~ tulipan ~
Bildet inngår i albumet Min Macro Verden - En samling av mitt macro perspektiv.
Utstyr
  • Nikon D70
  • Sigma 105mm 1:2.8D DG Macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/2s
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • AnnetStativ. Brukt stearinlys som belysning.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger483
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_241618} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
ingebjørg fyrileiv g.
Hei, Tone! Dette var et tett og fint utsnitt av de intense tulipanene. Rødfargen gløder nesten, og lyset gir derfor en fin effekt. Men jeg tror jeg ville ha gjort noe med det lyse feltet til høyre, og stilken det hadde vært fint å se starten på en ny tulipan hvor den andre stilken går (bare litt mer til venstre).

vh ingebjørg
Steinulf L.
Her synes jeg du har fanget tulipanens karakter - form og farge- på en fin måte. Skarphetsplanet er velplassert, men jeg synes blomsten til høyre kommer litt nær billedkanten. Nydelig lys.
Støy kan jeg ikke oppdage her.:-)
Tone B.
Takk til dere begge for tilbakemeldinger :-)

Ingebjørg; enig med den lyse feltet til høyre. Prøvde litt å gjøre noe med det men lykkes ikke helt med det. Prøvde også og beskjære det bort, men ble ikke tilfreds med det utsnittet. Får prøve igjen :-) Stilken til venstre er et blad, men jeg ser hva du mener.

Steinulf; dette bildet er fra arkivet og tatt med min ''gamle'' D70 ;-)
Inger-Lise S.
Hei Tone! For et delikat bilde du har laget! Tandert,lekre fargenyanser og et fint utsnitt. Jeg syns lyset også er flott.
Et bilde til å nyte:)
Det eneste jg vil pirke på er det hvite lille feltet til høyre, men det er du dyktig nok til å klone vekk,-om du ønsker.
Meget bra :-)

Inger-Lise
Inger Anne Maritsdotter V.
Hei Tone,

Den lyse flekken er nevnt, ville også vurdert å beskjære bildet i venstre del, der sliter du litt med fargestøy ser eg, ville også kanskje hatt et lite fokuspunkt, ellers et flott macrobilde, om enn ikke et blinkskudd, men nå er eg i grunn litt kresen:-)

mvh Inger Anne
Ann F.
Fargestøy er ikke plagsomt her, om noe i det hele tatt, det må nok mer til om du skal glatte det ut.
Den lyse flekken t.h., der går jeg mot flertallet - behold den som en kontrast mot alt det overveldende røde. Men det er for mye rødt mot vest, hva med en radikal beskjæring der?
Men det jeg _virkelig_ ønsker annerledes her, er det verre å gjøre noe med. Vekk med den umotiverte grønne stilken i midten. La det røde få råde grunnen alene med lys og skygger - bare én logisk grønn stilk. Og et lyspunkt bak, som du har.

mvh Ann
Brita Helen E.
Hei!
Enkelt,delikat og vakkert dette! Herlige rødnyanser.
Fine linjer i bildet. Enig ang. den lyse flekken til høyre. Stilken synes passet fint inn her. Bra!

Mvh Brita...
Anne Ø.
Nydelige fargevalører og lys her.
Ville og ha kuttet noe til v.


Anne:)
Tone B.
Takk til dere alle for tilbakemeldinger.

Selv har jeg vært av den oppfatningen tidligere at den lyse flekken skulle vært borte, men etter å ha lest Ann F sin kommentar ble jeg mere usikker. Så jeg får tenke på det :-)

Skal jobbe mere med utsnittet og se hva jeg kommer frem til - litt usikker her. Jeg liker det lille mørke feltet nede til venstre og linjen som spinner ut fra den. Har lyst å beholde det samtidig som jeg ønsker litt luft rundt.

Ser det er en struktur eller en slags struktur i venstre side, men om det kan kalles fargestøy er jeg ikke så sikker på.

mvh Tone
Monika Frisvold V.
Hei tone
flott macro!
liker meget godt lyset og rødfargen ble delikat!
fine linjer som gjør bildet stilrent..
nydelig..mvh monika
Siri k.
Veldig vakkert Tone.

Fantastiske rødtoner som gløder av optimisme. God balanse, og fin cropp.
Ville ikke ha fjernet stilken i bunnen, men croppet litt i bunnen slik at litt over halvparten av stilken ble borte. Littegranne dominerende i bilde slik som det er nå kanskje.
Er enig i at det lyse feltet til høyre tiltrekker seg oppmerksomhet. Om du syntes det er vanskelig å klone bort, så prøv å male over med svak tone fra området ved siden av. Det går greit om du forstørrer bildet helt opp.
lykke til:)
Tone A.
Hei Tone
Lenge sidan sist og gildt at du igjen er aktiv med dine vakre makrobilde!
Og dette er eit lekkert tulipanbilde kor dei mjuke formene, varme orangetonane og lyset gjer bildet spesielt. Også eg har prøvd meg med stearinlys og blomar pga at det gir eit varmt lys. Og her er det begerblada som overlappar kvarandre og med sine mørkare parti er ein fin kontrast mot dei opplyste midtpartia. Bakerst er lyset sterkast nederst bak siste stilken. Veldig smalt skarphetsplan som gir eit mjukt uttrykk på bildet. Venstrekanten er dominert av skuggen og her kunne du prøvd eit lite kutt ca.I cm. inn pga fargestøyen og partiet i kanten. Nå les eg at du likar dette feltet, og sikkert nøye har vurdert utsnittet, så det er bare eit forslag som hadde gjort bildet enda rolegare.
Elles er stilkane flotte kontrastar blant alle orangetonane. Det lyse feltet i høgrekanten er nevnt, men elles eit kreativt tulipanbilde kor elegansen kjem flott fram.
:) Tone
Tone B.
Takker så mye for utfyllende og konstruktive tilbakemeldinger! De settes stor pris på!

mvh Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu