White-Breasted Kingfisher (KASTANJEISFUGL)
Det ble kanskje litt mye ''fugl'' her nå. Her kommer et foto av en fortsatt ganske vanlig, men i en del områder truet fugl Den jaktes på grunn av de fargesterke turkise vingefjærene. Fjærene brukes visstnok til fluebinding.
Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Brennvidde600mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetStativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger158
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_19417} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Lars-Anders M.

Dette var fin artdokumentasjon. Bra .
Frank W. G.

Jeg tar av meg hatten igjen. FLOTT!

Mvh. Frank
Avsluttet .

LIkeså, veldig flott og bra !
John G.

Hallo!
Ser ut til å være en skikkelig luring, dette... ;-)
John
Rune Edvin H.

Vakkert.
Rune
Torunn B.

Nydelig bilde av en flott fugl. Veldig bra!

Torunn :-)
Jonas L.

Særdeles vellykket artsbilde. Fin komposisjon.
Fugler kan det ikke vises for mye bilder av, ser gjerne flere fuglebilder fra deg.
mvh <a href=''http://home.no.net/jonaslan''>JL</a>
Ivar H.

Særdeles velluka var kanskje å ta litt hardt i synest eg. Det kunne vore litt skarpare, men det er mogleg det har med etterarbeidet å gjera. Utover det fungerar det bra som artsdokumentasjon, men spesielt spennande bilete var det ikkje.
Carsten A.

OK artsbilde, enig i innvendingene fra IH. Skarpheten er ikke særlig god, og det virker som tone- og fargeskalaen er noe begrenset. Uten tekniske opplysninger er det neppe fruktbart å spekulere mye over årsaken, men IH's antydning om ikke-optimal digital etterbehandling er en mulighet.
MVH CA
Ketil K.

Enig i det som er sagt av IH. Dog mener jeg det er flere forhold som er spesielle her utover et standard artsbilde; fuglens ''morderiske'' blikk og innfallslyset på fuglen, som får draktfargene spesielt frem. Fuglen har også sittet i ''arbeidshøyde'', det er ikke blitt det vanlige ''se opp i luften'' frontbildet!
Originalbildet er helt skarpt, men dette er et utsnitt av originalen, som dermed ikke kommer til sin rett i 100 KB oppløsning. Bakgrunnen er såpass tett på fuglen at den blir noe uryddig. Med større oppløsning blir bildet skarpere, og gir et bedre tone/fargeinntrykk. (Men fuglen hadde nettopp tatt et dykk, og drakten var våt, med hva det måtte medføre av reduserte farger.)Er det noe man kan etterarbeide noe særlig i PS? (Det er benyttet UMS og sharpening så vidt jeg husker.) Med jevnere bakgrunn tror jeg bildet kunne virket bedre. Bildet er for øvrig tatt i India.
Hans- Georg S.

Flott atrsbilde. Ville skarpet det opp litt.
Carsten A.

MS: Bildet er på 600x414 piksler (inkl. rammen) og det er full tilstrekkelig for å få et meget godt skarphetsinntrykk. Behandlingen av filen er meget viktig, er opptaket skikkelig skarpt skal også en versjon på 600x414 piksler kunne gjengi det bra. Du kan neppe ''etterarbeide'' deg fram til noe særlig bedre her, det er heller forarbeidet som gjelder. Dog kan du nok forsøke med litt oppskarping. Se gjerne mine veiledninger om ''Bilder på skjerm'' og ''Oppskarping (USM)'' på http://carnholm.home.online.no - menypunktet ''Fototeknikk''.
MVH CA
Ketil P.

Litt for uskarpt, ellers godt over gj.snittet av denne type bilder synes nå jeg. Bra utsnitt. Er det en liten inder?
Ketil K.

CA: Jeg har nå prøvet meg frem fra originalbildet, og fulgt dine anvisninger. (Det viste bildeutsnittet er redusert til ca 2/3 av det originale.) Det hjalp en god del å få innstillingen på USM riktigere. Jeg hadde stillet inn radius og threshold feil. En hvis jobbing med curves ga også bedre fargetoner/skala. Fjærdraktdetlajene kom også bedre frem og lignet mer på originalen. Takker for hjelpen. Det går an å lære noe her på fotodotten!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu