~ bølger ~
Bildet er i utgangspunktet undereksponert og jeg har prøvd å gjøre det jeg kan i PS uten at det oppstår støy. Blir det fremdeles for mørkt, eller fungerer det?
Bildet inngår i albumet Ut mot Havet - I denne serien vil jeg samle forskjellige bilder fra kysten slik jeg opplever den.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-01 15:24:34
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikon AF-S NIKKOR 18-70mm 1:3.5-4.5G ED
  • Blender-
  • FilmtypeRAW
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger405
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_242018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Steinulf L.

Jeg synes du har en fin flateinndeling og oppbygging i bildet. Vakkert harmonisk lys. Bildet kunne med fordel vært litt større.
Odd Tore S.

På den skjermen jeg sitter ved nå er det i mørkeste laget.
Skal sjekke opp på en annen skjerm senere. Da får vi også en viss følelse av om hvor skjermfølsomt dette bildet er. Jeg vil heller kommentere bildet da i fall det blir lysere da.
Odd Tore
Inger Anne Maritsdotter V.

Hei Tone.

På min lcd-skjerm funker det greitt, litt mørkt, men det funker bra:-)

Fin stemning i lyset i bakgrunnen, ville muligens forsøkt litt shadows/highlights for å få lyset i bakgrunnen mer frem, muligens vil det gå utover støy i bildet, men du kan bruke selektiv markering og fjerne støy med ev.

Ellers et fint stemningsbilde:-)

Mvh Inger Anne
Hege J.

Hei Tone!

Bildet er mørkt på min skjerm også, men det fungerer på sin måte allikvel. Du oppnår en noe dyster stemning på denne måten.
Ellers er bølgene friske og lyset bra. Fint kamerastandpunkt, den lave vinkelen gjør at bølgene virker større.

Mvh Hege
Jan Frode A.

Jeg savner nok litt mere kontraster og lys i forgrunnen. Det virker litt 'flatt' her, og jeg tror ikke der skal så mye til for å få fram bedre liv i sjøen.
Nå vet jeg jo ikke hva utgangspunkt du hadde, i og med undereksponeringen. Selv fotograferer jeg alltid på manuelt, og undereksponerer etpar trinn, fordi jeg erfarer at det er lettere å etterarbeide et undereksponert bilde (hvis det ikke er helt gjengrodd i enkelte partier) enn et 'overeksponert' bilde. 'Normal' eksponering etter lysmåling kan i mange situasjoner gi for mye lys på lyse pariter og dermed utbrenthet.
Evnt. 'støy' kan en rydde unna med en lett runde i f.eks. NeatImage.
Komposisjons- og innholdsmessig er det et fint bilde, med god flatedeling og fint miljø.

mvh Jan Frode
Tone B.

Takk for raske tilbakemeldinger :-)

Steinulf; enig i at det kunne vært større

Odd Tore; ser frem til din tilbakemelding

Inger Anne; I bildebehandlingen har jeg benyttet shadow/higlights så langt det lot seg gjøre før det oppsto støy og ikke på en slik måte at jeg lett kunne fjerne det. Hele bilde ble merkelig, men jeg skal prøve å jobbe videre med det.

Hege; takk :-)


Jan Frode; jeg smiler gjennkjennende igjen når du beskriver hvordan du fotograferer. Jeg fotograferer også alltid på manuellt og undereksponerer et par trinn. Med min D70 fungerte dette helt fint for meg. Opplevde på en måte at det gjorde seg lettere å fange stemningen ved undereksponering. Jeg har nå D200. Jeg har ikke hatt anledning til å bruke kamera så mye etter at jeg fikk det, så foreløpig har jeg en liten vei å gå før vi kommer helt overens (og det er bruken det står på - ikke kamera). Men det jeg opplever er at jeg kan ikke undereksponere på samme måte som jeg gjorde før, så det må jeg jobbe med. Jeg kan ikke huske nøyaktig hvor mange trinn jeg undereksponerte med i dette tilfellet, men det har vært for mye. Når jeg tar frem histogrammet ligger hele aksen på venstre side, så det er i meste laget.
I dette bildet ønsker jeg å få frem kraften fra havet, og er usikker om NI vil være en god ide og bruke i så måte. Men jeg kan jo teste det også.

Tror nok mange av dere kunne fått mere utav dette bildet i bildebehanlingen, men jeg er ingen reser i PS så eksakte tips mottas med stor takk!

mvh Tone

Inger Anne Maritsdotter V.

#2 ble mye bedre, på min skjerm, her kommer kraften og energien fra bølgene og lyset mye bedre frem:-)

Inger Anne
Ole-Kristian T.

Hei Tone! Liker dette, dvs #2; mektige bølger, flott motiv, bra komp. :)
Odd Tore S.

Nå på annen skjerm, og verden ble lysere.
v1 er noe tung og dyster fortsatt, egentlig en passende atmosfære for bølgene som bryter på vei mot land. Fin stemning.
På v2 ser det på denne skjermen ut som om bølgene er pusset med Colgate i forhold til v1. Det skyldes nok at jeg akkurat har sett på v1, og den ligger inne på harddisken min fortsatt. Dramatisk er det nå også, men på en mer lys og vennlig og, om det gir noen mening, mer detaljert måte. v2 ser ut til å ha flere detaljer, rett og slett, og det gir mer dynamikk til bølgene.
Så jeg heller nok i retning v2, men muligens med litt mindre Colgate.
Mitt lille tips for eksponering: Skyt deg inn med riktig blender eller tid først, inntil histogrammet ser riktig ut for motivet, gå over på manuell, og konsentrer deg bare om motivet. På bilder med vann i bevegelse liker jeg best å ha litt klaring på lys-siden, så det ikke oppstår utbrenning.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu