Gøy med fotball
Skoleoppgave der vi skulle ta et portrett med signifikant bakrunn. Bakrunnen skulle si noe om personen.

Er litt usikker på hvor bra elementen er plassert i forhold til hverandre. F.eks har jeg fått ''tverlegg`ern'' stikkende ut av hodet hans. Kan noen hjelpe en lærelysten ungfotograf?:)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-02 14:48:25
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikkor 18-70mm 3.5-4-5
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/4.5
  • Lukker1/320s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger460
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Tomas N.
Du bør iallefal ha en høyere blender for å få bakgrunnen skarpere, f11 hadde gjort seg. her har du vel på nest minste blender.
Vil også anbefale deg å ta dette med deg i photoshop og øke saturasjonen i bildet.

~Tomas~
Geir Helge S.
Ser ingen grunn til at bakgrunnen skal være skarpere, det ville vel tatt fokus fra hovedelementet. Bakgrunnen sier mer enn nok til å være et fortellende element.
Hilsen Geir
Avsluttet .
Bakgrunnen bør være som den er. Med valgte blender, fremheves hovetmotivet, samtidig som bakgrunnen er forståelig og relevant. Med full dybdeskarphet, blir ikke hovedmotivet fremhevet i like stor grad. Mulig bildet hadde gjort seg i sorthvitt og med noen Potoshop-justeringer, men dette blir pirk :)

--
mvh
Bjørnar Hauge
Aron L.
Hjertelig takk for tilbakemelding! Blendervalget er helt bevist for å få motivet mer frem i bildet, ettersom at dette skal være en portrett! Syns man fint får med seg hva bakrunnen vil si/er også!

Thomas: Jeg har prøvd å øke saturasjonen, men da blir bare motivet for rød i ansiktet. Om det var dette du mente. Kanskje det har noen med din skjerm, for på min skjerm syns jeg det ser helt passe ut!:)

Bjørnar:
Jeg vil gjerne pirke for å lære! Hva slags justeringer tenker du på? Er det isåfall etter konvertering til s/h?

:)

A
Ann F.
Jeg synes blendervalget er utmerket, bakgrunnen er tydelig nok uten å virke påtrengende. Med mindre blender vil bakgrunn konkurrere med portrett, det er vel ike meningen?
Bjelken som stikker ut er det verre med, ha det i hodet senere, men akkurat her har du hatt flaks: underliggeren i målet stikker også ut fra hodet, og det på en slik måte at det tilsammen ser ut som tanken på fotball og mål kommer ut fra hans hode.

Litt mer varme i fargene og en tanke mer farge generelt (forsiktig), så er ikke dette helgæli.

Mvh Ann
Ann F.
Her kom det mange mellom mens jeg skrev, når jeg startet min kommentar var det bare Thomas NH som hadde kommentert.
Ser nå at du ber om tips. Sender deg en mail med bildet redigert som jeg foreslår, med innstillingene notert.

mvh Ann
Aron L.
Takk Ann!:) Hva burde jeg isåfall ha gjort anderledes ift bjelkene? Plassert målet for seg selv til høyre?

A
Avsluttet .
Hvis sorthvitt er ønskelig: Prøv deg frem med channel mixer og curves for full kontroll over kontraster, etc. Postet versjon (farger), kunne også fått en liten justering i curves. Lag f.eks. en s-kurve med 4-6 ankerpunkter, og finjuster fargemetning og kontraster. Men igjen, dette er pirk -bildet er bra som det er.

--
mvh
Bjørnar Hauge
Ann F.
Heller han slik at han har målet på begge sider av hodet (men ikke er midt i det!), ellers kan det fort bli for stor avstand mellom dem. Eller han kan sitte på bakken så målet tårner seg opp over ham i det fjerne, eller du kunne hatt et lavere eller høyere standpunkt i forhold til ham, slik at stengene ikke er vinkelrette ut fra hodet. Evt. en kombinasjon av flere av disse forslagene (du kan sikkert ta en brikke full . . . )

Mvh Ann
Tomas N.
Svart/hvitt hadde sikkert egnet seg, men allikevel er det nok best å beholde fargene ettersom drakten har noe å fortelle om personen i bildet.

~Tomas~
Jóhann Á.
Hei Aron!
Dette var et kjempefint bilde! Syns valget av blender er bra, vi ser sammenhengen med bakgrunnen samtidig som gutten kommer veldig godt fram. Syns v2 her er toppers, for jeg syns fargene har veldig mye å si for stemningen i bildet. Og uttrykket på poden er jo helt fantastisk. Jeg er ikke i tvil om at den keeper'n ikke har en sjanse!! Når det gjelder tverrleggeren syns jeg egentlig ikke det gjorde så mye. Henger liksom i hop med gutten som det står nå. Nei, dette var jo bare helt glimrende!!!!

MvH, Johann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu