Vinter
Liker stemningen i bildet.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm ED
  • Brennvidde18mm
  • Blender-
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger447
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_163895} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (4)
Birger N.

Enig med du, en fin vinterstemning i dette bilde.

mvh birger
Gunnar G.

Et betagende vinterbilde med fint lys/kontrastspenn og bra motiv. Fargesettingen gir bildet også et slags nostalgisk preg.

Jeg har sittet og sett på bildet med jevne mellomrom mens jeg har gjort noe annet. Hver gang har jeg den samme gode følelsen når jeg ser på bidlet, så det har absolutt kvalitet i seg.

MEN, etterhvert begynner øynene å utforske andre deler av skogen enn bare hytta, innrammet som den er av trær, greiner og skog. Og stadig oftere trekkes synet til bildets venstre del, der hvor skogen lysner i det fjerne, og når jeg skriver dette er jeg faktisk ikke så sikker lenger hva som til syvende og sist er bildets ''egentlige'' hovedmotiv. Alle kan jo se at det må være hytta. Det fører sågar et spor inn til hytta. Men rent kompositorisk er hytta plassert sørgelig nært sentrum, og det skaper svært liten billedmessig ''spenning''. Så det var nok ikke til hytta vi egentlig skulle i denne naturen, vi skulle videre, mot den lyse delen av skogen til venstre, dit trekkes i alle fall synet, og tankene, og etterhvert også billedfølelsen.

Hva så? Du kan selvfølgelig kutte bort venstre del, og konsentrere deg om hytta ved å beskjære bildet fra venstre nesten helt inn til det store treet. Da kommer hytta litt mere assymetrisk i bildet, og du unngår konkurrerende hovedmotiv, men du mister noe veldig fint i bildet. Personlig ville jeg virkelig ha vurdert nytt bilde, hvis dette ville være mulig. Ville det være mulig å gå og stille meg på den andre siden av det store treet og så ta et bilde av hytta, som da kommer til høyre, og slik at jeg får med den fine belysningen innover i bildet til venstre?, sitter jeg nå og tenker.

Igjen: du har tatt et nydelig skogsbilde, men noe er balansemessig uheldig i bildet.

Nytt forslag til beskjæring som kanskje løser noe av problemet: Beskjær heller bildet inn fra høyre til like til høyre for trestammen som står like til høyre for hytta. Da vil automatisk balansen flyttes over til området fra hytta til lysning til venstre. Og det kan faktisk bare være et spenningsmoment å ha det store treet med.
vennlig hilsen Gunnar
PS: unnskyld så mye ord, men bildet betok meg, og ga meg litt problemer samtidig, og dette måtte jeg finne ut.
Odd Tore S.

Her har du et skikkelig vintermotiv, nesten i julekortstil, hvor nissen har etterlatt seg spor, men nå er travelt opptatt med forretninger innendørs.
Stemningen er upåklagelig, og kompen har Gunnar gått så grundig gjennom at der har jeg ikke mer å tilføye, annet enn at selv om dette er bra, er det alltid nyttig å tenke enda en gang.
Odd Tore
Ivar L.

Takk for fin kommentar Gunnar.
Eg vil ikkje legga inn ein ny versjon med beskjæring enda.

Bildet er ikkje endra mykje frå utgangspungtet.
Det er konv. frå raw i Photoshop,

Hvitbalanse ''As Shoth''
Levels = 0- -0,89- -246.
Contrast = +5.
USM = 98- -3,2- -6.
Beskjært litt i bunn. (Bare snø der likevell)
Lagra som Tiff.
Konv. med ACDSee til jpg

Bildet er tatt på julafta 2004. (Nissen var ikkje å se)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu