadde jeg ikke objektiv med lengre brennvidde for hånden, men stedet er like i nærheten av der jeg bor, så sjansen for nye opptak under lignende lysforhold vil nok forhåpentligvis komme igjen...
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv. Riktig vinteridyll her med godt lys og fin stemning. Jeg liker komposisjonen du har valgt.

God påske
fra Inger-Lise
flemming r.
Et vinterlandskab når det er smukkest.
Steinulf L.
Flott vinterstemning og vellykket PS arbeid. Godt utsnitt.
Håvard S.
Herlig og kald stemning. Kunne kanskje ha vært kuttet litt i høyre kant.
Robin S.
Takk for kommentarene, særlig det som går på utsnitt og komposisjon. Har lagt ut en ny versjon uten fuglen/støvkornet midt i bildet pluss at høyre side er noe beskåret.
Avsluttet .
Nydelig kaldt/varmt lys og farger i bildet. Jeg liker godt komposisjone i versjon 2. Synes ikke det er noe mer å kutte. Litt dumt med den busken som vokser opp i nedkant av bildet, men det er ikke all verden i mine øyne. Stemningen i bildet vinner uansett.
Avsluttet .
Veldig flott dette her. Flotte kalde farger med skikkelig vinter stemmning.
God komp.

Mvh Kyrre Lien
vyan maria m.
du er bare så uutrolig flink!!! hvilket av bildene dine er du mest fornøyd med? lov å spørre om det? dette bildet får meg nesten til å ville flytte til fyllingsdalen (over fjellet) men fyllingsdalen hadde aldri blitt så vacker gjennom mitt kameraøye. du er magisk!
Robin S.
V.M.C. :
Takker så mye for slike fantastiske kommentarer!
Dette var en av de alltfor sjeldne vinterdager her på våre kanter. Får dessverre ikke slike fotoforhold så ofte, men det gjelder å benytte sjansen når man får den.
Jeg tror nok ikke jeg kan klare å velge ut ett bilde jeg er mest fornøyd med, men favorittbildene høre nok stort sett hjemme blant de som er tatt de aller siste årene. Får vel ta det som et tegn på at man blir en bedre og bedre fotograf med tiden...
Tone A.
Eit vakkert vinterstemningsbilde frå Ortunvatnet i Fyllingsdalen. Eg har budd rett over fjellet på Bønes i 16 år, så slik har eg ikkje sett Ortunvatnet.
Bildet har flotte kontrastar mellom varmt og kaldt lys, og fine kontrastar mellom fargane. Blåtonane i trea i forgrunnen og dei lange skugganeer ein flott kontrast mot gultonane i trea på venstrekanten og det gylne lyset på isen. Den vesle øya i vatnet med alle trea gir dybde og kontrast til bildet. Disen bakover skjuler mest alle husa og forstyrrande element , slik at det er mest formene på landskapet ein ser bak. Bildet har uttrykk av ein stille vinterdag i Bergen. Flott fanga stemning.
:) Tone
Robin S.
Takk til deg også for konkret og fin tilbakemelding! Bildet er riktignok fra Sælenvannet, men det er nok ikke så lett å se her og betyr heller ikke noe i denne sammenheng ;-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu