Sony-senteret i Berlin
Ca 2/3 av bildet fra venstre er speiling, og det er den lyse klumpen til venstre som er en del av Sony-senterfasaden.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 7-14mm 1:4
  • Brennvidde14mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/500s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger895
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148852} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Johan G.
1) GRATULERER, HIPP HURRAH, HOHOHO, HAHAHA, YEZZZ ÆÆÆÆÆ OOOOOOO, du har gravd dypt og kjøpt 7-14 opptikken. For en d-r-ø-m.

2) Her funker det mye bedre enn på det andre bildet jeg kommenterte. Fjerningen fra virkeligheten og arbeidet med ''lag'' som ligger i bildet er mye bedre. Himmel/skyer ligger som en tvetydig bakgrunn, og så ''skjer det noe''(jeg kan ikke forenkle det) framover i bildet. Det eneste jeg savner (bildet er bra altså, det er ikke det!) er en detalj ''hitterst''/nærmest ståsted i fotoet som du f.eks. kunne skarpe opp. Mulig det funker å bearbeide frem noe av detaljeringen som ligger i vinduene nede til høyre eller forandre kontrasten på enkelte steder i bildet. Jeg lurer også på hvordan bildet blir hvis du kapper det til et panorama. Jeg forsøkte og la overkant i bildet gå der kanten lengst til høyre er, og da fikk jeg med en gang fram ei linje som kanskje kan skarpes fram ca 1/3 inn fra venstre (speilinga av linja du kapper ved). Test også å lek med det i kvadratisk format.

Uutnyttet potensiale, tror jeg.
Caroline M. S.
Takk for gode forslag Johan - skal prøve litt og se hva jeg får til. :-)

Har hatt 7-14mm'eren siden april (eller var det mai? - husker ikke helt). Bestilte den i hvert fall i februar og ventet tålmodig. Lenge. Den er vanskelig å bruke - særlig for meg som aldri har hatt en vidvinkel før. Begynner å bli en del hundre bilder som har gått rett til sletting etterhvert. :-( Det spørs nok om jeg ikke heller burde satset på 11-22mm'eren (til halve prisen) eller kanskje jeg skulle ventet på Fisheye'en?

He, he - jeg hadde nesten forventet at du ville bemerket at jeg brukte 14mm her (kjøpt objektiv til over 14.000 og så brukt det på 14mm som allerede er i 14-54mm'eren). ;-)
Are-Martin S.
Arkitektur på en annen måte. Du har fått frem fine linjer, ikke bare i bygget til høyre, men også de to byggene imellom. Bygget til høyre ser ut som en pilspiss som har til hensikt å pierce himmelen. Du har fått frem det monumentale, det er nesten noe naturstridig over bildet.

mvh
Are-Martin
Rune L.
Her har du tydeligvis fått øye på noe. Synes du fikk dette meget bra til. Overraskende utnyttelse av arkitektur. Bygningen ser veldig stramme og futuristiske ut. Spenstig komposisjon.

Mvh
Rune
Steinulf L.
Fint med forklaringen din, det gjør bildet litt lettere å lese. Dette var spennende og et godt eksempel på moderne Berlinarkitektur.
Heftig objektiv. Her kan det nok bli mye spennende resultater.
Christer B.
Ah, denne var det bra smell i. Liker alt her. Skulle kanskje villet se enden på bygningen som stikker ut av bildekanten øverst, men morsom og dynamisk speiling.
Avsluttet .
Hei
Synes dette arkitektur-bildet var anderledes og spennende. Ville kanskje prøvd å klone bort noen av de sterkeste elementene det er mulig å se gjennom ruten, men ellers bra utsnitt.

Mvh
PMN:-)
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer og forslag! :-)

Jeg var ganske nysgjerrig på hvor ille dere ville synes det er at speilbildet er dobbelt/uskarpt/grumsete, men siden ingen av dere har nevnt det synes dere kanskje ikke det gjorde noe her. Eller...?
Avsluttet .
Vurderte å kommentere akkurat det, men konkluderte med at selve bygget i fokus holdt for at bildet skulle bli bra. Noe av grunnen er nok at det er et såpass lite utsnitt av Sony-bygget som er med på bildet. Hadde mer av dette bygget vært på bildet, ville jeg helt klart foretrukket at speilbildet var skarpt.

Mvh

PMN:-)
Ioannis L.
Et praktfult abstrakt arkitekturbilde!
Det er rett og slett gjennomført vakkert! ;D
Tormod M.
Slutter meg til superlativene ovenfor. Det gjør ikke noe at speilbildet er uskarpt. Bra bilde!
Avsluttet .
Deilig smell i fargene! Liker det i massevis.
Dag T.
Knall! (men savner kanskje ''noe'' oppe til høyre for at det skal bli perfekt.)
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer. :-) Ja, jeg kan være enig med deg i at det ser noget tomt ut der oppe til høyre Dag.
Arne S.
'Noe oppe til høyre'' løser ikke problemet. Det er mer enn nok elementer i bildet. Kunsten (utfordringen) ligger i måten elementene orienteres/komponeres på.

-)
Caroline M. S.
Godt poeng Arne. :-)
Inger-Lise S.
Stilig, elegant og flott komposisjon.

Inger-Lise
Line Kristin W.
Svimlende heftig & forvirrende klart, schpørr'u meg! ;-)

Alldeles snodig med den buksepressen som går rett til himmels fra Sony-klumpen. Morsomt, bildet er akkurat passe infløkt og akkurat passe enkelt til å kunne studeres en god stund uten å miste fascinasjonen. Og uten å bli særlig mye klokere på noe som helst. Det er bra! :-)

Uskarpheten i venstre side er bare småpirrende positiv. Jeg savner slett ingenting på høyre side. Bare kutting av ca. 90 pixler. Tror jeg.

Og jeg som var så stolt av den nye 17-35'n min ... snufs ;-)

- Line :-)
Caroline M. S.
Takk for nye kommentarer. :-)

Line: Jeg er litt usikker på hva dette er jeg også endatil at det er jeg som har tatt bildet. ;-) Gratulerer med nytt objektiv!
Steinar Dahlen V.
Såg gjennom alle bileta dine på thumpen. og må sei at eg falt for dette
synast fargane var det som tiltrakk mest, og at himmelen og skyane spegler seg i delar av vindua som gjer eit sær preg på bilete.

takk for komentar.


*steinar*
Helge L.
Dette var da jammen meg SUPERfint. og fett også.
mvh
Helge
Anne-Lise S.
Et annerledes arkitekturbilde! Herlige farger. Spennende komp. Savner spissen øverst, men det er det eneste jeg pirker på...

Anne-Lise
Caroline M. S.
Takk Steinar og Helge. Så kjekt å få kommentarer på et bilde som ble lagt ut for lenge siden. :-)
Caroline M. S.
Takk til deg også Anne-Lise - du kom i mellom. Hmm - spissen ja. Nå sitter jeg her og prøver å forestille meg hvordan dette egentlig så ut, men jeg kan ikke huske det. Husker ikke hvordan det så ut med mer, men ser poenget ditt. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu