Vindu
Bildet er fra det gamle skipsverftet i Gdansk hvor Lech Walesa og Solidaritet holdt til. Skipsverftet gikk konkurs da det mistet statsstøtte etter kommunismens fall, og består nå stort sett av falleferdige bygninger.
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 14-54 mm, 1:2,8-3,5
  • Brennvidde25mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRAW, ISO 400
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger673
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_175101} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eyvind R.
Fine linjer og farger. Kvistene lager et noe uryddig inntrykk som gjør bildet litt vel rotete, men er samtidig med å illustrere forfallet..

MVH Eyvind
Geir F.
Vakkert og vemodig er de to ordene jeg kommer på når jeg ser dette bildet. Fine fargetoner mellom det dunkle blå i vinduet og de røde murstenene. Likte bildet i all sin enkelhet.
-geir f-
Chr. G.
Et enkelt og forholdsvis lettfattelig motiv som (med underteksten) tjener til å sette i gang tanker om fordums verftsaktivitet, enten det er i Polen eller andre steder som er 'offer' for den moderne tid. Og nettopp her har det både gått nedenom og hjem for verftet og samtidig framover med demokratiet. Mon tro om Lech og hans kollegaer så for seg dette... Lyset passer utmerket, at buskene er i vintermodus, og framstår som noe rotete illustrerer godt mangelen på oppmerksomhet og langt framskreden forlatthet.
Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarer. :-)

Jeg er enig i at dette er ganske rotete med buskene foran vinduet (pluss at det er mer rotete enn det hadde trengt å være fordi bildet er så flatt, samt noe uskarpt).

Jeg tok mange bilder fra det gamle skipsverftet og tenkte vel helst på dem som en helhet - at de sammen skulle vise hvordan det har blitt der. Men dessverre var ikke dette det eneste som ble for uskarpt og ei heller går det an å presentere flere bilder under ett her. Klarte heller ikke å lage ett enkelt bilde som kunne fortelle hele historien. Så det blir noe meningsløst (også om dette bildet hadde hatt bedre teknisk kvalitet).

Litt trist og tankevekkende å tråkke rundt på skiftsverfet (jeg snek meg inn gjennom et hull i gjerdet og hadde planer om å leke dum turist - vise fram billetter til Solidaritet museet som lå like ved om noen spurte meg hva jeg gjorde på tomten *S*). De har betalt og betaler fremdeles en høy pris for demokratiet og fri handel i det gamle Øst-Europa.
Inger-Lise S.
Fine farger sammen og flott struktur. Men jeg tror bildet hadde blitt bedre, riktig fint, uten greinene her. Slik det framstår nå, er jeg avhengig av underteksten for å finne det interessant. Mange fine detaljer her, som ville kommet bedre fram uten den rotete busken..
Må ha vært interessant å være der.

Inger-Lise
Caroline M. S.
Hei og takk for kommentar Inger-Lise. :-) Skjønner hva du mener, men jeg ville neppe tatt dette bildet om busken ikke var der. Jeg kunne sikkert funnet på å ta bilde av et knust vindu og slitt bygningsfasade, men neppe akkurat som dette minus busken. Tok flere bilder fra samme stedet med busker og små trær voksende foran vinduer og dører. Det var liksom hele ''ideen''. En helt annen ting er selvfølgelig at jeg kunne (og burde) ha gjort andre grep for å få busken til å se bedre ut foran vindu og vegg. Her er det altfor flatt og uskarpt (digital støy også, men det synes jeg ikke gjør noe med dette motivet).
Johan G.
Fin flatebruk her. Fungerer veldig bra på grå bakgrunn med sort ramme, fordi den venstre delen da kødder med dybden i bildet. Synes det er flott med greinene, vitner om at folk ikke akkurat bryr seg, og at huset er i ferd med å bli spist opp av ugress. Kanskje akkurat det samme bildet på sommerstid, med sommerugresset på den ene sia av streken ?
Caroline M. S.
Takk for kommentar Johan, og tipset om sort ramme. Enig med deg i at det så bedre ut og har oppdatert nå. :-)

Skulle gjerne dratt tilbake til skipsverftet til i sommerhalvåret ja. Bedre lys og ikke så bikkjekaldt (det var minus 19 grader og vind - brrrrrr).
Ann F.
Her semmer et meste, forfallet blir enda mer fremhevet ved busken som får vokse opp. Hvis verftet hadde vært i drift og bygningen i bruk, hadde det sikkert blit tluket vekk. Her hører de sammen.
Fine fargetoner også.
Har du mer å gå på i overkant? Jeg skulle så inderlig gjerne sett avslutningen på feltet over vinduet. Tror jeg.
Sort ramme strammer opp.
Mvh Ann
Caroline M. S.
Takk for kommentar Ann. :-) Nei, dessverre - ikke mer å gå på her. Bildet er ubeskåret. La ikke merke til at det kanskje burde vært mer på toppen her før du påpekte det. Tror du har rett.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu