~ Morgenstund ~
Myrkdalsvatnet, Myrkdalen (Voss)
Bildet inngår i albumet Et lite stykke Norge -
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Brennvidde48mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/15s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger988
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196925} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (27)
Avsluttet .
Fin stemning med morgentåken. Synes imidlertid det ble litt for mange avklipte trær nede i forgrunnen. Mulig at et litt større utsnitt hadde vært bedre, eller alternativt at du endret posisjon for å unngå noen av tretoppene. De store treene til høyre er flotte, og bidrar til god dybde.
Ivar B.
Hei , nydelig stemning du har fanget her! Det oser av stillhet, og som du selv sier, av morgenstemning. Rent fotografisk mener jeg at forgrunnen tar oppmerksomheten bort fra det som jeg synes er det interessante i bildet, nemlig vannet, tåken og fjellet. Jeg synes at det er en litt kjedelig forgrunn, og føler også at den gir litt ubalanse i bildet til høyre side. Personlig hadde jeg ville tatt et grovt utsnitt mot sentrale deler, kanskje aller helst ved bruk av en tele. Tror du da hadde greid å ta bedre vare på den vare stemninga ved at vi hadde ''kommet det nærmere'', samt at du kanskje hadde fått en noe mer dramatisk virkning av fjell og dal innover i bildet. Synes ellers at du har lagt ut svært mange elegante og vakre bilder, så til tross for min komentar: dette kan du!! Mvh Ivar
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Stemningen er det ikkje noko å sei på, fin pastellrosa morgonstemning, og låge tåkeskyer.
Er einig med dei når det gjeld dette med dei ''avkutta'' trea i forgrunnen, dei ødelegg litt av totalinntrykket, på den skjermen eg sit no(ny lcd) hadde det heller ikkje skada med litt usm, det virker litt ullent her og der.

Ellers eit flott stykke Norge, kor er det hen?

Mvh Inger Anne
Fred S.
Jeg ville nok også ha funnet et annet standpunkt for å unngå trærne, men vet av erfaring at det ikke bestandig er så lett. Forflytning i terrenget tar tid, og tåke er flyktig, så av og til må en ta med forgrunnen, selv om den fortyrrer, eller forsøke å fjerne den i PS.
I alle fall, stemningen nede ved vannet er trolsk så det holder, og det litt duse preget forsterker denne stemningen. En kunne selvsagt ha vurdert om bildet tåler mer kontrast, eventuell mer mettete farger, men egentlig tror jeg dette er å foretrekke. Et pent stykke norsk landskap, og siden jeg bestandig er nysgjerrig på hvor bilder er tatt, så spør jeg om det.

vh fred
Stine J.
Hei Tone

Et flott og stemningsfylt stykke natur du viser oss her. Den delen av bildet som er nede ved det tåkedekkede vannet er nydelig og det er også fjellene og himmelen.

Inntrykket ødelegges dessverre litt av trærne i forgrunnen også for meg. Har du softet bildet? Det virker litt ''ullent'', spesielt på trærne, men det er gjerne slik du ønsket å presentere det?

Som noen av de andre, er jeg også nysgjerrig på hvor dette er. Ser nydelig ut. :)

mvh Stine
Odd Tore S.
Morgentåke med løkkuppel er vel ikke helt vanlig?
Stemningen er det ikke noe å si på her, meget troverdig, passe dempet.
Trærne i forgrunnen synes jeg ikke at forstyrrer i denne settingen, kanskjr har jeg blitt for vant til at trær er mer og mindre uungåelige i settinger som denne. Muligens ville jeg overveiet et skritt mot venstre for å frilegge enden av den vesle halvøya.
Sitter det en pipp i treet til høyre?
Odd Tore
Eirik H.
Eit pent inntrykk, men trea i forgrunnen gjer det heile for rotete for meg. Dei bryt den harmonien som resten av biletet formidlar.
Robin J.
Fint bilde dette men enig med de andre at trærne i forgrunnen kunne vært utelukket. Som sagt står bildet i stil til teksten. Bra
Mvh RJ
Kurt S.
Tror du har fått høre nok om de trærne i forgrunnen nå-:)
De var vel ikke til å unngå, antar jeg. Å finne et ståsted i dette landskapet hvor du ikke fikk trær i forgrunnen var sikkert ikke lett.
Det treet jeg synes forstyrra mest er igrunnen treet med den lange, lyse stammen til høyre.
Tiltross for de nevnte trærne synes jeg bildet ble fint.
Veldig fin dybde og tåkedottene over vannet gjorde seg godt.
En stille og fin morgenstemning du viser her.
Da har jeg lyst til å understreke ordet stille. Kan nesten ''høre'' stillheten på stedet.
Når det gjelder lys og farger ble det helt flott.
Mvh Kurt
Avsluttet .
Enig med godtfolket vdr. trærne, men fargestikket, lyset og tåken illustrerer godt tidsperspektivet og stemningen. Blir en smule trett etter å ha betraktet bildet en stund, da det som regel er tilstanden jeg befinner meg i på illustrert tidspunkt. Eller feil side av tolvtallet, om du vil :)

--
mvh
Bjørnar Hauge
Jan O Ø.
Hei. Nydelig stemning i et nydelig bilde.
Mvh Jan O.
Ann T.
Hei Tone, jeg synes at du har fått till et fint stemningsfult bilde her. Jeg liker den stille, tungt, fuktig inntrykket av dagen som starter. Det er alleredi sagt mye om plassering av trærene så mer skal jeg ikke si. Men ellers likte dette veldig.
Mvh. Ann
ingeborg w.
Jeg synes jeg må nevne trærne i... Neida og jeg skal ikke si det er så lett å bare flytte seg til et annet sted, for her jeg bor er det bortimot umulig. Det er nesten alltid noen trær som stikker opp synes jeg. Tele er det heller ikke alle som har og ihvertfall ikke alltid med seg. Landskapet der nede er flott, med tåkedottene som er spredd rundt omkring. Fargeblandingen er pen, det grønne mot det blå. Dybden er også god, med blånene bakover.
Roger K.
Hei hei, Tone!
Jeg får jo stadig høre at Lofoten er vakker, men sannelig finnes det flere plasser i dette landet som oser av skjønhet. Her kommer fjellene lagvis og drar seg ut i venstresiden. Stillheten er jo til å ta og føle på det tåkedottene bare henger der over vannet og inn i dalen. Dette har du fanger herlig inn i bildeflaten. Ser litt snakk om noen trær i bunnen. Det er jo noe som heter ''en ikke kan se skogen for bare trær''. Da må de bli med i bildeflata også. Jeg har ikke noe å pirke på her jeg. vakker og godt utført.

Mvh RK
Tone B.
Takker hjertelig for gode og utfyllende tilbakemeldinger! Det settes som vanlig stor pris på!

Det var ikke så lett å unngå trærene her og jeg prøvde å gjøre det beste utav situasjonen ihht formatet jeg valgte. Har et annet bilde i høydeformat, men siden det er et nytt bilde er det vel ikke riktig å legge det inn som v 2 så det får komme som et eget bilde senere. Bildet ble tatt så tidlig på morgenen at jeg ikke var kledd for de store vandringene, og da jeg var klar og kom lenger ned i dalen for å unngå trærene var tåken nesten borte. Det gjelder å fange øyeblikket riktig mens en har det :-)

Ivar; Tusen takk!

Inger Anne / Stine; dere har rett i at det er litt ullent i trærene. Det skal svært lite vind til før det blir bevegelse i disse tynne ''pipestilkene'' og derfor er det nok litt uskarpt i utgangspunktet. I tillegg har jeg valgt å kjøre en liten runde i NI og det gjorde det enda litt mere ullent i trærene. Ikke på grunn av støy men jeg ønsket å softe det hele litt.

Fred; Tror denne hogsten blir for kraftig til at jeg klarer den i ps, men ser at jeg burde fjernet de aller minste toppene før utleggelse. Der har jeg rett og slett vært litt sløv. Har sett litt på et utsnitt slik du nevner, men får det ikke helt til å stemme. Bildet får ligge litt så kanskje jeg kommer opp med noe ved en senere anledning.

Odd Tore; :-) tåken den kommer i alle variasjoner og utforminger! Alltid like spennende! Tror nok ikke det er en pipp som sitter i treet, men et tre som står i blomst.

Dumt av meg å ikke fortelle med det samme hvor bildet er tatt! Har hatt noen fine dager på min bror og svigerinne sin hytte i Myrkdalen (Voss) og dette er utsikten fra terassen mot Myrkdalsvatnet. Slettes ikke værst å våkne opp til en slik utsikt!!

Takker igjen for tilbakemeldinger!

mvh Tone
Tone B.
Roger; du kom innimellom her :-) Ja, vi har det vakkert her på Vestlandet så det er bare til å ta turen! Takker for hyggelig tilbakemelding!

mvh Tone
Steinulf L.
Svært vakkert, mykt og fint lys. Uten trærne i forgrunnen hadde bildet fremstått som mye mer 'ordinært'. Et godt stemningsbilde.
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone.

Myrkdalsvatnet ja, eg syns det virka litt kjent:-)

mvh Inger Anne
Tone B.
Steinulf; takk - kjekt at du likte dette!

Inger Anne; ja det er jo bare ''steinkastet'' bortenfor deg! Fine trakter med motiv i fleng!

mvh Tone
Torbjørn K.
Meget bra og stemningsfullt! Er enig i at trærne i forgrunnen er viktig i dette bildet.

Torbjørn
Tone A.
Eit vakkert bilde med eit mjukt uttrykk, og som gir eit uttrykk for stille morgon der dei lyse rosatonane på himmelen gir morgonkjensle.
Bjørketrea i forgrunnen må vera med pga dei gir kontrast, og er med å forsterka høgdekjensla. Og akkurat vind var det eg tenkte på når eg så dei litt uskarpe trea.
Mjuke former på både vatn, grasflater og litt ''blåne mot blåne'' på fjella utover. Fin dybde og den låge tåka som smyg seg nederst i landskapet, git bildet eit mjukt uttrykk. Vakker himmel med blåtonar og rosatonar og den velse skya som også har mjuke former.
Flott fanga morgonstemning, Tone!
:) Helsing ei anna Tone
Espen A. I.
Kompen hangler littegranne, men du verden for en vakker stemning det var her da! Flott skal jeg si deg. Alle trærne kunne du godt ha vært foruten.

mvh Espen
Inger-Lise S.
Et nydelig motiv, fanget med god stemning. Jeg ville ønsket trærne til høyre vekk, men trærne i forgrunnen syns jeg gjør mye for bildet.Uten dem ville motivet stått fram som mer nakent eller ....Vanskelig å si ordinært om et slikt bilde, men trærne må altså være der, etter min mening :-)

Inger-Lise
Steinar Dahlen V.
kan egentlig berre legge meg bak det andre har sagt ..

bilete var kjempe fint ... nydelig stemmning. :)
Tone B.
Takk til dere siste for kommentarer :-)

mvh Tone
Janne L.
Hei Tone.
Det nytter ikke ligge i senga å dra seg hele dagen, ser jeg. Nydelig flott morgenstemning du har fanget her. Og det er stemningen i bildet som gjør bildet.
Janne
Roy Birger N.
Hei Tone!
Trærne i forgrunnen du har hørt så mye om plager ikke meg i det hele tatt,i et bilde som dette er det stemningen som teller,og den er veldig godt fanget.
Synes man først skal spørre seg om man oppfatter stemningen i opptaksøyeblikket.At man ikke ser skogen for bare trær er ihvertfall ikke din skyld!:-)Kjempeflott bilde!
Mvh Roy
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu