A space odyssey
Tatt mens det ennå er fredelig i rommet. Vi er tre venninner som har møtts en mandags formiddag for en kopp kaffe. Like uskyldig som, tja, søndagskaffen etter kirken? Men det går galt, riktig galt. Den tredje av oss, som lager kaffe mens jeg tar bilder, er en (herlig) lettere svevende kunstnersjel, og de tenker jo ofte slik; ''mmm, litt portvin til kaffen hadde vært godt''. Det tenker også jeg, og ble svært så glad da hun serverte et lite shot-glass med portvin. Det var så lite, at jeg ikke engang vurderte promille. Kun litt konfekt til kaffen.
Den gikk ned i en vending hos meg, noe jeg fort angret, og utbrøt; ''FY F... SÅ VONDT DEN SMAKTE!!!!'' (Jeg har vel aldri noen sinne smakt noe så vondt!)
Jo, de hadde i grunnen oppdaget det begge to, så de hadde bare latt den stå... (uten å si noe!!)
Vel, vi prater videre, jeg glemte raskt den vonde opplevelsen.
Men så, ca 10 minutter etterpå kjenner jeg noe mystisk, reiser meg brått for å komme meg ut på do, men det rekker jeg ikke. Oppkasten bare kommer, og brekkningene vil ikke stanse mens jeg kryper i retning mot toalettet, absolutt alt kommer opp på veien.
Ja, til nå er det en ordentlig grise-historie, men som om det ikke var nok; brek(k)ningene mine var så kraftige at jeg fikk prolaps i korsryggen! Jeg ble liggende der, kom meg ingen vei.
Jeg lå på gangen og grublet over hvor følsom mage jeg hadde fått, men så ser jeg, oppå en kommode, en lommelerke i tinn. ''Trine..., hvor kom egentlig den portvinen fra???'' Jo da, den hadde ligget på lommelerka i over en uke, og virkelig fått godgjøre seg. Jeg var altså blitt tinnforgiftet.
Jeg ble invalid i godt og vel halvannen uke, og måtte ligge i baksetet da jeg ble kjørt fram og tilbake til kiropraktor. Jeg gråt av smerter hver gang jeg beveget meg. Men etter et par dager i smertehelvete fikk jeg noen herlig sterke smertestillende; de gjorde litt med smertene, men masse med humøret ;)
Nå ler jeg godt av hele historien, og stakkars Trine, som har lidd av dårlig samvittighet, ja hun er fremdeles like herlig og svevende. (Men litt dum da, he he, den slipper hun ikke unna).
Liker motivet VELDIG godt, og ønsker å jobbe mer med det, altså ta nye bilder her. Dette bildet synes jeg har forringet seg betraktelig under komprimering, mer enn jeg har opplevd før. Er det pga at det i utgangspunktet er kornete? Bildet er ikke mye behandlet.
Jeg er usikker på om det lille av sofaen som er med egentlig bare ødelegger?
Og forresten, neste gang skal speilet vaskes!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-14 21:56:05
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2005-11-14 22:15:35
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2005-11-17 12:56:46
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2005-11-18 07:03:19
    Versjon #5
  • Lagt inn: 2006-01-23 14:33:18
    Versjon #6
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5. 6G
  • Brennvidde34mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/30s
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger590
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164484} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Bjarne N.

vaske speilet...??!! nei, da hadde jeg heller ville gjort settingen skikkelig luguber. som et oppkast:-)) utsnittet er bra, og sofaen må være med. men jeg ville prøvd å lage en skikkelig sort-hvit versjon. fargene forstyrrer. er også veldig usikker på vinduskarmen og lampeskjermen i speilet.
Bente K.

Å få prolaps av en tinnforgifning blir nesten som en Donald Duck historie. Bra du er på bena igjen da!
Jeg ser at bildet har en atmosfære, en slags hjemmehos dokumentasjon. Men tror nok at du som privatperson har et helt annet forhold til dette bildet enn en utenforstående kan få. Det er mulig at det har noe med alt inventaret som er med å gjøre. Kanskje du skulle tatt med litt mindre detaljer i speilet. ?
mvh Bente
Kristel S.

Først og fremst, takk for ærlig tilbakemelding! Det er viktig å få for å bli bedre.
Jeg ser nå at dere har rett angående alt som er i speilet, og skal være det bevisst neste gang. Takk for tips!
Ellers lurte jeg også på om ikke dette ville gjøre seg bedre i svart/hvitt, men har problemer med å få det fint. Når jeg kikker på #1 i gråskala, så er jo det finere enn mitt eget redigerte...
Jeg har nok ikke helt funnet ut hvordan en best lager s/h bilder ennå ser jeg. Ja ja, det kommer vel etterhvert :)

Donald Duck historie, ha ha, du sier noe der Bente. Jeg tror det må være noe med karmaen til denne venninnen vår, hun klarer på et eller annet merkelig vis å alltid skape kaos rundt seg. Jeg besøker henne ikke for ofte, for å si det sånn ;o)
Rakel S.

Tragikomisk historie dette, Kristel:) Er bra du har blitt frisk nå i hverfall.. Når det angår bildet, er det lite negativt å si tror jeg, likte det fine speilet (kunne nok med fordel vært vasket) Teppet hadde fine frynser og var litt uskarpt på en måte syns jeg, og det var pent. Det er et rolig bilde, det ser ut som venninna di tar et vanskelig valg:), men roen ødelegges litt av plakaten i bakgrunnen tror jeg. Det i høyre hjørnet var fint å ha med, ga en slags innramming.

Uheldige deg:) klem fra din søster
Bjarne N.

for å lage sort-hvitt, bruker jeg først channel-mixer. konverter til sort-hvitt i boksen nede til venstre. sliderne fungerer som om du bruker sort-hvitt filter på analog sort-hvit film; fargene gjør tilsvarende farger i fargeversjonen lysere/mørkere. f.eks. hvis du drar opp slideren på rødt, blir røde farger i bildet lysere, og tilsvarende mørkere hvis du drar den ned. her er det bare å prøve å feile for å finne det du er ute etter. som regel må jeg justere kontrasten etterpå for å unngå blasse bilder. i så fall markerer jeg ut områder som kan bli gjengrodd eller utbrent, for ikke å påvirke disse.

hvis du bare konverterer til grayscale, som er en annen og litt enklere metode, bør du garantert sjekke kontrasten, etter min erfaring.

håper du ble litt klokere:-)
Kristel S.

Hei Rakel, takk for fin kommetar! Nå er jeg veldig usikker selv, om jeg ville hatt bort plakaten. Det ville helt klart blitt roligere, men det ville hjulpet betraktelig om jeg fikk bort elementene til venstre i speilet. Jeg får bare prøve meg fram! Kjekt at du påpekte det høyre hjørnet (antar du mener hjrnet nede), for dette har jeg vært veldig usikker på.

Bjarne, tusen takk for dine tips her! På dette bildet prøvde jeg forskjellige ting, og endte vel med desaturate + kontrast. Men uansett hva jeg gjorde, så ble bildet bare verre med tanke på korn. Nå fant jeg ut at det ble fint om jeg først gjorde det s/v i programvaren til Nikon (PictureProject), og deretter behandlet det i PS. Jeg har prøvd meg litt fram med det du sa, og i tillegg curves, og ser helt klart hvor mye jeg da kan styre og påvirke stemningen i bildet. Skal legge ut en #5 som jeg selv er fornøyd med. I de tre versjonene til nå har jeg hatt fokus på korn, som jeg ikke skjønte hvor kom fra i utgangspunktet.
Og uten et godt utgangspunkt var det ikke kjekt å holde på :(
Helge R.

Versjon 4 gir det beste og mest natulige lyset. På V5 blir det helt galt, kontrasten mellom lyspære, vinduet og motivet blir for stor. De små stearinlysene setter en pirrende fanta si i sving, venter hun? har han gått?
Bra bilde.
;)Helge
Bjarne N.

litt sen kommentar kanskje, men jeg prøver likevel:-). helt uenig med helge. v5 er suverent best, etter min mening!! her har du fått frem en utrolig fin stemning. men partiet til høyre kunne kanskje vært gjort litt lysere, evnt vært beskåret. nå gror det litt for mye igjen.
Bjarne N.

litt sen kommentar kanskje, men jeg prøver likevel:-). helt uenig med helge. v5 er suverent best, etter min mening!! her har du fått frem en utrolig fin stemning. men partiet til høyre kunne kanskje vært gjort litt lysere, evnt vært beskåret. nå gror det litt for mye igjen.
Georg K.

I see you are technical in good hands here - should mean a lot of advise, answering your questions etc. - strange story - but I like to read stories - and this one is nice written - specially the beginning.
Main point of this comment is actually to encourage you to do more with this setting, location - and model - there is an interesting harmony between her haircut, look and the tones in this image - the story really supports this impression further.
If it comes to the posted version - I think I'm somewhere between Helge and Bjarne - like the mood of 5 - but feel more comfortable in 4 - and want to see - so 5 is getting too dark for me.
Absolute nice image to spend some time with...
Kristel S.

Tusen takk for nye kommentarer (om enn litt sent til deg, Helge), det er veldig kjekt og motiverende å få kommentarer på eldre bilder. Jeg føler meg stødigere mht redigering nå, og får lyst til å ta bildet for meg på ny. Det er i grunnen svært mange jeg burde ta for meg på ny!
Flere av mine venner mener at dette MÅ være i farger, og samtlige begrunner det med lampen, at den kommer til sin rett slik. Selv liker jeg dette bildet i både farger og s/h, og har ingen klar favoritt. Jeg tror jeg skal jobbe med begge to.
Jeg er enig i, at noe mellom #4 og 5 kan være tingen. Det blir for gjenngrodd i 5'en ja.
Georg, takk for dine motiverende ord! Jeg må nok jobbe med selvdisiplinen, jeg er ikke flink til å arrangere settinger på ny - settinger som i utgangspunktet var spontane. Men en dag skal det gjøres, og det er veldig fint å få tilbakemelding utenfra om hva som er verdt å jobbe videre med. Jeg liker også godt disse kulissene, og modellen - ja hun er bare en drømme-modell, veldig ''classy'' :)
Mvh Kristel.
Nils Kristian Th. E.

Versjon 6 ruler. Bra jobba!
Avsluttet .

Dette er nydelig. Fargebildet er supert. S/h blir for kjedelig, synes jeg.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu