Viola tricolor
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma Sigma EX 150mm F2.8 APO MACRO DG
  • Brennvidde150mm
  • Blender-
  • FilmtypeISO 200, RAW
  • Nei
  • AnnetEr uskarpheten ut mot kantene et problem for opplevelsen av bildet?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger822
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_141307} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Finn W.
For meg synes jeg det passet. Fin overgang fra sentrum ut til kanten.som sol stråler. Sentrum av blomsten fint plasert.

Mvh Finn.
Inger Anne Maritsdotter V.
Fine linjer i et bilde som også betraktes abstrakt.
Flott med fargesammensetningen og ''solen'' oppe i venstre hjørnet.
Mvh -iav-
Alexander W.
Hei...
Flott bilde,,, liker kompen...

Mvh Alexander Wabakken
Torbjørn K.
Flott komposisjon med linjene som går ut fra hjørnet, men jeg synes gulfargen blir litt for voldsom og utbrendt her.

Kai Frode G.
Fargene er voldsomme, og det kan være jeg har dratt litt vel hardt i spakene. Likevel tror jeg at jeg liker det slik. Takker for kommentarer!
Steinulf L.
Du vixer oss en 'semi abstrakt. Her er det etter min mening rom for å leke mer, både med tekstur og skarphet. Likte fargene.
Lars-Anders M.
Vackert kort. Heja Sverige. Det var vad jeg fikk ut av dette.
Jan Frode A.
Farger, linjer og idé er god.

Det gule er nevnt av andre. Jeg tror jeg ville vinkle motivet litt annerledes; skarpere linjer inn ifra bildekantene, for så å mykne inn mot et difust utflytende hjørne. Altså: motsatt av det som vises nå :-)

Bildeutsnittet er bra.

mvh -jfa-
Kai Frode G.
JFAa: Interessante betraktninger, jeg skal ha idèen i bakhodet til en annen gang.
Hans Jacob H.
Pent og dekorativt! Med såpass abstrakt uttrykk er det helt på sin plass med litt knalle farger synes jeg. Ellers synes jeg også at Jan Frodes ide kan være vel verdt et forsøk.
Inger-Lise S.
Et flott bilde. Jeg syns du har fått mye ut av stemorsblomsten! Du har funnet et fint utsnitt. Det er ikke lett å få noe annerledes ut av stemorsblomst (syns jeg), men du har klart det. Bra! Fine linjer,lekre farger.

Inger-Lise
Kai Frode G.
Stemorsblomst er det selvfølgelig. Jeg kom ikke på navnet da jeg la inn bildet i går. Takk Inger-Lise!. Jeg tok meg friheten til å endre bildetittelen.
Takker for kommentarer!!
Magnar B.
Likte dette veldig godt! Uskarpheten gjer det litt sånn akvarellaktig. Trur bildet kan fungera både skarp og uskarp, det blir to ulike uttrykk. Fargane er fine - topp dette!
John Ø.
Får følelsen av å ligge på bakken i en skog og se opp mot himmelen. Et av de bedre blomsterbilder jeg har sett. Slike detaljer er hundre ganger med interessant enn hele blomsten som motiv. Hadde jeg noengang hengt opp et blomsterbilde på veggen min skal du ikke se bort ifra det så akkurat slik ut.
Line Kristin W.
Minner mest om Stemorsfiol (Viola x wittrockiana) som er den ettårige vi dyrker i hagen dette, synes jeg (den flerårige heter Hornfiol, Viola cornuta).

Joda, jeg vet hageplanten pleier kalles Stemorsblomst, men tar jeg ikke helt feil er 'Stemorsblom' (Viola tricolor) det egentlige navnet på den viltvoksende og langt mindre Natt-og-dag :-)

Bildet ditt ... vel, helt ærlig gir det meg en følelse av ''om-å-gjøre-å-komme-nærmest-mulig'', hvilket i seg selv jo ikke er nok til å gi verken gode, pene eller spennende fotografier.

Jeg ser at det er mer enn det, Kai Frode - gjennomtenkt utsnitt/komposisjon, fargevalg osv. - men likevel gir det meg desverre ikke mer. Det blir på en måte både for mye (voldsomt) og for lite (uspennende), om du skjønner.

Hvis det er/du har Stemorsfiol i hagen finnes det rikelig med tid til å utforske dem videre, - kronbladene har ofte former og kurver som kan gi spennende nærbilder. Kanskje litt mer 'abstrakt' enn dette også, - det lyser jo blid stemorsblomst/-fiol lang vei ;-)

- Line :-)
John Ø.
Vær så snill, ikke hør på Line! :p Da blir bildene dine like kjedelige som alle andre sine.
Øyvind A.
Jeg er ganske enig med LKW. Visuelt sett er ikke dette pirrende nok til å gi den helt store opplevelsen.
Ø.
Kai Frode G.
Den blomsten jeg fotograferte kan nok ha vært en stemorsfiol ja. Takker for den opplysningen. Takker for kommentaren også. Jeg lærer av ærlige meninger. Jeg er klar over at jo nærmere nødvendigvis ikke alltid er av det bedre, og det var heller ikke det jeg prøvde med dette bildet. Jeg har selvsagt gått i den fellen mange ganger før, men jeg synes ikke jeg gjorde det på dette bildet. Men at du opplever bildet slik, det må jeg bare akseptere, og jeg kan i ettertid skjønne hvorfor du gjør det. Og da har jeg lært litt! Et nytt skritt på den lange veien frem. Bildet er jo rimelig flatt, og det er som du skriver mange muligheter for å skape mer spennende former og farger.

JØ: Jeg hører på dere alle sammen jeg, og heldigvis ser ikke alle ting på samme måten. Flott at du liker bildet mitt! Det var meningen at bildet skulle skille seg litt ut fra et rent blomsterportrett, og som du ser er det delte meninger om hvor vellykket det var. Jeg skal fortsette å ta bilder som jeg selv liker, og tar i mot alle tips om hvordan jeg kan bli flinkere. Det som er viktig er at folk forteller det de synes, helt ærlig. Jeg legger ikke ut bilder bare for å få ros, langt viktigere er det å få hjelp og tips til hva som kunne vært gjort anderledes. Men du verden så hyggelig det er med ros også da!!

Det er i alle fall gøy at det ble litt engasjement rundt bildet... :)

Line Kristin W.
Det var det jeg visste, - at du er en kjernekar, Kai Frode :-)

John; Å neida, ikke hvis Kai Frode (og du/seeren) har evnen til virkelig å se, - bak og forbi ''floskelmotivene''.
Og det har han (og du) vel, ikke sant? ;-)

Jeg er forresten slett ikke enig med deg i at ''alle andre sine bilder er kjedelige''. Mange ja, alle nei, - det er mye flott og kreativt å finne på Dotten :-)
Tarjei Ekenes K.
gudene vet hva det er og symbolikk whatever
andre har sagt mye,
så jeg får bare si her er du inne og toucher noe tøft

jobb mer i den retningen og med den type utrykk?

:-D ! sånn tar jei av !
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu