Anna & Iza
Forsøker meg enda engang med et av mine ''pergament'' bilder. Denne gang er det min datter Anna som har bestilt et portrett av seg selv i fuld galopp på sin hest Iza Girl. Kommentarer mottas med taknemmelighet.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-08 22:15:57
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-08 22:16:43
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-08 22:17:35
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Canon EF 70-200/2.8L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriPortrett
  • Lastet opp
  • Visninger770
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_215286} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Torill K.
Hei Morten!

Dette likte jeg kjempegodt! Fint plassering av hest og rytter. Gjør seg veldig fint med denne effekten på.
Hvordan lager du den? Skulle gjerne prøvd det selv. Lyst til å fortelle?

Torill :))
Anders H.
Oi, det her var vanvittig stilig og originalt. Utrolig bra konturer og klare kanter på både hesten og jenta. Ser nærmest mer ut som en tegning enn et fotografi. Her må du fortelle hva du har gjort, slikt er veldig spennende.

Anders
Elisabeth Strøm B.
Ærlig talt, dette var flott og jeg likte hele greia !...
Også jeg vil vite hvordan !!

Elisabeth..
Morten J.
Takker alle for hyggelige kommentarer her.

Ser at jeg ikke slipper utenom litt forklaring til dette bilde. Ok, her kommer den da..

Først utgangebildet. En må ha et noenlunde bilde i utgangspunkt. Det trenger ikke være perfekt, men må inneholde noe kontrast. Jeg legger ut originalen så dere kan se utgangspunktet.

Så er det bare å isolere motivet fra bakgrunnen. Jeg sletter nesten aldri bakgrunnen, men gemmer den heller bort i en maske. Bruker forskjellige teknikker til å isolere, men ofte er en av fargekanalene til stor hjelp. Akkurat på denne trur jeg at det var blå kanal som var best. Teknikken går i all sin enkelthet ut på å øke kontrasten mellom motiv og bakgrunn inntil den ene er helt hvit og den andre helt sort. Dette gjøres ved å male med sort og hvit brush i overlay mode og så bruke curves. Ferdig resultat fra denne prosess er vist i V3.

Lag en kopi av denne og bruk Graphic pen filter. Jeg kan ikke huske hvilke settings jeg brukte, men du drar i sparkene inntil det blir passe. Mitt sluttresultat er vist i V4. Dette lag settes til Multiply og Opacity settes (i dette eksempel) til 52%.

Nå må du gjøre om til Sort/Hvit. Jeg bruker vanligvis channel mixer til dette. Dørst ser du på de enkelte kanaler for å se hvilke som egner seg best til konvertering. Og deretter har jeg brukt channel mixer med R40 G50 og B38. Det ga et passe brukbart bilde.

Så valgte jeg Sepia. Dette gjøres i et Hue/Saturation adkustment layer. Jeg brukte H31 og S25.

Så skanner du et stykke gammel pergament i høy oppløsning. Eller du kan kanskje laste ned eller kjøpe en fil med passe tekstur. Leg denne i nytt lag op på de andre og set til Multiply med 100% Opacity.

Nå skyves et Curves adjustment layer inn mellom channel mixer og textur. Da er det bare motivet som påvirkes av justeringen. Så endres kontrast til det blir akkurat passe.

Og da er bildet ferdig. De forskjellige adlustment layers kan naturligvis justeres for å gi optimal effekt og Opacity for Graphic Pen laget justeres også. Justeringene jeg har beskrevet over var de endelige etter å ha prøvet et hav med kombinasjoner.

Håper dette er beskrevet på en forståelig måte og at dere kan ha nytte av det.

Hilsen
Morten Jepsen
Rune S.
Kjempestilig. Bra jobba! Dette likte jeg!

Mvh
Rune S
Svein O.
hei Morten

Ved siden av å legge ut et svært godt bilde, har du også klart å legge ut forklaringen på hvordan du får det til, og det setter jeg spesielt stor pris på. Det er godt for oss som ikke er like drevne brukere av etterbehandlingsverktøyene å få noen gode råd. Så tusen hjertelig takk for det. Det kommer nok til nytte.

Mvh
Svein
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu