Uten tittel
Noen som kan navnet på denne planten?

Synes blomsteren er vakker og at jeg har klart å gjenngi den bra. Usikker om bladet som er ute av fokus på venstre side blir forstyrrende.
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-04 21:49:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/2.8
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger693
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_194751} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Eirik H.
Eit teknisk delikat bilete dette Tone. Eg likar forholdet mellom dei lyse blada og den litt mørkare toppen på blomen. Den er litt midtstilt no, kanskje litt kutting i toppen? Bladet på venstre side er såpass ute av fokus at det ikkje virkar forstyrrande på meg.
Odd Tore S.
Jeg synes at dette ble delikat og vellykket. Du har virkelig fått dreisen på blomstermakro.
Fokus og dybdeskarphet er bra valgt, farger og belysning likeså. Komp kunne sikkert vært annerledes, men dette funker for meg.
I håp om å kunne bidra med noe konstruktivt her, tilkalte jeg familiens botanisk interesserte, men hun meldte også pass etter å ha sagt at dette var da en pent bilde.
Odd Tore
Tom A. T.
Enkelt og pent uten forstyrrende elementer, og god håndtering av lys og dybdeskarphet.
Severdig bilde.
mvh Tom T
Tone B.
Takker for raske og hyggelige tilbakemeldinger.

Eirik; prøvde meg litt med andre utsnitt og kom til slutt frem at et kvadratisk format passet. Ble enda mere midtstilt nå, men synes det fungerer greit.

mvh Tone
Inger Anne Maritsdotter V.
Heisann Tone.

Dette er ein blom som eg syns sjøl er vanskeleg å fotografere, nettopp p.g.a. den har så mange detaljar at det fort kan bli ein kjedeleg avbilding, og i ''vår spennande macro-verden'' vil ein ofte prøve ut nye vegar, ev. presentere blomen i eit meir spennande utsnitt.

Det syns eg du har klart i #1, det er den versjonen eg liker best med sin reinhet i komp. og duse fine komplementære fargar.

Mvh Inger Anne
ingebjørg fyrileiv g.
Dette var kjempeflott, Tone! Blomsten har fine fargetoner som harmonerer godt til den grønne og noe blå bakgrunnen. At det er blått i den, gjør også mye for helheten. Blikket mitt går til de åpne blomstene og jeg får en følelse av at de åpner seg for meg. Du har brukt fokus godt og blomsten får et soft preg. Jeg liker v1 best.

~ingebjørg
Steinulf L.
Svært vakkert. For meg fungerer v#1 best, bildet krever et portrettutsnitt.
Avsluttet .
Meget vakkert Tone! Jeg liker også V#1 best. Kanskje du skulle prøvd å klone vekk stilken / gress strået som kommer opp høyre i bunnen av bildet? Den virker litt forstyrrende synes jeg. Men uansett synes jeg bildet er lekkert!
Fortsatt god Pinse!

Mvh Jørn
Espen A. I.
Delikat og ytterst pent når det tekniske gjelder. Synes du har løst komposisjonen på en ryddig og god måte hvor du elegant har fått frem blomsten på en vakker måte. Stort pluss for v1.

mvh Espen
Ingunn S.
Hei Tone:)
Jeg likte best v1. Et veldig delikat og vakkert motiv med de nederste blomstrene utsprunge og de mørkere knoppane lenger opp som snart er klare til å åpne seg. Fint lys og en nydelig blåfarge mot den duse grønfargen i bakgrunnen. Er blåfargen korrekt gjengitt her, for blomsten ligner på Gråmynte fra Leppeblomstfamilien, men den er litt mer blekfiolett,... bare lurte:)

Hilsen IngunnS:)
Hege J.
Du så lekkert, Tone!

Flott valgt dybdeskarphet og nydelig lys på de blå, lekre blomstene. Kledelig, dus og naturlig bakgrunn.

Jeg går for versjon #1.

Virkelig et bilde i min smak. Bra!

Mvh Hege
Stine J.
Hei Tone,

Det som virkelig imponerer meg med dette bildet er lyset og detaljeringen i blomstene. Veldig bra valg av dybdeskarphet. Utsnittet i v1 fungerer best, men skal jeg pirke litt (og det skal vi jo) så syns jeg stilken til venstre trekker litt for mye oppmerksomhet vekk fra den nydelig gjengitte blomsten. Å klone den vekk tror jeg kan være vel anvendt tid for å få et enda renere uttrykk i bildet.

Du er blitt veldig god på blomstermacro etterhvert. Bra jobbet!

mvh Stine
ingeborg w.
Dette ble pent, skarpt, detaljrikt, fine farger, dus bakgrunn, alt sitter.
Jan Frode A.
I dette bildet er det først og fremst fargene som virkelig tiltaler meg. Syntes du har fått fram disse på en fin måte. Flott lys og fin fokus forsterker nok dette. Utsnittet i versjon #1 føler jeg best for. Ellers syntes jeg du klarer å holde en fin ro over motivet, og det er godt gjort når en fotograferer en slik 'blomserklase'. Bakgrunnen forsterker denne roen.

mvh Jan Frode
Tone A.
Hei Tone!
Dette bildet har eg sett fleire gonger på pga at eg skulle finna ut kva blom det var, men så fann eg ikkje boka om løk og knoller. Men i den var det ikkje bilde av denne vakre blomen, sjølv om eg trur at det er ein Muscari-perleblom, dvs ein asurperleblom (Muscari-azureum) pga at blomane har klokkeform. Eg er ikkje sikker.
Imponerande skarpe detaljar på desse småblomane og knoppane på muskatblomen! Lekre pastelblåtonar og flott lys. Bakgrunnen har dei same blåtonane som blomen og lyse grøntonar som gir ei kjensle av vår. Bildet hadde blitt rolegare utan den duse stilken bak, men den gir også litt dybde til bildet. Eg likte best versjon 1 pga av meir av stilkane og det blåe i bakgrunnen, som gir bildet litt meir luft rundt dei vakre og småe blomane.
Bildet har eit mjukt uttrykk og har vårlege fargetonar og flott lys.
:) Tone
Tone B.
Takker igjen for hyggelige tilbakemeldinger.

Har prøvd å klone bort stilken uten at det ble et vellykket forsøk.

Tone; takk for ditt forsøk på å finne ut hvilken blomster dette er. Har fremdeles ikke funnet navnet på den, men kanskje du har rett. Skal sjekke.

mvh Tone
Hallgrim B.
Heilt fantatisk nydelig bilete av blome. Eitt flott bilete, men stilken til venstre kunne kanskje vore vekke. men no er jo bilete tatt så det er vel ikkje mykje å gjere med. Nydelege fargar,mjuke og varme.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu