Portrait of a cavegirl
Tur på fjellet i minusgrader og vind... all respekt til Marlén som holdt ut som om det skulle vært en sommerdag ved stranda.. Hjemmelaget topp, miniskjørt, leggings og armbånd av reinskinn
Er fornøyd selv med bildet...Første serie med studioblitz i felt... Trenger nok litt trening på instillinger generelt med tanke på bruk av blitz og sollys.. kom gjerne met tips ang lukker kontra blender.. noen gode huskeregler der ute? :)
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Sigma 18-50 f3,5-5,6
  • Brennvidde23mm
  • Blenderf/13
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital
  • Nei
  • Annet1 stk Studioblitz Hensel expert pro 500 med 60x60 softbox rettet mot modellen ca. klokka 7-8..

    Brukte et lite bensinaggregat til blitzen.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger1308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_189147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Kjetil H.

Meget bra teknisk dette, fin eksponering av forgrunn/bakgrunn. Ikke helt fornøyd med den utbrente himmelen. Savner øyenkontakt med modellen, stokken virker litt malplassert?
Amund Blix A.

Det første som slår meg er *alt* for mye dybdeskarphet, skarp bakgrunn tar for mye oppmerksomhet fra modellen. Elles synes jeg også utsnittet er altfor generøst, her blir det rett og slett for mange elementer å forholde seg til.
John S.

Hvem er det du har greid å få til å ta på seg denne habitten.

Teknisk er nok ikke dette i den høyeste klasse. Forgrunnen er greit eksponert. Men bakgrunnen hverken ''stemmer'' med motivet eller er bra gjengitt. Jeg synes lyset kunne vært bedre utnyttet.

Nå er det ikke denne type bilder jeg tar, men kunne det vært en ide å dandert dama og skinnet på en snø flekk. Kanskje modellen ikke hadde sett så misfornøyd ut, hvis hun hadde fått et par søte drops!

Stå på videre.
John
Rolv M.

takk takk til alle sammen :) gode tips.. :) men hadde vært griet med konkrete ting jeg kunne gjort anderledes med tanke på blender, lukker og brennvidde.. skjønner jo at det er de tingene som må enderes for å oppnå det dere poengterer men jeg er ikke så flink til det skjønner dere :)

Kjetil: utbrentheten kommer nok av litt knoting med lukker/blender.. og valgte bevisst et bilde uten øyekontakt for å få den ''kritikken'' jeg var ute etter.. hadde hun hatt øyekontakt med kamera hadde man ikke klart å revet seg fra henne :P

Amund: kom gjerne med tips for mindre dybdeskarphet :)

John: Hun er nok ikke missfornøyd nei..:) og når det kommer til dandering på snøen så var det kaldt nok der den dagen... så for denne gang ble det bare i lyng og mose :)

Einar J.

Hei.
Er ikke noe kjempetalent på portretter jeg, men tror muligens følgende hadde gitt deg litt annerledes bilde:
- gå litt lenger vekk fra modellen
- bruk litt lenger brennvidde (50mm - maks for dette objektivet, ev. enda mer - om du har)
- bruk MYE større blender (gjerne max for dette objektivet, om det er brukbart da, kjenner det ikke)
- og da selvsagt kortere lukkertid

Større blender gir mer diffus bakgrunn, og det ville gjort seg her. (Ser du er nede på f13.)
Vet ikke, men innbiller meg at du kan få mer utflytende bakgrunn også med lenger brennvidde, samt bedre utsnitt av modellen (tettere, ikke ta med så mye.)

Bare noen tanker - siden du etterlyste dem.
Kanskje det var så kalt dog, at det var godt å være nær hverandre ;-)

mvh
esjac

Rolv M.

Takk Einar.. skal prøve det ved neste anledning.. men det blir når det er litt varmere i været med denne pia i allefall :) *notere flittig*
Avsluttet .

Hei Rolv!
Fant fram til bildene dine ja. Dette bildet er en av mine favorittbilder. Eksponering av modellen og utsnitt synes jeg sitter som et skudd! Fine hudfarger! Det du kan prøve er som de andre har skrevet større blender. Du må da selv teste og vurdere hvor stor blender du kan bruke om du vil at folk fremdeles skal se at det er Istindan som er i bakgrunnen. Dette mener jeg som lokal patriot er litt viktig.. :) Og kort lukkertid for å ikke brenne ut himmelen. Du kan godt få låne 50mm 1.4 hos meg å prøve den. Modellen er det i alle fall ikke noe å si på!

Mvh Thomas
asbjørn m.

jeg ser brennvidden ligger på 23 mm, når det gjelder dybdeskarpheten så er vel dette et større problem enn blenderen din, skyt med liten tele(f.eks.70mm) det gjør seg ofte når man tar modell-bilder for da står gjerne motivet litt mer ut av bakgrunnen. det er nå ihvertfall min erfaring:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu