Juni
Dessverre litt mer uskarpe blomster enn jeg hadde ønsket - det blåste ganske kraftig da bildet ble tatt.
Bildet inngår i albumet Botanisk hage, Tøyen - Foto av fargene i Botanisk hage, Tøyen gjennom året.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-06-18 13:12:42
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-06-27 00:55:40
    Versjon #3
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Zuiko 50-200 mm, 1:2.8-3.5
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeRAW, ISO 200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1155
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196604} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
S. N.
Liker virkelig de mettede fargene du har her, får av en eller annen grunn syttitallsvibber (kanskje fordi jeg hadde noen bildebarnebøker på den tiden der man kunne vri litt på bildene også kom det et annet motiv og de var gjerne i sånne farger). Det er forfriskende med en såpass kraftig gjengivelse av blomster, som man ellers (undertegnede inkl) har en tendens til å fremstille som vare, sarte og delikate. Savner ikke skarphet her.

Komposisjonen fungerer fint, spesielt at du har de der små gule tingene som stikker inn øverst til høyre gir et lite ekstra. Sammen med stilkene, den mørke flekken til høyre og den blurry stjerna nede til høyre oppstår det en symmetri her som rettferdiggjør at det enslige knoppet med et blad står helt midstilt.

En tynn ramme hadde gjort seg.

Hilsen Silje
Tone B.
Hei Caroline,

Ikke alltid like lett dette med blomsterfotografering når det blåser for det er ikke store bevegelsen som skal til før det blir uskarpt. Du hadde gjerne tenkt det annerledes, men jeg savner ikke skarphet her. Jeg synes bildet er fint med gode mettende fargetoner, fin plassering av fokuspunkt og bruk av dybdeskarphet. Bakgrunnen er lekker! Komposisjonen synes jeg er fin med farger som står godt sammen. Mitt første inntrykk var at jeg ville fjernet det lille av blomsten som stikker inn øverst, men da jeg scrollet ned for å se dette endret jeg raskt oppfatning. Det må være som det er!

Likte dette!

mvh Tone
Odd Tore S.
Kraftfullt av blomstene, fine mettede farger som jeg synes passer bra i denne settingen.
Jeg vet ikke helt hvor bevegelsesuskarpheten er i bildet ditt, uskarphet gr liten dybdeskarphet er jo godt synlig uten at jeg synes det trekker ned.
Jeg har lenge sett for meg slike lysende langstilkere mot grønn bakgrunn i kraftig vind med bevegelsesuskarphet, men det blir visst bare det indre syn ut av det.
Odd Tore
Steinulf L.
Mettede fine farger. Enkelt og pent. Ville nok klonet bort de kronbladene som stikker ned i toppen. Fint bilde.
Bjørn H.
Hei Caroline

Sommerlett smakfullt og smådelikat ..

Fargene og lyset er best !!

Rusket i toppen pirrer ikke meg, og det orange senteret i blomsten kunne vært hakket skarpere...

Tittelen står fint opp mot bildet....

Og du, helt til slutt : Æ e så glad du ikke har flytta inn en sommerfugl i etterkant ...hææærlig ... Nå snakker vi samme språk :)) Natta -

Bjørn.


Caroline M. S.
Tusen takk for kommentarene. :-)

Jeg er enig med dere Silje og Tone - jeg liker de gule flekkene på toppen. Prøvde en versjon hvor jeg klonet de bort - det så for tomt ut da. Ellers var det også ''stjernene'' (den litt tydelige til høyre og den mer utydelige til venstre) som gjorde at jeg valgte dette bildet framfor de ca ti andre jeg tok av denne blomstergruppen.

Har gjort relativt lite med dette i PS. Fargene ble antakeligvis som dette fordi det var skygge der og trær med mørkegrønne blader (eller kanskje det var nåletrær - husker ikke helt) i bakgrunnen.

OK med uskarpe stilker, men jeg skulle også ønsket at jeg fikk den store oransje blomsten noe skarpere.

Odd Tore - tror jeg kan se for meg det bildet du har i tankene. Det ville blitt fint. :-)

Silje - ja, jeg husker også de kortene. :-) De var visst veldig populære i gamle Sovjetunionen. Jeg husker jeg drev på og samlet slike og sendte til noen russiske brevvenner. Artig at dette bildet minner deg om slike kort - må være i det øyeblikket rett før du får opp det nye/andre bildet (og alt virker utydelig).
Caroline M. S.
Bjørn: Ha, ha, ha! Jeg kunne kanskje ha flyttet inn en sommerfugl hvis jeg var god nok med photoshopping til at du ikke hadde lagt merke til at den kom flyvende inn fra et annet bilde. ;-D
Torbjørn K.
Ja, vind er en uting når man skal fotografere blomster og insekt. Jeg synes kombinasjonen av grønt og orange her ble fin. Øvre del av bildet ble kanskje noe tom, så jeg hadde kuttet en del i toppen, kanskje et kvadratisk utsnitt? Blomsten med bare ett kronblad er en spennende detalj, som gjør dette bildet her.

Torbjørn
Caroline M. S.
Takk for kommentar og forslag om kvadratisk utsnitt Torbjørn. Jeg har nå laget en v2 til deg. :-)

Tror nok jeg liker v1 best selv, men det er kanskje fordi jeg har blitt så vant til den.
Ivar B.
Hei Caroline!

Jeg synes dette ble bra jeg, du antyder jo noe om skarpheten, noe som også jeg synes. På den andre siden mener jeg at bildet ditt tåler litt uskarphet, uten at det blir et problem, du har fått til et nydelig blomsterbilde med en flott rolig bakgrunn, men som likevel antyder et miljø og skaper spenning. De to stilkene som vises fra bakgrunnen er jo dessuten med på å gi bildet dybde uten at de forstyrrer. Jeg synes at bildet får fram ''stoltheten'' i blomsten, men det er også vart. Versjon to for meg fordi: 1) jeg synes de gule kronbladene fra blomsten i øvre høyre hjørne trekker bort litt av oppmerksomheten fra motivet. 2) kvadratisk utsnitt gir jo et roligere bilde å se på for betrakteren noe som jeg synes passer til den varheten som jeg mener bildet formidler
Erlend K.
Jeg har sett på dette bildet en gang før, men måtte tilbake :-) Fin komposisjon og deilige farger.

Jeg hadde først tenkt å foreslå en anelse beskjæring fra toppen, men har ombestemt meg. Det er noe som ''pirrer'' i øverste delen av bildet ditt, og med litt ettertanke så liker jeg det!
Ketil K.
Fine farger og en bakgunn som gir stemning med sine overganger i grønntoner. Liker best de uklare kransbladene til soleien til høyre. Kappingen av blomsten øverst i versjon 1, tilsvarer omtrent den kappingen jeg gjorde av en sten på bilde nr. 242730 fra Mølen. Kritkken mot kappingen var at det ødela mer enn det tilførte i bildet. Her tilføres det høyde i utsnittet, som er bra, mens det trekker for stor oppmerksomhet og forstyrrer roen i bildet, så avveiningsmessig bør den nok bort..
Caroline M. S.
Tusen takk for nye kommentarer og beklager at det har tatt så lang tid før jeg har kommet tilbake til dette. Men nå har jeg altså lagt ut en v3 hvor jeg har klonet bort det gule øverst. Ser poenget deres, men jeg savner ''snusket'' som sikkert hadde vært bedre om det var litt mindre snuskete enn på v1. :-)
Ketil K.
Synes V#2 ble veldig fint. Her er det ro i bildet og stilkene i bakgrunnen antyder på en elegant måte høyde.
Inger-Lise S.
Jeg liker fargene og lyset godt.Luftig og lett,ja, samt at nyansene i bakgrunnen gjør mye. Godt å se på.

Inger-Lise
Avsluttet .
Veldig flott bilde, rene og klare farger, fin ''temperatur'' i bildet. Komposisjonen sitter også fint, deskriptiv tittel også. Vet ikke helt om jeg ble fortrolig med det gule partiet helt øverst i bildet.

Anders
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu