Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1644
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_143987} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (34)
Eirik H.
Dette var imponerande Arne! Biletet formidlar ei ekte glede frå jenta si side og eksponeringa er gjort på akkurat riktig tidspunkt. Lyset skin fint i vatnet (som nødvendigvis må være utbrent). Konturane av jenta dannar ein fin diagonal i bileteflata. Ansiktet og handa er begge plassert i det gyldne snitt. Eit av dine betre på lenge, synest eg.
Kurt S.
Nesten merkelig hvordan vannet spruter diagonalt nedover i bildet og danner et flott symmetrisk mønster.
Selv om man ikke ser ansiktsutrykket helt klart kan man likevel fornemme livsglede.
Et imponerende flott bilde.
Mvh Kurt
Dag J.
Yes, blink dette her. Uvanlig og slående flott.
Odd Tore S.
Er det rituelt eller er det livsglede? Bildet gir meg ikke svaret på dette, og min bakgrunn om ritualer er heller mangelfull.
Kontrasten mellom hvitt og levende vann og sortinnhyllet dame er stor. Er hun tildekket, eller er det hår som krøller seg over ryggen? Kan det være en strømhvirvel? Hvis hår, øker sannsyligheten for livsglede. Bildet utfordrer, ikke et uvanlig trekk fra deg.
Vanndråpene er svært tydelige og retningsbestemte, så tydelige at de virker forstyrrende på meg. På grunn av dette dukker også den innebygde fysikeren opp: Med den retningen de har, i forhold til den synlige plaskekilden, må det enten blåse hardt eller være flere dråpekilder?
Du lager ikke enkle, men interessante og utfordrende bilder, spesielt interessante fordi de er så forskjellige fra de jeg pusler med.
Odd Tore
Hans Jacob H.
Retningen på vanndråpene over kvinnen er interessant og kanskje litt avslørende? Jeg har en mistanke om at dette er lek i vannet av flere personer, og at hun får en ''dusj'' av en annen. Det kan kanskje forklare smilet hun har...
Fine kontraster mellom de mørke klærne og det lyse vannet.
Jeg skulle ønske at munnen hadde kommet litt bedre fram.
Men bevares, det er BARE pirk. Må liksom lete litt ekstra for å finne noe å pirke på da...:)
For dette er bra!!
Rolf S.
Hei.

Mange spørsmål stilles - og kanskje med god grunn.
Bildet gir vel ikke noe konkret svar - og er det så nøye da ?

Jeg opplever bildet som fullt av liv. Aner et leende ansikt ? og vanndråper som må bli sprutet på modellen fra andre utenfor bildet ? Og hennes hender spruter tilbake ? Altså en vannlek ?

Jeg synes imidlertid at det blir sjenerende mye - og noen litt for store - vanndråper til at du får helt toppscore denne gangen.

Men det er fordi det er deg.

M.v.h. Rolf
Arne S.
Takk så mye!

Odd Tore: Det er en positiv egenskap at du lever deg inn i bilder som er annerledes enn de du selv tar. Slik kommer man videre.

Hans Jacob: Du har en fyldig og fin kommentar, men på hvilken måte er vanndråpenes retning avslørende?

Rolf: Søren og, jeg som synes de store vanndråpnene gjør susen her :-)
Hans Jacob H.
Siden vanndråpene har en såpass rett og parallell bane uten særlig krumning, antar jeg at de nødvendigvis må komme fra et sted litt lenger framfor kvinnen, og slynget ut med en viss kraft. Skjønt, det kan jo være bakfra også...
Men det er jo litt spekulasjoner da.
Arne S.
Du har helt rett, men bildet utgir seg heller for å vise noe annet :)
Magnar B.
Flott! Likar at ein anar smilet og gleda bakom der… Syns dei dråpane er veldig spennande og friske - utfyller og gjer bildet heilt. Det formidlar livsglede sånn eg opplever det.
Merethe W.
De bildene jeg liker bedre enn ''OK'' (og da mener jeg ut fra ''smak''- hva som fenger meg - ikke hva jeg kan mene er bra rent teknisk sett), er ofte de som sier litt, men ikke alt - de som ikke forteller en konkret historie, men mer antyder noe som tydelig er hentet ut fra en større helhet. Dette er et bilde av den typen. Ved hjelp av motivvalg, komposisjon, valg av sort-hvitt, passende teknikk med tanke på utbrente områder, lang lukkertid m.m. har du laget et flott bilde ut av et motiv som mange andre kunne klart å gjøre veldig kjedelig.
Ketil K.
Her har vel Merethe sagt mye av essensen med dette bildet. En studie i antydningens kunst. Strukturen og kontrasteffekten, øyevippene som synes tydelig i mellom vannrefleksene gjør bildet litt halvdrømmende, svevende - mot det uvirkelige.
Dag T.
Blikket hennes, hånden og formen på henne er glimrende. Eneste lille negative er at jeg bildet roter seg litt til i vannet helt til høyre. Det mister retningen og brenner ut. Altså nesten helt fornøyd.
Avsluttet .
Beklager, Arne, men jeg syns dette blir for spinkelt. Beskjæringen er fin, men det stopper der for mitt vedkommende.
Barn og lek i vann er noe man ser overalt der det er mulig å kombinere disse to elementene, og jeg har nok sett atskillig for mange bedre bilder enn dette i sjangeren til at jeg kommer til å huske dette særlig lenge.

Mvh
Ola

Jon-Petter T.
Bildet formidler spontanitet og livsglede. Liker blikket, armbevegelsen, og kaskaden av vann mot det mørke klesplagget. Synes også det kvadratiske formatet fungerer godt, utsnittet er trangt men det fungerer godt fordi det konsenterer spenningen i bildet.
Utbrentheten i høyrekanten skulle ideelt sett ikke vært der, men på den annen side vet jeg hvor vanskelig det er å få med alt i en slik situasjon.
For meg må du gjerne øke kontrasten litt. selv om det kanskje går ut over tegningen i klærne.

MVH
J-P
Ann F.
Tja. Hvordan skal man nå uttrykke seg?
Du gjør det just ikke enkelt for oss som skal kommentere, her man sitter og skal tømme hodet mellom to tunge arbeidsoppgaver på kontoret.
Burde vel antagelig konsentrere seg om andre slags bilder i en slik situasjon.
:-)
Kontrast mellom lyst og mørkt, frihet til lek og strenge kleskodekser, mykt vann og strenge linjer.
Jeg synes hendene har en litt underlig stilling, muligens fordi antrekket er såpass mørkt at det er vanskelig å se linjene i klær etc. ordentlig, i alle fall på denne skjermen. Måten håret går over i vannet på, liker jeg godt, det samme med lyset som faller på den hånden som stikker lengst ut, og refleksene fra vannet som lyser opp ansiktet.
Beskjæringen av hodet blir jeg ikke fortrolig med, ville tatt noe mer nedover (men ikke veldig mye), kanskje ca. 1/3 fra bildekanten til bretten over panna. Nå er den midt-i-mellom-hverken-eller.
Noen av vannblobbene er såpass store at ved første øyekast virker de som snøfiller. Litt surrealistisk innslag.
Alt i alt OK+ i mine øyne, jeg synes at kroppen ble litt formløs, ville gjerne sett mer t.h., men gleden lyser gjennom og er det man husker best.
Mvh Ann
Ann F.
Jeg sluttet å tenke for tidlig i forrige kommentar.
:-o

Hvis dette bildet hadde vært tatt i en annen, mer Skandinavisk setting, dvs. shorts, T-skjorte og lyst hår, hadde det muligens fallt betydelig mer gjenom. Det som bærer bildet, er kontrasten mellom klesstilen og det alvor man ofte forventer at den medfører, og det løsslupne lyset i vannet og bevegelsen.
Muligens en politisk ukorrekt assosiasjon, men den slo meg nå engang.

Mvh ann
Bjørn H.
Først vil jeg få gratulere med nytt og spennnende profil bilde.

Snakk om å pirre betrakteren ''øye'' for detaljer du :- (litt mørkt men ellers bra !!!

TIL BILDET: Har sett på det opptil flere ganger og er ambivalent ...

Syns det absolutt formidler latter, (vann)lek og morro ... så det er sagt !!

Ideelt sett kunne utbrentheten vært mindre, også de store vanndråpene midt på.

Men jeg må lete litt for mye etter ansiktsutrykket. Det blir VEL mye kamuflert og skjult bak vannet.

At øynene har fått et luftrom mellom dråpene er et ''must'', men som sagt savnes mer kontakt, ...seee ! !!!

Like eller ikke like .... engasjerende, anerledes, lekent og noe ''STRØMSKT'' er det, men kanskje ikke heeelt i mål , alikavæl :)

Bjørn :¤







Jon Fredrik S.
Dette bildet er nydelig.

Liker kontrasten mellom det utbrente i vannet (og i de svevende dråpene) og de mørke klærne og håret.

Smykkene, og bevegelsen i hendene, samt uttrykket i ansiktet - alt stemmer bra for meg.

Liker også formatet og utsnittet.

**

Jeg blir alltid litt matt når jeg leser gjennom det jeg har skrevet og ser at det ikke er mye til kritikk jeg har gitt, men du får nå noen lett uorganiserte tanker om hvorfor jeg liker dette bildet så godt.

Dette var dagens visuelle opplevelse for meg, tusen takk for titten!

Mvh JFS
Arne S.
Jeg synes kommentaren din er fin, Jon. Du sier det du mener, og det holder.

Ja, jeg skulle gjerne sett mer av kroppen, Ann .. :) Men påkledningen (sariene) er en del av kulturen i India og følgelig en del av fortellingen. Ellers setter jeg pris på at du ikke velger minste motstands veg når det gjelder bilder og kommentarer. I din tilleggskommentar treffer du spikeren på hodet. Gratulerer, premie venter! :-)

Jo takk, Bjørn. Et øye'blikk er alt som trengs når vi skjærer til margen.

Jeg har ingen problem med å følge ditt ressonement vedrørende bilde. I mine øyne er avstanden (veggen) som vanndråpene skaper en del av budskapet og ideen. Visst er det lek og moro med vann, men som Ann er inne på er det også mer. Det er en del av en religiøs handling. Det ligger en spenning under overflaten. Som voksen har hun en her sjelden anledning til å spille ut sin glede og sine lyster. Noe som ellers er lite tilgjengelig for omgivelsene. Her får vi et gløtt bak fasaden og kaskaden.

Ola, jeg trodde vi var venner nå! :-)

Hjertelig takk for alle flotte kommentarer!



Avsluttet .
Jeg lurer på hvordan du har klart å få frem smilet og ansiktet så klart, mellom de ''svevende'' vanndråpene og de store kontrastene i bildet. Uansett hvordan, er resultatet strålende i mine øyne.

MvhJRH
Inger-Lise S.
Et spennende bilde. Ved første,raske øyekast trodde jeg det var en kvinne som kjempet seg fram i skikkelig snøvær. Men håndbevegelsen fjernet raskt den tanken og jeg så smilet. Men jeg beundrer alle som ser livsglede her... Det jeg ser er smilende forundring over ''snøen'',som jeg nå vet er vann.Slik jeg ser det kan det også være smilende blyghet ved kvinnen....
Som sagt et spennende bilde. At vanndråpene har denne fasongen og størrelsen syns jeg bare forsterker hele situasjonen. Jeg liker kontrastene her,og bildet så absolutt.

Inger-Lise
Knut-Inge J.
Vatn - lys - liv. Håret som bølgjer med vatnet.
Blikket som ''kommuniserer'' med handa. Vakkert - og til å meditera over....
Caroline M. S.
Jeg synes det er noe drømmeaktig over bildet. Det minner meg i grunnen om en scene fra Kurosawa’s film ”Dreams” hvor det er noen som fryser ihjel (eller fryser nesten ihjel) under en snøstorm. Da de er nesten døde vises snøen som lange, pastellfargede (blå, grønne, turkise) glittertråder. De lange vanndråpene og lyset i vannet til høyre har samme ”glittereffekten”. OK – jeg vet det er vann her, men det ser ut som hun bader i lys og både undrer og gleder seg. Synes nesten det ser noe religiøst ut.

Men det er noe her som nesten ødelegger hele bildet synes jeg. På ryggen hennes (fra nakken og ned) ser det ut som det ligger en blond, tjafsete parykk. :-(
Inger-Lise S.
Gratulerer med tittelen ''Ukens fotograf''! Fortjent.

Inger-Lise
Arne S.
Takk! :-)

Jan Roar: Hvordan ansiktet kommer fram mellom vanndråpene er en tilfeldighet. Jeg velger i etterkant et bilde jeg kan stå for, dersom jeg er så heldig å treffe med eksponeringen. Bildet som helhet, dvs kameravinkel, motlys etc. er ingen tilfeldighet.

Inger-Lise: Smilende blyghet er en god assosiasjon.

Caroline: Ja, hun bader på en måte i lys, like mye som i vann. Fin vinkling. Underbevisstheten forteller meg at hånden leker med lyset. Det er kanskje derfor jeg for min del godtar utbrentheten i dette bildet. Men jeg er ikke enig i at håret ødelegger bildet. Jeg synes det løser opp og skaper spenning i flaten.

Linda L.
Et strålende fotografi! Slutter meg til alle gode ord. Jeg finner ingenting å utsette på bilde.

Veldig bra!!!
Marit E.
Nei, så langt ned i kommentarrekken jeg kom nå da. Tror forsyne meg snart jeg befinner meg i feriemodus, jeg.

Liker godt bildet ditt. Særlig fordi jeg i ''vanlige'' sammenhenger ser rolige og andektige bevegelser når kvinner er kledde på denne måten. Slik som Ann er inne på. Og så med ett avdekkes latter og livsglede. Fine, myke bevegelser med hendene.

Godt bilde! Igjen......

Marit
Frank W. G.
Hei!
Et bilde som stråler av energi, og med en stor posjon positivitet. Om det er såpass positivt i hennes hverdagsliv vites selvfølgelig ikke. Men der og da ser hun ut til å trives. Fint og annerledes bilde som treffer meg positivt.

Frank
Arne S.
Takk :-)
Thorfinn B.
nydelig og kraftfylt.
Ketil K.
Gratulerer med en overlegen ledelse i Fotografi runde 2 2006 Arne! Selv forstår jeg overhodet ikke bedømmelsen etter kriteriet fart, selv om dine bilder fyller kriteriene så det holder. Vinnerbildet av Silje Nilsen er uten spesifikk fart og ikke engang spesielt anderledes, selv om det er slående og veldig bra.

Om du har brukt dette bildet her i fotografikonken før vet jeg ikke, men jeg vil, dersom du ikke har benyttet det, holde en knapp på en mulig rundevinner etter hvert hehe. God sommer!
Arne S.
Takker!

Jeg skal ikke kommentere dommeravgjørelser. Dommeren er suveren i fotokonkurranser, som i fotball. Er man med på leken, får man smake steken. Eller desserten. I utgangspunktet er det håpløst å konkurrere innen kreative uttrykk. Det vil aldri oppleves rettferdig, fordi bilders innhold og uttrykk ikke er målbare størrelser. For min del deltar jeg fordi det er morsomt. Rett og slett.

Jeg har ikke brukt bildet du viser til i konkurranse før. Men siden du nevner det .. :)
Ketil K.
'bilders innhold og uttrykk ikke er målbare størrelser''

Det er absolutt riktig. Men klart gode bilder, kombinert med at man i tillegg har litt kunnskap og erfaring i hvordan man kan ''beregne sitt publikum - hva slags stil foretrekkes?'' er ikke av veien.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu