Vi trenger alle omsorg.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-11-19 14:00:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D50
  • Nikkor AF-S DX 18-55/3.5-5. 6G
  • Brennvidde55mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/60s
  • FilmtypeISO 1600
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger507
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_164745} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Frode S.

Morsomt bilde!
Tar du pulsen på musa di?

Mvh
Frode
Thomas M.

morsomt bilde ja, hehe!
mus trenger mye omsorg..

mvh thomas mørch
Kristel S.

Hahahaha haaaahaaaahaaa - Hoo hoo hoo :D!!!
Jeg skulle ønske jeg kunne svare ja til det spørsmålet ditt. Jeg vet ikke om det var bevisst fra din side, men det spørsmålet dro bildet opp en del hakk for min del, bort fra kategorien ''omsorg'', videre inn og til topps i kategorien ''frekkhet''. -Sammen med tittel, selvsagt ;D
Siden du trodde dette var arrangert, så antar jeg at du kan ha funnet andre budskap enn det det var ment som :)

Nei, dette er hos veterinæren, og det er ei rotte - som forøvrig de aller fleste har negative assosiasjoner til.
Men vi kan jo bare leke at det er ei mus?!
Kristel S.

Oi sann Thomas, bildet har stått så lenge oppe uten å oppdateres, at jeg ikke har sett din! Takk for den også, he he!
Rakel S.

Er jo søtt bilde da.. Stakar Bruno (rotta):( Bildet var også bra teknisk vil jeg tro, men er liksom noe rart med fokuset og dybden med hånda til vetrinæren og halen til Bruno..Esken var fin på bildet.. Og Bruno er så fin som alltid;)

Rakel
Frode S.

Glad du tok den :-)
Bildet er som jeg sa morsomt. Det er også litt ulikt andre kjæledyrbilder i og med at det tas under en så alvorlig hendelse som et dyrlegebesøk. Ser ut til at du har bommet en anelse på fokuspunkt. skulle gjerne sett hodet på m.. rotta, unnskyld, Bruno skarpt. Kanskje du kan prøve å skarpe litt på bare hodet?

Mvh
Frode
Kristel S.

Fokuset er ikke en bom, men et resultat av min facsinasjon til det store stetoskopet i forhold til den lille kroppen. Det er nok også et resultat av at jeg distanserer meg, da jeg akkurat har måttet ta avgjørele om at den skulle avlives, og jeg klarte da ikke å se den inn i øynene.
Men siden Bruno skulle hatt hovedrollen her, så skulle jo absolutt hodet vært skarpt. Har prøvd å skarpe opp hodet, uten at det blir noe bra resultat. Legger likevel ut en oppskarpet versjon.
Fred S.

Skal holde meg borte fra all slags museprat, siden Bruno er en rotte. Tøft navn, fikk meg av en eller annen grunn til å tenke på den tyske skuespilleren Bruno Ganz ( spiller Hitler i ''Der Untergang'') .''Ganz'' betyr såvidt jeg vet vet gås, så her har vi altså enda en Bruno av dyrerikket, Bruno Ratte.
Bildet er vel sånn''passe'', men det er vel det med omsorg for dyr som er poenget ditt her, og det er et område jeg har forhold til. Er kanskje ikke like snill bestandig i forhold til mennesker ( les: personer på dot.no), vil enkelte sikkert påstå, men når det gjelder dyr er jeg håpløst sentimental: På Samos gikk jeg to kilometer hver morgen for å mate en kattefamile vi kom over en dag, på Thassos nektet jeg å spise på en resturant der ''maten'' stod bundet i veikanten utenfor. En var sikkert garantert ferskt ( om ikke akkurat mørnet) kjøtt, men bare synet av den lille geitekillingen og sauen med lam som stod og ventet på kniven, var nok til at jeg forlangte at vi dro et annet sted for å spise. Kona måtte forklare kelneren årsaken til at vi dro: ''My husband is so soft when it comes to animals...''. tror ikke grekeren skjønte at det gikk an.

Men kan en så få forhold til rotter ? Joda, det tror jeg sikkert. Datteren til en av naboene hadde en rotte som dette, og etter litt innledende motvilje fikk jeg et bra forhold til den, og lot den krype rundt på meg. Og hvorfor ikke, Bruno Ratte ser jo ganske søt og hjelpeløs ut der han ligger.

vh fred
Bente K.

Jeg synes dette var et søtt bilde der dyrlegen holder rotta i ''hånden'' mens den undersøkes. Siden jeg selv har hatt en hetterotte, og vet hvor koselige de er, hadde jeg sansen for denne lille krabaten som undersøkes i en skoeske. Også de har behov for omsorg. Jeg tror nok ikke at alle som plages av rotter i Oslo for tiden, har like stor sans for rotter som kjæledyr. Hvordan gikk det med den?
mvh Bente
Christian H.

Et av de ytterst få husdyrbildene her som kan sies å ha allmenn interesse. Om fokus er en bom kan vel diskuteres, det betyr ikke at du ikke har tenkt gjennom det. Ser poenget ditt om hvorfor du ikke vil ha hodet skarpt, men blikket har dessverre en tendens til å vandre videre inn i bildet, dvs bort fra stetoskopet. Det er ikke helt heldig og derfor er jeg enig i at du burde lagt fokusplanet litt lenger frem. Her hadde forresten en 50/1.8 gjort seg ypperlig.
Veldig godt resultat du har fått med 1600 ISO, det tyder på at du har vært flink/heldig med eksponeringen. En fin dokumentar dette, men jeg får ikke tittelen til å stemme helt.
Kristel S.

Fred, driver du med tankekart og lærings-strategi på skolen? Du har en egen evne til å assosiere, og dine assosiasjoner gjør at jeg, som aldri husker et skuespiller-navn, for alltid kommer til å huske denne skuespillerens. + at jeg nå vet hva gås er på tysk ;) -Tror du er en dyktig lærer. (Jeg kjenner flere lærere, og de som jeg anser som dyktige har nettopp denne egenskapen til felles, at de er flinke til å henge ting på knagger).
Jeg kan garantere deg, at på den restauranten hadde ikke jeg heller klart å spise. Jeg hadde selv en fæl opplevelse på Santorini, hvor en motorsyklist kjørte over en hund. Det var nok av mennesker som tok seg av motorsyklisten, så jeg sprang opp til hunden som lå og hylte. Den lå og beit seg i labben av smerter, eller delirium. Jeg så at motorsyklisten og de andre var blitt opptatt av om alt var i orden med sykkelen, og da sprang jeg ned og spurte om noen visste om hva vi kunne gjøre med hunden, om de visste om en dyrlege. Jeg tror ikke de var langt unna å slå meg ned, hvordan kunne jeg være opptatt av et dyr nå? Det eneste jeg kunne gjøre, var å sitte med hunden og si noen trøstendes ord. Det hadde faktisk en beroligende effekt på den, og det tok heldigvis ikke mer enn 5-10 min. før den døde. Jeg liker ikke grekere.

Forhold til rotter ja, jeg visste ikke selv at det var så mye med dem, men faktum er at det er de tammeste, mest kosete og mest sosiale av alle gnagere. -Og smarte. En annen fordel som jeg ikke hadde tenkt på, men som dyrlegen var inne på, er jo at vår medisin er testet ut på rotter, så de vet altså veldig mye om rotter og medisin....
Men de lever ikke lenge, så det er ikke så kjekt.

Bente, under dette dyrlegebesøket ble den avlivet. Den hadde lungetennelse og hadde gått på antibiotika i fire uker, uten noe bra resultat. Jeg måtte mate ham med sprøyte på slutten, så det var bare vondt å holde ham i live. Nå sitter vi igjen med broren, som sørger av ensomhet og kjedsomhet. Sirkelen er altså i gang, vi må ha en ny. (Kan jo reise til Oslo og finne meg en da ;)

Christian, du er inne på mye interessant. Du sier at dette kan ha allmen interesse, er det pga av bildet i seg selv, eller mener du det er avhengig av historien? -Og var det etter at du leste historien at du ikke fikk tittelen til å rime? For tittelen og bildet er ment å være uavhengig av virkeligheten rundt situasjonen.
Jeg skjønner nå poenget med fokuset, og takker for denne forklaringen. Vanskelig å se objektivt på dette bildet.
50/1.8, mener du da et objektiv? (tenker nemlig på å kjøpe meg et fast objektiv, men har valgets kvaler). Kunne du utdybet dette noe mer?
Og så var det isoen da, ja, jeg har vært ganske overrasket selv. Jeg har tatt ganske mye bilder i det siste med iso 1600, som har blitt bra. Det har hovedsaklig vært i klasserom og andre steder med liknende beslysning, kan det ha med det å gjøre?
Det ble mange spørsmål nå, men det var som sagt mye interessant for meg i kommentaren din.

Vh Kristel.
Christian H.

Jeg mener at alt for mange som legger ut bilder av husdyr, legger ut bilder som er dårlig teknisk, lite gjennomtenkt og har for stor grad av personlig verdi. Bildet ditt er ganske bra teknisk, du har blant annen benyttet eksisterende lys på en relativt god måte. Du har tenkt gjennom hvor du vil ha dybdeskarpheten og hva bildeflaten består av. Du har dokumentert dyrlegevirksomhet uten å fremstille rotta som verdens herligste osv. Derfor mener jeg det har allmenn interesse.

50/1.8 er et objektiv ja. Det er faktisk et meget bra objektiv til en meget hyggelig pris. Du får det til 1098,- hos Lømorks i Oslo. Kan absolutt anbefales. Litt snau bildevinkel på et digitalkamera, men det blir en vanesak. Fordelen her er at du kunne brukt en enda større blenderåpning for å plassere fokus kun på stetoskopet. Med største blender 5.6 på 55mm har man ikke så god kontroll på bakgrunnen. Dessuten kunne du gått betydelig ned på ISO. Det ville ikke vært nødvendig etter min mening, men likevel...

Du får bra bilder med høy ISO når:
- motivet ikke har for stor kontrast, feks. i sterkt sollys med kraftige skygger
og
- du eksponerer optimalt, dvs. at histogrammet går helt til høyre uten å klatre
Kristel S.

Tusen takk for raskt svar, Christian (Jeg satt faktisk nå og så på dine bilder, og ser at det handler litt om iso 1600 på ditt siste bilde).
Histogrammet har jeg til nå ikke brukt, kanskje jeg burde begynne med det!
Jeg må bare takke deg for hjelpen din! Hjernen min jobber i spinn nå, for å få alt på plass. Det kan ta sin tid, jeg har nemlig fremdeles problemer med høyre og venstre, men til gjengjeld er dette mye mer spennende, så jeg har håp ;)

Hilsen Kristel.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu