Vårgrønn...
Det vokser og gror i skogbunnen - 16.1.07.
Bildet inngår i albumet Blomster og planter -
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger548
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_234016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Aleksander M.
Dessverre er ikke bildet helt skarpt og mangler litt teknisk, men ellers synes jeg det var flott.

Mvh Aleksander
Rolf J.
Vakkert motiv, bra sett, fin bruk av bildeflaten, nydelige farger. Ikke enkelt med en IXUS dette, skarphetsplanet ligger litt for langt inne i bildet etter min smak, hadde fortrukket at ''stilken'' var skarp.

Rolf
Anne-Lise S.
Takker så mye! :-) Ser på dette mer som en type dokumentasjon over klimaet vi nå har, og lurer igrunn litt på den trompeten... Er det en type lav tro? Noen som vet?

Anne-Lise
Odd E. k.
Hei og god kveld Anne-Lise!

Lav er noe merkelig i planteriket, der plantelegemet er en dobbeltorganisme som blir dannet av en algekomponent og en soppkomponent. Denne lavarten er å finne på råtten ved og i torvjord og heter Cladonia fimbriata. Denne laven finnes som sagt på fuktige stokker i skogbunnen i store mengder enkelte steder og pynter opp med sin grønnlige farge. Et flott fanget bilde i et fint lys, der bakgrunnen fremmer laven veldig bra. Du ble sikkert fuktig på knærne ved denne bakkefotograferingen. Fin komposisjon og utsnitt Anne-Lise!

Mvh

Odd E.

Inge S.
Hei.
Jada Anne-Lise, dette er en typisk grønn treskrue :-) Men hvor i all
verden er du henn i landet? Grønnt og frodig men nå er det 16 januar!!
Fin dokumentasjon fra vårt snodige skogsklima:-)

Mvh Inge
Anne-Lise S.
Så moro at dere visste det! :-) Treskrue=artig kallenavn på denne. Ligner jo også på en skrue, og som jeg selv nevnte - en trompet. I alle fall den ytterste biten av en. Joda, Inge, dette er tatt i dag i skogen ved Fiskåkilen i Kristiansand. Ingen snø her, men det har vært ganske fuktig her ei stund. Oppdaget disse skruene da jeg var der i dag, og merket meg at de har vokst frem i løpet av den siste tida. Den er, som du sier Odd, ved en råtten og nedsagd trestamme, iblandet noe mose og diverse små grønne vekster. Ikke fritt for at knærne ble fuktige nei, men med knebeskyttelse på buksa var ikke det noe problem. Tenker igrunn uansett ikke over det om jeg ser noe av interesse. Da er det ned på knærne og om ikke jeg alltid får fokus på rett sted via kameraet, så står blikket på tidvis både manuell og autofokus! ;-)

Takk for kommentarene, og for nyervervet kunnskap!

Anne-Lise
Avsluttet .
Jeg liker dette jeg Anne-Lise,herlig bilde av en grønn vinter.Ikke lett å få fokus på rett sted når man ligger sånn å kryper,men fargene er flotte,det samme er lyset og komposisjonen er også bra:-)Fin skrue/trompet lav:-)
Hilsen Tone!
Odd Tore S.
Artig type du har fanget inn her, det er mye å se som er uvant nå i denne nynorske vinteren. I går fant jeg nyutsprungen blåveis på Kalvøya!
Sånn fototeknisk er vel dette ikke helt i mål, fokusplanet ser ikke helt veloverveiet ut. Eksponeringen ser bra ut, og bildet ser skarpt ut der fokusplanet ligger, dvs. kameraet var tilstrekkelig støtt under opptaket.
Du tyner IXUSen din langt, og her er du vel forbi det du kan forvente å ha skikkelig kontroll på. Kort brennvidde gir mye dybdeskarphet, men ...
Med ditt aktivitetsnivå og din lyst til å teste ut nye motiver nærmer du deg vel faretruende DSLR og et helt batteri med objektiver!
Odd Tore
Anne-Lise S.
*ler* :-) Ja, du kan så sei du, Odd Tore! Jeg tyner nok kameraet mitt en del, fordi jeg så gjerne ønsker..., men har innsett at det har sine begrensninger ja. Likevel synes jeg denne lavtypen, midt i alt det vårgrønne, var så ''mot normalt'' på denne tida av året, at jeg valgte å legge det inn her. En kuriositet; et engangstilfelle, eller vil det være slik i årene fremover også? Hm... Blåveis på Kalvøya i går! Jøss! Ja, det sies jo at pollensesongen skal starte allerede nå i januar også... Ting skjer! Takk til deg, Odd Tore, for god kommentar, og til deg også, Tone! Ja, fargene er det ikke noe i veien med, og skruen er artig den! :-) Ang. nytt kamera så nærmer jeg meg nok, om ikke med stormskritt da, men... Det er noe med prioritering da... Jeg kommer nok fortsatt til å velge å reise med kompaktkameraene mine, fremfor å hoppe i det med et DSLR med det første. Om enn jeg gjerne skulle kunne gjøre begge deler, med en gang! ;-)

Anne-Lise
Avsluttet .
Søren og at Inge var før meg, det kan ikke være noe annet en en grønn treskrue.
Grunnen til at Inge og jeg visste dette er at vi selv er ganske så grønnskrudde for tiden.
Følg med i neste episode.

Fra spøk til revolver: Ærlig talt, jeg trodde først at det var en gammel skrue:)
Som andre også påpeker så har du ikke truffet helt med fokuset, men hva gjør vel det, en artig sak som du fikk oppklart. Det er mangt å mye en lærer seg her på dotten.

mvh arild
Knut H.
Hei Anne Lise
Den som krabber rundt i naturen og ser ting
i fra maurens synspunkt oppdager en ny verden.
Fine farger i et godt bilde fra en ny vinkel.
Flott dett Anne-Lise.Tenk og fått et bilde av
fotograffen i skuddøyeblikket da.
Mvh Knut
Stig Børre E.
Må si som OTS at du får utrolig mye ut av kompaktene dine. Det står det virkelig respekt av.
Når det gjelder sånne motiver så har kompakten sine begrensninger, men jeg syns du har kommet veldig godt ut av det. Fargene er knalle, fin bluret bakgrunn og en liten bom når det gjelder fokuspunkt og kanskje dybdeskarphet. Jeg også ''slet'' med kompaktkamera en del år, syns fotografering ble mye mere morsomt med Dslr. Kompakten (som er veldig bra) står nå å samler støv. Har ikke tatt en eksponering med den siden jeg fikk Dslr. De er en annen verden.

StigB
Rune S.
Flott komposisjon av noe som jeg tror er en lavart. Flotte grønntoner og vakkert. Har selv noen bilder av denne skapningen, uten å vite hva den heter!? Fint sett og knipset!

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.
Odd E. har gitt en supergod forklaring på hva denne skrua kalles, og han har gitt noen detaljer rundt laven. Blir helt imponert over hva enkelte vet her inne.... Tusen takk for tilbakemeldingene fra dere siste. Ja, jeg tror nok jeg kan ha vært litt av et motiv selv der jeg krøyp rundt, Knut...! ;-)

Anne-Lise
Ketil K.
Til å være tatt med kompaktkamera ble jo dette utrolig bra. Problemet med kompaktene er jo dette med å kunne selektere fokusplanet og få til ønsket dybdeskarphetsnivå. Komposisjonen, nærhet og farger er fin-fint. Og lavet ser da ut som broren til en stjerneskrue, men ble nok grønn av misunnelse.
Inger Margrete P.
Synes det er en fin komposisjon i bildet ditt og fargen er det heller ikke noe å si på, men som andre har nevnt her så er fokusen ikke helt der den skulle vært. Og det at det uskarpe området finnes fremst på motivet (lavet) forstyrrer endel. Det uskarpe i for og bakgrunnen finner jeg også noe forstyrrende, det samme med refleksjoner og flekker på bakken som gjør området rundt litt rotete. (noe kan kanskje klones vekk) Men jeg likte komposisjonen, som sagt. Og en morsom sak er dette.....:)
Jan Frode A.
Jeg får veldig sansen for fargebruk og lys i dette bildet. Utsnittet sammen med komposisjon er også bra. Desverre klarer jeg ikke å bli fortrolig med fokusplanet du har valgt. Føler at det egentlige hovedmotivet blir borte i skogbunnen.

mvh Jan Frode
Anne-Lise S.
Takk til dere tre! Det er fint å få høre at komp, farger og lys fungerer. Dette med fokuspunktet ser jeg selv. Skulle gjerne hatt skrua i fokus jeg, men må nok bite i den grønne mosen og feste den manglende skruen, og se min komptaktkamerabegrensning der gitt. I alle fall på et slikt motiv. Men det er klart at jeg gir ikke opp, om enn jeg ser den biten likevel...

Anne-Lise
Line Kristin W.
Gi opp skal man selvsagt ikke, men det er lurt å akseptere de begrensninger utstyret setter før en har påført seg selv altfor mye frustrasjon. Jobbe med, femfor mot.

Joda, friske grønntoner, fint lys og utvilsomt et spennende motiv om en ikke har krabbet overvettes mye rundt på alle fire.
Men utover dét er dette en temmelig rett-på-avbildning av lav mot en mørk og trist bakgrunn som kapper bildet i to.

Hvorfor ikke legge litt gulnet løv, mose med en annen grønnfarge e.l. i god avstand bak laven neste gang? Et eller annet som binder bildet sammen, fremheve hovedmotivet og samtidig fyller bakgrunnen med noe mer spennendre enn brungrått, er det alltids mulig å finne. Andre og mer spennende vinkler ville heller ikke vært å forakte. Lek med motivet! :-)

- Line :-)
Anne-Lise S.
Tja, jo det kunne jeg nok ha gjort. Jeg valgte å la det være naturlig slik naturen har skapt det. Jeg synes igrunn skruens skrådde linje fører meg innover mot den mørke skrådde linja (stammen på ei furu), og synes ikke det ser så aller verst ut. Ser at du mener noe annet, og det har jeg full aksept for! Har ellers sett litt på nettet og lest om denne laven etter at Odd E. ga meg navnet på den. Ser at de fleste avbilder denne rett ovenfra og ned eller pittelitt fra skrå og ned. Skrua avbildes på god avstand, stort sett, og detaljene i den kommer ikke så godt frem. Med godt nok apparat her, og fra denne vinkelen, er jeg sikker på at det ville blitt et godt artsbilde av laven om den var i fokus. Vet du om noen her inne som har tatt bilder av den fra en vinkel som du synes er spennende, så tips meg gjerne, for det vil jeg se på som svært interessant! Eller kanskje har du tatt et selv? Tusen takk for detaljert og fin kommentar! :-)

Anne-Lise
ingeborg w.
En fin liten detalj og trist at du kan ta bildet nå. Fokuspunktet burde vært lenger foran og det trekker slik jeg ser det mye ned. Det blir litt rotete sånn som det er nå. Litt mer dybdeskarphet kunne gjort seg. Forøvrig nyttig forslag fra Line som jeg skal prøve ut selv til sommeren, her er det nemlig snø nå, endelig. Jeg har bare prøvd å fjerne ting rundt motivene, ikke legge til noe.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu