Egentlig ville jeg at bildet skulle være helt tomt, uten biler og mennesker. Bildet er tatt langs den såkalte ''høgdaveien''. Veien går over høgda mellom Raufoss og Gjøvik, og trafikken her har tatt seg opp etter at ny RV4 med bom mellom Raufoss og Gjøvik ble åpnet i høst. Det hører med til historien at det også har blitt plassert en bom på den gamle RV4 mellom Raufoss og Gjøvik, og dette har ikke blitt like populært hos lokalbefolkningen. Derfor kjører de fleste av oss over høgda (som fremdeles er gratis..), og jeg fikk ikke et eneste bilde av tom vei i løpet av den snaue times jeg stod der, før tåka kom oppover og tok overhånd. <br><br>
Fartsgrensen på veien er nå 40km/t, etter å gradvis ha blitt redusert fra 80km/t, kun for å få folk til å unngå å bruke veien. Nice!
<br><br>
Vel nok om det, bildet handler egentlig ikke om hverken bomvei eller fartsgrenser, selv om det indirekte ble en del av historien.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-01-15 17:52:32
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon Nikon D200
  • Nikon AF Nikkor 80-200 ED F2.8
  • Brennvidde200mm
  • Blenderf/7.1
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger670
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_233639} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Avsluttet .
Liker hsitorien til bildet ditt Kai Frode.Og jeg liker bildet,men jeg ville beskåret det oppe,til rett over tåka og kanskje litt på venstre side(men den er jeg ikke helt sikker på)Da syns jeg bildet får mye mer stemning.Jeg liker bilen og mennesket,de lager liv både i bildet og historien din.Syns bildet har fin kald stemning:-)
Hilsen Tone!
Kai Frode G.
Takker for rask kommentar. Selv synes jeg at himmelen bør være med. Skal jeg beskjære på venstre side mister jeg den nærmeste lysstolpen, og må da beskjære i toppen samtidig for å fjerne hele stolpen fra bildet. Jeg tror jeg velger å stå inne for originalversjonen, men jeg ser hva du vil frem til også. Jeg får tenke litt på det :)

Mvh
Kai Frode
Tom A. T.
Kjente trakter det her ja ;o).. Ved å beskjære det rett over tåka som foreslått får du et renere bilde, men jeg er ikke så sikker på om det gir et bedre resultat. Den varme fargen på himmelen liver opp et ellers noe grått landskap og jeg tror nesten jeg ville latt det være som det er. Tror deg så gjerne når du sier at du sto her en time uten å få et bilde uten trafikk. Ellers syntes jeg at bilen og turgåeren hører med og gjør bildet bedre enn uten.
mvh Tom T
Stig Børre E.
Hei.
Syns himmelen trekker for mye oppmerksomhet. Den har såpass gilde farger i forhold til resten at den trekker til seg blikket med en gang.
Liker stemningen, fotgjenger og bil er et pluss. Fin komposisjon.
Ville kuttet slik at strømledningen blir borte og retusjert vekk snøflekken i fjellsiden.

StigB
Kai Frode G.
Jeg har lagt ut en ny versjon nå, hvor himmelen, og den nærmeste stolpen er fjernet. En idè er kanskje å kutte litt i bunn også?

Ble det bedre? Jeg ser at himmelen trekker mye oppmerksomhet, men den var en av grunnen til at jeg likte bildet også, så jeg er litt i tvil..

Kai Frode
Bergliot E.
Flott vinterbilde med klare fine farger og fin komposisjon. At den buete veien forsvinner over toppen skapte en fin dybde i bildet. Syns v1 ble best men skulle likt det uten den strømkabel over veien. Den fargerike himmelen syns jeg bør være der som en kontrast til den vinterveien. Bilen og personen hørte til her. Det skapte liv i bildet.

Bergliot:)
Stig Børre E.
Hei igjen, syns v2 ble mye bedre. Roligere og mere fokus på veien.

StigB
Anne-Lise S.
Fargene imponerer meg her. Jeg liker den glidende overgangen fra det kalde hvite, til det kalde blå til den varme himmelen. Her fungerer både v1 og v2 utfra slik jeg ser det. Liker også kurvene du får frem i bildet. God bruk av bildeflaten!

Anne-Lise
Kai Frode G.
Den strømkabelen kunne jeg klonet bort, men jeg valgte å ikke gjøre det. Siden du nevner det, så skal jeg likevel se om jeg ikke kan gjøre det en gang jeg har tid. Morsomt at dere liker den buete veien, den er en av hovedgrunnene til at jeg tok bildet. Med et teleobjektiv så blir veistrekningen kraftig komprimert, og det gir en litt morsom effekt.
Takker for kommentarer!

Mvh

Kai Frode
Brita Helen E.
Hei!
Dette var et riktig så flott vinterbilde. Skikkelig kald og frossen stemning her. Fint.
Stilig med den ''bølgete'' veien innover i bildet,det skaptge en fin dybde.
Jeg likte både v1 og v2,klarer ikke og bestemme meg for hvilken versjon jeg likte best..hehe! Bra utført!!

Mvh Brita...
Odd Tore S.
Gamle rett-fram veier med berg-og-dalbane gjør seg på fotografi. Teleobjektiv forsterker effekten, bra.
Kombinasjon med stolper og tråder som kjører sitt eget berg-og-dalbane løp ved siden av kan også bidra. Den er forsåvidt med her, men trærne tar vekk mesteparten av virkningen av ledningene.
v2 for meg, spesielt etter å ha lest den nokså traurlige soga om Rv4. Tversover'n bidro ikke positivt i v1.
Odd Tore
Petter F.
Veldig bra! Har aldri tenkt over at veien ''wobler'' slik som den gjør. For oss som vet hvor dette er, blir det jo ekstra spennende! Personlig likte jeg både mannen og bilen, som gjør bildet mer dynamisk på en måte. Elelrs kan du jo stille deg opp i rush-tida på samme plass, når et av skifta i fabrikken er over, så kan du dokumentere trafikken??
Petter F.
Veldig bra! Har aldri tenkt over at veien ''wobler'' slik som den gjør. For oss som vet hvor dette er, blir det jo ekstra spennende! Personlig likte jeg både mannen og bilen, som gjør bildet mer dynamisk på en måte. Ellers kan du jo stille deg opp i rush-tida på samme plass, når et av skifta i fabrikken er over, så kan du dokumentere trafikken??
Kai Frode G.
Det er vesentlig mer trafikk til tider ja, men trafikken var rimelig jevn da jeg tok dette bildet på en lørdag også. Det morsomme med å stå med stativ og ta bilder slik langs veien, er at bilene blir veldig flinke til å overholde fartsgrensen..... :)


-kai frode
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu