Sidensvans i epletre 2
Bildet inngår i albumet Fugler -
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Brennvidde260mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 800
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger471
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_162685} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinulf L.

Fint, men litt mye blader kanskje. Ville nok klonet bort kvisten over den høyre fuglens hode.
Marius R.

Takk for kommentar.
Skjønner hva du mener angående kvisten, men jeg er prinsipielt imot slik manipulering. Dette var omgivelsene fuglen satt i, og jeg hadde ikke mulighet til å skifte vinkel.
Har en følelse av at det er alt for mye manipulering av bilder her på dotten, men vi trenger ikke ta den diskusjonen her...

Marius :)
Tone A.

Eit flott fuglebilde med fin dus bakgrunn mot dei fine fuglane. Sidensvansane har fine detaljar og fine fargar. Lyset er varmt og blada er prega av haust.
Fin komposisjon!
:) Tone
leif erik s.

årh, genial komposisjon. bra noen ennå er i mot manupulering i denne tids alderen vi lever i, hehe

good work
Christian H.

Fint kveldslys. Skarpheten er ikke helt på topp. Bruker du stativ? Hvis ikke bør du bruke raskere lukkertid. Måten fuglene sitter på i forhold til hverandre gir meg litt spesielle assosiasjoner i forhold til at dette er et fuglebilde. Ser ut som en liten guttegjeng, som ikke er spesielt populære ellers, men som har funnet hver sin plass i sitt lille hierarki.

Hvor går grensen for manipulasjon?
Marius R.

Christian: Takk for kommentar.

Vet at skarpheten ikke er på topp... Dårlig objektiv, og det faktum at jeg hang ut soveromsvinduet har vel påvirket dette noe :)

Når det gjelder gjelder grensen for manipulasjon, så kan vel det diskuteres til det uendelige...

fotosidan.se har en liten notis på dette: http://www.fotosidan.se/cldoc/info-unmanipulated.htm?__style=help

Marius
Christian H.

Spesielt når man bruker ''dårlige'' objektiver er det en fordel med noe nedblending, altså unngå største blenderåpning, for å få maksimal skarphet. Det krever selvsagt at man har godt lys eller kan bruke noen form for støtte (feks stativ). Prøvde du 1600iso også? Har du gjort noe for å redusere støyen i bildet?

Har lest gjennom notisen på fotosidan.se og syntes det som står der er lite gjennomtenkt, både i forhold til ulike teknikker, prosessen og at det finnes ulike syn på hva manipulasjon er.
Marius R.

Christian:

Skal se på å redusere støyen i bildet.

Bildet er forresten tatt for over et år siden, har lært en del mer om fotografering siden da... Har ikke noen versjon på 1600 ISO nei...
Kjørte vel på et eller annet auto-program da jeg tok bildene...

fotosidan.se sin notis er vel en måte å tenke på...
Jeg er uansett imot å fjerne elementer i bildet som foreslått i kommentar fra Steinulf... Jeg vil ikke villede andre bruker til å tro jeg er en bedre fotograf enn jeg er... Kvisten var der da jeg tok bildet, jeg så det ikke der og da, og kan bare laste meg selv for det... :)

Marius



Christian H.

Jeg mente ikke at du skulle gjøre noe med støyen. For meg kan det se ut som du allerede har gjort det, for fjærene til sidensvansene ser veldig glatte ut. Det kan imidlertid også skyldes andre forhold. Det skal veldig mye støy til for at det skal plage meg, og til å være 800 iso er dette meget bra.

Jeg forstår at du definerer deg som en fotograf fordi du trykker på en knapp. Hvorfor ikke utvide definisjonen til at du lager bilder? Hvorfor mener du det er en vesentlig forskjell mellom å fjerne elementer før eller etter opptak når resultatet blir det samme?
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu