Vår i elva
Sammensatt av 2 bilder.
Fossekallens sang overdøvet en buldrende foss like ved.
Bildet inngår i albumet Natur -
Utstyr
  • Canon 1 D MKII
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger692
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_132630} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Geir Helge S.

Det slo meg med en gang at bildet var sammensatt/manipulert, så du trenger kanskje å jobbe mer med dette bildet...Men så er det vel litt juks da...:-()
Mvh Geir
Reidun G.

Og hva er det som avslører meg ? :-)
mvh
Reidun
Ketil K.

Nei - nei sollys er vel lov! Dette er meget bra - fin komposisjon og bra gjengivelse av fossekallen. Fint miljøskildring er det og.
Eli B.

Er bildet manipulert? Trodde ikke det jeg, og jeg håper at det ikke er det. For dette var et flott og velkomponert bilde som apsolutt fortjener ros, men hvis det er manipulert går det til stryk hos meg. Da blir jeg skuffet.
Jeg velger å tro at det er ekte, og da er det knakende godt.
mvh Eli
Fred S.

Så ikke at det var ''juks'' jeg; du må være en flink juksemaker, og såmm sett burde du være et forbilde for meg, som ikke bestandig klarer å jukse med stil.
Nei, det jeg ble mest opptatt av ved første øyekast, var nok den solbelyste (utbrente) snøbiten øverst. Er ekstra var på dette med utbrent snø for tiden, har et par bilder som skal ut med tid og stunder der snøen er nettopp det,...utbrent. Hvordasn en unngår slikt vet ikke jeg.
Men i alle fall, jeg tror nok at bildet kanskje hadde vært tjent med en beskjæring på en 4-5 cm. øverst..

vh fred
Rolf S.

Hei.
Jeg skal ikke ta deg på noe. Synes bildet var bra. Fin fugl i fint miljø.
M.v.h. Rolf
Reidun G.

Takk for tilbakemeldingene.
Hovedbildet (elva,snøen) er tatt med lang eksponering, bildet av fossekallen var tatt først med kort eksponering for å ha den skarp.
Snøen som bader i sol er ikke utbrent om dere sjekker i PS - men hvit er den :-)
mvh
Reidun
Nikolai E.

Dette er så dyktig utført at det virker ekte, og miljøet er jo det, fossekallen også. Det må jo være lov å bruke de midlene en fotograf har til å få fram det beste i motivet. Dette bildet er mer enn en ren avfotografering, og det skal fotografen ha honnør for. Bildet anbefales! Jeg synes alt stemmer her, komposisjon, spesielt plasseringen av fossekallen i bildet, kontrast og farger er helt topp.
Ketil K.

Kombinasjonen skarp fossekall/vann på lang lukker er godt mulig med fossekallen, da den ofte sitter helt rolig. Jeg reagerte overhode ikke på kombinasjonen her selv med opplysningen som er gitt. Bevis: Se Jan Jensens bilde nr. 100992. Diskusjonen om juks osv. er jo avsluttet på foto.no.

Dette har overhodet ingenting med juks å gjøre, og følger forutsetnignene på foto.no fullt ut. Går ut fra at uttalelsen fra GHS derfor er ment som spøk. Det er ingenting i veien for å sette sammen to bilder og legge dem ut under natur slik reglene fungerer så langt jeg har oppfattet.
Jan-Eilert P.

Flott miljøbilde med Fossekall. Ellers enig med Ketil Knutsen. Kjartan Trana har også et slikt bilde blant sine bilder på dotten.

JEP
Venche J.

Jada Reidun, dette behersker du til fulle. Hvitt har aldri plaget meg. :)

Wenche.
Avsluttet .

Jeg ser ingen tegn til «juks», men oppfatter bildet som uelegant og rotete. At den snøen som fullstendig mangler struktur ikke er utbrent i teknisk forstand, er en mager trøst. Jeg vurderer bilder med øynene, ikke med måleverktøyet i PS.
Ann F.

BILDET som her, er OK, fugl i riktig miljø.
Jeg vet ikke hvorfor, men før jeg leste noe som helst tenkte jeg at ''du verden, den fuglen så da innklistret ut'', men jeg kan ikke sette fingeren på hva som gjorde at jeg tenkte slik umiddelbart - kanskje en antydning av en kontur rundt fuglebrystet? Miljø og lysretning stemmer jo.
Å kalle det juks, vil jeg absolutt ikke, for miljøet stemmer med fuglen, og som du sier, den satt der og det er to bilder tatt praktisk talt samtidig og som er satt sammen for å skape et fotografisk uttrykk som du heller vil ha enn kort lukkertid på hele bildet.
Men for enkelte bruksområder og miljøer bør det kanskje opplyses om fremgangsmåten? Sånn for ordens skyld uten at det gjør BILDET, sluttresultatet, dårligere. På linje med ''K'' fra Langedrag?
Case closed.

Synes den hvite sneen i venstre øvre del ble VEL hvit. Ellers fin vårstemning med lyset og fargene i vannet.
Mvh Ann


Tom A. T.

Estetisk og behagelig for øyet med sløret vann og sylskarp fugl. Etter min mening har du lykkes bra med dette.
mvh Tom T
Geir Helge S.

Oi, her er det blitt diskusjon ja...
Vet ikke hvorfor, men ser for meg ''innklistret'' ut som AF skriver, derav kommentaren. Bemerkningen om ''juks'' var ment som litt velmende mobbing (siden du ikke greide det med en eksopnering... :-)
Mvh Geir
Stig B.

Går og titter i alle elver jeg går forbi, men har ennå ikke fått fanget denne barske herren.

Enig med TAT; behagelig og fin blanding av slørvann og skarp fugl. Kanskje litt vel hvit snø i solstreifet.

Mvh Stig
Steinulf L.

Dety må være anledning til å bruke de fotografiske teknikker man behersker.
Fint bilde med stort toneomfang.
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig! Fint lys i bildet, flott motiv og riktig dyktig jobb du har gjort.

Inger-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu