Bil og murstein
Jeg tok bilde av dette fordi jeg syntes det så fint ut med den veldig rød bilen med rød murstein bak, men på bildet ble bilen altfor rød.

Har prøvd å dempe med curves, levels, hue-saturation, fargebalanse og ved å legge på nytt farget lag (div farger og 'opacity') uten hell (det ble enten liten forskjell eller mye støy). Dette er det beste jeg fikk det (bakgrunnen her er noe vel mørk, men bilen er et større problem synes jeg).

Noen som har andre forslag?
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-01-31 23:04:26
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-02-02 13:46:18
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/8s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174806} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Eli B.
Hei Caroline, fint å se deg på fotodotten igjen. Ja, bilen var fryktelig rød, det jeg kom på var kanskje å markere bilflaten og rett og slett velge seg en mer dempet rødfarge og så bruke malerspannet og male flaten på nytt. Det er jo en så hel flate at det må kunne gå an. Ellers et artig og kontrastrikt bilde. Pussig med den rødfargen på veggen også, det gjør seg.
mvh Eli
Steinulf L.
Lag et nytt layer med ctrl-j. Gå deretter inn i adjust og velg selective colour. juster fargen slik du ønsker.
Caroline M. S.
Takk for tips Eli og Steinulf. Prøver ut 'selective colour' - rart jeg ikke kom på å bruke den. Og får jeg det ikke til med tipset til Steinulf, skal jeg prøve 'malingsspannet' ditt Eli. Men jeg tror det (ha, ha) kan komme til å se unaturlig ut. ;-D
S. N.
hei, morsomt aa se deg med bilde igjen,

motivet er fint nok, ja, men bilen ser litt klippet inn,
aner ikke om det vil funke, men har du proevd aa gjoere endringene i RAW-progr eller bare i PS? jeg tenker hoeyt naa, men feks lage to versjoner fra RAW (en med feks lav metning, evt litt annen fargetemp. evt annen exp. og se om det er noen detaljer aa hente ut eller hva slags spaker programmet ditt har, og en med tanke paa bakgrunnen med full saturation, som her) og klippe/lime/smelte ihop etterpaa.

s



Rune T.
Hei Line!
Når jeg så thumbnailen trodde jeg at det var et av BR sine bilder som var på vidvanke.
Jeg liker den intense rødfarge, den blir en total kontrast mot bakgrunnens farger og understreker det ''hypermoderne'' i forhold til det slitt og ''gamle.''
Bildet fungerer i sin enkelhet. Ikke reduser fargene, bruk dem for det de er verdt!
Et meget severdig bilde!

Mvh
Rune
Caroline M. S.
Takk for nye forslag og kommentarer. :-)

Enig med Silje i at bilen så i v1 ser klippet og limt ut, og nå har jeg laget en ny versjon med Steinulfs 'selective colour'. Og mer støv. Bilen var ikke blankpolert Rune, men forhåpentligvis fremdeles rød nok og kontrast nok (men ikke gammelt-nytt kontrast) til at du liker den. :-)
Odd Tore S.
v1 svir i øynene, et skikkelig blikkfang som gjør at man bare må se nærmere på bildet. Tanken på Bjørn R slo meg også, men han har en tendens til å være mye mer utflytende i kantene. For meg ble dette i fullt skjemformat for mye av det gode, spesielt når den røde flaten er helt uten noen form for tekstur.
v2 er mer naturlig og mindre oppsiktvekkende. Nå har det blitt tekstur i den røde flaten, og tydeligvis en god del speilinger i en eller annen glassrute i tillegg. Rødfargene på bil og vegg harmonerer bedre med hverandre nå, men jeg lurer på om jeg hadde følt samme dragning til å se nærmere på bildet om thumbnailen hadde vært av denne versjonen?
Hmmm---
Odd Tore
Caroline M. S.
Takk for kommentar Odd Tore. :-) Jeg synes også v2 ble bedre, men så det var noe snusk på veggen på den og har lagt ut v3 (som jeg også gjorde mindre gul).
Johan K.
Et pent bilde. Men, i v1 kan det nesten se ut til at du har vært litt uheldig med malebøtta :) V2 funker bedre, og v3 synes jeg funker best.

Et fint motiv dette. Liker, som deg, fargen på bilen mot de flote fargene på veggen.

Johan
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu