Heaven's on Fire
'''Feel my heat takin' you higher, burn with me, Heaven's on fire
Paint the sky with desire, angel fly, Heaven's on fire''

Kiss
Litt uheldig med et par vindkast som forkjøv stativet.
Bildet inngår i albumet Nordlys i Bodø -
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S Nikkor 18-70mm ED
  • Brennvidde18mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker389s
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_224728} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Ivar M.

Flott bilde! Er det to forskjellige bilder? Trodde ikke det var mulig med så skarp nordlys på så lang lukker som det ser ut som det er brukt på stjernene
Avsluttet .

Utrolig stilig og flott lys i dette bildet.Og tøfft med lysstripene:-)
Hilsen Tone!
Andreas S.

Nordlyset var ''unormalt'' rolig og ganske svakt i en periode i natt. Derfor den lange tida med hell. Og det er bare ett bilde.

Den røde fargen var nesten ikke synlig i det hele tatt med det blåtte øye.

mvh
Andreas
Stig Børre E.

Nordlys er og blir fasinerende. I alle fall for en østlending som meg.
Har vel sett det et par ganger her nede også - men ikke så kraftig som dette.
Himmelen her er utrolig flott. Syns lysstripen fra båten ødelegger en del. Hvis du hadde fått kombinert denne himmelen med en interessant forgrunn kunne det blitt veldig bra.

StigB
Tony G.

Sorry, men dette funker ikke for meg. Når man ikke klarer å holde kameraet i ro, og får et uklart bilde med stjerner som er lange streker, diverse røde streker på bakken og bildet i tillegg er uklart, så burde det slettes og i alle fall ikke legges ut her.

Komposisjonsmessig burde du fått festet bildet til noe på bakken, og med en lukkertid så lang at den får frem nordlys selv på den svarteste himmelvelvingen, så burde det være mulig å finne noe.
Det finnes så mange gode nordlysbilder her inne (blant andre flere av dine tidligere), så jeg føler nesten at du kaster bort tiden min med å legge ut noe sånt som dette.
Andreas S.

Takk for kommentarer alle sammen.

StigB: Kunne nok ha jobbet med fjerning av lysstripen, men siden bildet var litt mislykket i utgangspunktet (forskyvningnen av stativet) så jobbet jeg ikke noe mere med dette før jeg la det ut. Mere forgrunn fikk jeg på mine andre bilder denne natta: bilde nr. 274392

Tony: Enig i at det mangler noe holdepunkt på bakken her ja og også at det teknisk ikke er godt, men så synes jeg faktisk at øvelsen med lang lukkertid gav såpass mange flotte farger som ellers ikke er synlige under en normal eksponering at jeg derfor la dette ut. Kanskje jeg lykkes bedre med det tekniske neste gang (derfor man holder på med dette her...) Men at jeg kaster bort tiden din det får være ditt problem. Jeg legger ut bilder her for å få tilbakemeldinger som jeg kan lære av.

mvh
Andreas
ingeborg w.

Jeg er ikke helt sikker på hva jeg synes. Jeg liker mønsteret på himmelen. At det begynner bakerst og sprer seg utover hele himmelen i en fin bue. Jeg synes det er helt ok at stjernene har blitt streker. Jeg er mest usikker på forgrunnen. Den blir litt rotete med disse fartsstrekene. Jeg tror litt kortere lukkertid hadde hjulpet. Nordlyset ville fortsatt vært der med sine former, selv om det kanskje ikke hadde vært så sterkt. Sannsynligheten for å få bildet skarpt hadde kanskje også vært større. En annen forgrunn kunne kanskje gjort bildet roligere å se på.
kåre l.

Litt uheldig med stativet der ja :-)
Kan jo ikke 'sette' seg på kamera heller for at det skal stå stødig hehe.
Du har fått frem fine farger på himmelen, men igjen vært uheldig med båtlanternene... De andre lysene under nordlyset er også skarpe og fine.
Vet ikke hvilket stativ du har, men mange har et feste for å henge 'ballast' i (kamerabagen el). Et slikt blir jeg å kjøpe denne uka. Skulle jeg brukt det jeg har nu (lånt) så hadde vel hele sulamitten blåst på hav tenker jeg. :-)
Andreas S.

Heisann

Har et kraftig manfrotto stativ, men må nok lage noe ballast. På de andre bildene så brukte jeg meg selv som ballast på stativet, men det er litt kjipt å sitte i 10 minutter musestille og tviholde på stativet, mens det er kaldt og jævli... Men hva gjør man ikke når man er grepet av nordlysfetisj :-)

mvh
Andreas
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu