Gerbra II
Samme blomst som bilde nr. 218257.
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-02-11 17:28:28
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/5s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger718
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_176422} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Roy H.

Flott komposisjon og herlige farger.
Mvh Roy
Jan v.

Hei Tone.

Etter alle kommentarene om sorte prikker blir det interessant å se hva folk synes om dette.

Det som jeg umiddelbart reagerte på, er den mye lettere komposisjonen du har valgt i dette tilfellet. Den likte jeg svært godt (mye bedre). Den fine blå nyanserte bakgrunnen fungerer meget bra her, synes jeg.

Her har du brukt bl.2.8 og fått en anelse mer soft gjengivelse, men uten at dybdeskarpeheten lider for mye. Det at fremre og bakre del av blomsten er litt uskarp tror jeg gir inntrykk av dybde i bildet.

Gerbra II blir min favoritt pga plasseringen av blomsten.

Mvh Jan
Janne L.

Hei Tone.
Jeg savner prikkene jeg da. Hadde du vist dette bildet først, så hadde jeg likt det. Men jeg synest liksom ikke det er like mye smell i dette bildet.
Janne
Tone B.

Takker for tilbakemeldinger. De settes som vanlig pris på :-)

I tillegg til en større blender har jeg trukket bakgrunnen noe lenger bak enn bildet jeg henviser til. Personlig skulle jeg ønsket samme skarphet på blomsten som det andre Gerbrabildet, men desverre hadde jeg ikke samme ''lek'' med blenderåpning her. Kjekt dere likte det!

mvh Tone
Roger K.

Hallo i natten, Tone!
Sett på begge bildene nå og dette blir helt klart min favoritt. Som nevnt ovenfor ble det andre bilde noe tungt og rett på synes jeg. Her får du roet det hele litt ned. Her får du også bedre kontakt med bakgrunnen. Skarphetsplanet synes jeg stemmer godt i dette tilfellet. Legger også merke til den økende skarpheten i stilken som så går over til litt difus skarphet i rosens underkant. Fin detalj synes jeg. Synes du jobber godt og liker det jeg ser.

Ha en god natt og helg

Mvh RK
Espen A. I.

Klassisk bilde med nydelig komposisjon og fine farver.

mvh Espen
Odd Eirik S.

Synes du har mange flotte blomsterbilder. Dette er ikke noe unntak. Et meget pent komponert bilde. Det som trekker ned i et bilde som ellers burde strutte av liv er de dystre fargetonene. Sjekk histogrammet så ser du at kurven flater helt ut fra ca 179 til 255. Jeg ville justert det slik at de mørke fargetonene stoppet ved 179. Noe som gir bildet liv.

mvh
OddES
Tone B.

Takk til dere siste for hyggelige kommentarer!

Odd Eirik; Takker så mye for tipset - det skal jeg virkelig prøve når jeg kommer hjem fra fototur med klubben i dag! Kjekt du liker blomsterbildene mine. Blir kanskje vel mangen av de, men det er nå engang slik at det er det jeg liker aller best å fotografere :-)

Ha en fin dag alle sammen!

mvh Tone
Torbjørn K.

Herlige farger i dette bildet. Enkel og stilren komposisjon som fungerer bra. Bildet oppleves som noe tung og mørkt, men det tror jeg skyldes bakgrunnen. Med en grå eller hvit bakgrunn ville du fått et ''friskere'' preg på bildet.

Torbjørn
Avsluttet .

Fint bilde! Blått og orange er jo en knall komplimentærkontrast, og dette har du virkelig utnyttet her. Gerbera er en nydelig blomst og jeg synes du har komponert den godt i bildet ditt.
Kurt S.

Dette likte jeg veldig godt.
Et flott bilde av en fin blomst.
Bakgrunnen ble, etter mitt syn, veldig bra. Rolig og fin med noen mørke og noen lysere nyanser.
Etter at du har sjekket histogrammet og justert fargetonene slik Odd Eirik nevner vil dette bli helt supert.
Mvh Kurt
Avsluttet .

Dette bildet falt godt i smak Tone!
Fargene og bakgrunnen er det jeg liker best med dette bildet. Denne gangen har du valgt mindre dybdeskarphet, noe jeg liker godt.

MvhJRH
Tone B.

Takker igjen for tilbakemeldinger!

Jeg har lagt ut en versjon hvor jeg har prøvd å gjøre slik Odd Erik sier i sin kommentar, og selv synes jeg den nye versjonen ble bedre. Jeg er ikke den store reseren innen ps, men det jeg har gjort er å gå inn i levels. Der dro jeg ''spaken'' helt til høyre mot venstre til 179. Var det riktig måte å gjøre det på? Blir glad for tilbakemeldinger om dette var riktig fremgangsmåte.

mvh Tone
Avsluttet .

Hei Tone
Veldig bra bilde komposisjonsmessig og farver. Men jeg synes at v1 er litt mørkt og detaljløst, i v2 har du lettet opp, men her synes jeg det blir for lyst, så derfor velger jeg meg et lys mellom dine to versjoner:)

Dessuten er det litt uheldig at kronbladene nærmest er såpass uskarpe.

Bakgrunnen er fin og stilken kommer riktig inn i bildet.

mvh arild
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

#1 syns eg var god nok, kun en smule mer lys hadde gjort seg, ellers var det, for min del, ikke nødvendig med levels i #2.

Likte godt blåtonene i bakgrunnen, den sto seg godt til den komplementære fargen i blomsten.
Det som forstyrrer litt for min del er valget av fokusplan på bladene, som kan virke litt tilfeldig, ville ialle fall hatt fokus på de fremste bladene.

Mvh Inger Anne
Tone A.

Hei Tone!
Dette bildet likte eg best av gerbera bilda. Bakgrunnen her konkurrerar ikkje med blomen, slik som gerberaen i det første bildet. Blåtonane er fine i den mjuke og rolege bakgrunnen. Gerberaen har ei meir spanande plassering i bildet, med stilken inn frå venstresida med fin lys på. Dei nærmaste kronblada skulle ha vore skarpare, og ikkje dei som er lengst ifrå. Men makrobilde er ikkje lett når det gjeld fokusering, det er små marginar å gå på. Men det er fine detaljar på gerberaen og fine fargar på både blom og bakgrunn. Versjon 2 blei litt for lys, så eg held på versjon 1. Bildet er lekkert!
:) Tone
Nina S.

Ble lekkert dette, flott behagelig bakgrunn, fin skarphet og fint lys på stilken.
Mvh Nina
Odd Eirik S.

Hei Tone!

Det du har gjort er helt riktig utfra det jeg skrev. Jeg synes v2 ble bedre enn v1. Men så var det jo jeg som kom med forslaget så det skulle da bare mangle. Ser jo ellers at det er delte meninger om hva som gjør seg best. Til syvende og sist er det jo du som tar den endelige avgjørelsen.

mvh
OddES
Odd Tore S.

Her har du roet ned bakgrunnen uten å gjøre den ensfarget flat, det faller mer i min smak enn prikkene sist. Fargevalget er bra.
v2 her ble riktig lysende. Helheten vinner antageligvis på det, men jeg synes at toneforløpet i kronbladene i bakre del av blomsten var mer tiltrekkende i v1 fordi kantene lyste relativt mer opp.
Uvant med at de nærmeste kronbladene er mindre skarpe enn de bakre, men denne gangen var det lysspillet i de bakre som fikk det meste av min oppmerksomhet. Fin stilk, der sitter skarpheten riktig.
Odd Tore
Carla F.

Hi.
It's just to acknowledge your lovely work.
Kisses
Carla
Carla F.

Hi.
It's just to acknowledge your lovely work.
Kisses
Carla
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu