~ Forglem Meg Ei ~
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger819
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192294} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Steinulf L.
Hei Tone,
vårlig og fint, men synes det trekker ned at ikke alle kronbladene i blomsten er skarpe. Fint utsnitt.
Jan Frode A.
Utsnittet sammen med flotte faregevalører og lyset på bakgrunnen, danner en fin ramme om hovedmotivet. Bildet gir et mykt inntrykk, men jeg må si meg enig med Steinulf's kommentar ang. kronbladene.

mvh Jan Frode
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Der var din variant av denne vakre vår og sommerblomsten.

Som Steinulf nevner; et vårlig og fint utsnitt, en fin helhet i bildet.

Mitt førsteinntrykk er imidlertid at eg også savner mer skarphet på de fine blå kronbladene.

Mvh Inger Anne
Nina S.
Vart og fint, men litt for uskarpt og litt lite fargemetning i bakgrunnen.
vh Nina
Kurt S.
Så vidt jeg vet er dette en veldig liten blomst, og kronbladene er nok ørsmå.
Sett i forhold til det synes jeg du har fått god skarphet.
Bildet ble vakkert med en nydelig bakgrunn, flotte farger og fin plassering av blomsten i bildeflata.
''Forglem meg ei'' står det i tittelen.
Neida, kommer nok ikke til å glemme deg som tar så vakre bilder av vårens vakre blomster -:)
Mvh Kurt
Roger V.
Hei
Uskarpheten ser jeg er nevnt og kan vel si meg litt enig i det, men første intrykket mitt er at jeg syntes det er litt for hardt lys på blomsten.
Ellers tror eg et tettere utsnitt vill funka bedre.

Mvh Roger
Odd Tore S.
I tillegg til den mest kjente himmelblå fargen, har forglemmegei en mengde andre nyanser under utviklingen fra knopp. Det gir variasjon i bildet.
Vakre, men vanskelige:
Du har valgt lys bakgrunn med antydet stilk som bærende element for både blomst og komp. Passe uskarp etter min mening. Personlig ville jeg vel valgt en mørkere bakgrunn til blomstene, men skarp sol er ikke greit.
Med dette kom jeg til hovedinnvendingen her:
Altfor hardt og skarpt lys på disse vakre småblomstene. Selv om jeg ikke ser direkte utbrenning, er det tydlige skygger på dem. Her ville jeg satset på en mer skyet dag eller reflektor.
Så små som disse blomstene er, ville jeg ikke vente at du fikk begge blomstene skarpe samtidig. Den nærmeste burde likevel vært skarpere, blomstene er jo ganske flate.
Odd Tore
Tone A.
Hei Tone!
Du har fått til eit spesielt ''Forglem meg ei'' bilde der den duse og lyse bakgrunnen har småe fargeinnslag som mjukar opp. Bakgrunnen minner meg om ein akvarell med sitt uttrykk- Stilken er flott plassert og med sine duse linjer får den eit litt skjørt uttrykk til den åpne blomen viser sine fine bua kronblad. Ikkje heilt skarpt på sjølve blomen, men fine blåtonar og dei fine gultonane i midten kjem flott fram.
Den duse vesle blomen under gjer at bildet får eit litt mjukt uttrykk, pga den duse bakgrunnen og at den største blomen ikkje er heilt skarp. Kva blendar har du brukt? Og dette må jo vera eit utsnitt pga at desse blomane er så småe. Eg ville ha kutta nede til der stilken startar. Du vil då få litt blått i motsatte hjørne. Eit kreativt bilde av denne vesle blomen!
:) Tone
Eli B.
Vakkert bilde av denne lille blomsten. Den kan nok være vanskelig å fange, da den er så liten, men jeg synes du har klart det veldig bra her.
mvh Eli
Tone B.
Takk til dere alle for gode og utfyllende tilbakemeldinger! Lærerikt!

Når det gjelder skarpheten er jeg enig i at den nærmeste blomsten skulle vært skarpere. Prøvde meg frem med litt USM, men lot det være da jeg måtte dra til såpass for å få den skarp og ble ikke fornøyd med det totale resultatet.

Enig med deg Odd Tore; de er vakre men vanskelige. Dette bildet er fra i fjor. Jeg kommer til å prøve på nytt i år i et ikke så skarpt lys eller benytte min nyinnkjøpte reflektor. Når det gjelder bakgrunnen så synes jeg disse blomstene ofte vises mot mørke bakgrunner. Jeg har bevisst valgt en lys bakgrunn da jeg plukket blomsten og plasserte den i en blomsterpotte full av margaritter. Hvite margaritter reflekterer jo også en del lys, så det ble nok for mye av det gode.

Tone; her har jeg benyttet blender 2.8 noe som nesten har blitt standard for meg. Ditt forslag til utsnitt skal jeg teste, og kanskje jobbe enda litt med selve bildebehandlingen. Er ingen reser der så vi får se. Bildet er et utsnitt, men det er ikke mye av orginalbildet som er tatt bort. Jeg går ofte veldig tett på når jeg bruker macro objektivet mitt og bruker 1:1, så også her.

Kurt; takker og bukker - den varmet!

mvh Tone
Espen A. I.
Flott makro - pluss for rolig bakgrunn som virker nøytral og spiller frem blomsten på en god måte.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
Et bilde som har de fine, duse, fargene og den gode komposisjonen.
Dette var min yndlingsblomst da jeg var lita og da broren min reiste til usa, strødde jeg dem rundt på spisebordet:)

Litt dumt at de to som er bak har lilla i seg. Hadde de være blå de også, ville det være bedre å se på. Iallefall med mitt øye. Sier meg også enig med de som nevner uskarphet og hardt lys.


~ingebjørg
Roger K.
Hei og god kveld, Tone!
Takker for kommentar på mitt bilde. Ser du har fått D200 i hus og helt sikker på at du kommer til å få mye glede av det. Det lille jeg har fått bruke det er jeg meget godt fornøyd.
Ser det er noen forslag ovenfor som sikkert er forsøket verd å prøve litt på. Jeg tror nok i dette tilfellet at en litt mindre blender hadde gjort seg for bedre fokus på den nærmeste rosen. Dette er i grunnen litt småpirk. Det som jeg imidlertid ville justert litt på er den lyse bakgrunnen som jeg synes dominerer litt mye. Den trykker litt mye på, men har selvfølgelig med smaken å gjøre. Stilken synes også jeg er passe uklar, men her med en litt bedre bakgrunn til. Her brytes den opp litt, men kunne nok også her fått litt dempet belysning.

Ha en fortsatt fin kveld

Mvh RK
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu