Perleblomst
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-03-23 12:07:25
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-03-23 12:09:34
    Versjon #3
Utstyr
  • canaon EOS 350D
  • Sigma 105mm 1:2,8 macro
  • Brennvidde105mm
  • Blenderf/4
  • Lukker1/80s
  • FilmtypeRAW 400 iso
  • Nei
  • AnnetEt sterkt beskjært bilde. Originalbildet ligge som versjon to. Kanskje en annen beskjæring hardde blitt bedre?
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger345
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_246531} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Nanna E.

Så det er sånn de ser ut :-) Nydelig og annerledes. Litt drømmeaktig p.g.a. liten dybdeskarphet. Hvis jeg skal være vanskelig er det noen hvite/gule prikker som er større enn de andre og som kanskje kunne være klonet bort.

mvh Nanna
Steinulf L.

Synes faktisk både v#1&3 er ganske så fine. De har helt forskjellig karakter, men er begge teknisk bra. Prikkene er jo endel av naturen, så de synes jeg skal få være der. Fine bilder.
Avsluttet .

Vakkert med rene fine farger og klare fine detaljer.
Liker best V1 og V3.
Hilsen Tone!
Rune S.

Nydelig makro i flotte farger. Liker versjon #3 best.

Mvh
Rune S
Torild H.

V3 er jo bortimot fullkommen i mine øyne!

Og i V1 får vi et forholdsvis nært skue av dette vårens innslag av blått på en spennende måte, blomstens detaljer åpenbares, en ser at navnet er berettiget; perler som snor seg på skrå oppover sin stengel. Du har også fått fint frem blomstens mange blå nyanser, og det gule støvet må være med, akkurat like naturlig, opplagt som at stjerner funkler på blå himmel. (dette mest synlig i V1.)
God farge og passe avdempet bakgrunn, slik at hovedaktør får tre fortjent frem. Plassering av blomstene (V3) i forhold til bladene rundt syns jeg du har lykkes bra med, til en god komposisjon.

Kom vår!

Mvh Torild
Bergliot E.

Perleblomst er vakre. Her har du fått fram det små detaljer i blomsten. Skarpt og en fin komposisjon som jeg syns ble best i v3.

Bergliot:)
Tone A.

Hei
Desse småe perleblomane er så vakre og blomstrar lenge, men dei er vanskelege å fotografera synes eg .
Versjon I er tett på de dei mest firkanta formene med stjerneforma kjem fint fram på perleblomane med eit smalt skarphetsplan. Men også eg likar best versjon 2, pga at her kjem sjølve dei elegante formene til perleblomane fram der dei står mellom blada som har bua linjer . Den bakerste blomen gir dybde til bildet og bildet har eit mjukt uttrykk med lyset som er som ein kald oveskya vår dag. Kjempebra jobba med perleblomane med fine blåtonar og særprega detaljar som kjemfint fram, sjølv med eit smalt skarphetsplan. Grøntonane på blada friskar opp bildet.
:) Tone Aa.
Liv Anette T.

Tusen takk for hyggelige og konstruktive kommentarer. Synes selv #2, som er originalbildet ble litt rotete og derfor prøvde meg på noen beskjæringer. Et bilde jeg i utgangspunkte hadde tenkt å slette, men så at det kanskje var redning for det med beskjæring :-)

Anette
Jan Frode A.

Versjon #3 for meg. Jeg liker det slanke formatet her, som jeg syntes gir mere eleganse til blomsten. Fint med de grønne bladene som gir en god innramming sammen med linjer. Flott utsnitt. Godt jobba fram når en vurderer 3'ern mot originalbildet.

mvh Jan Frode
Tone A.

Hei igjen
Her har eg altså hatt ein skrivefeil når det gjeld versjonen som eg likar best. Det er altså versjon 3 eg skriv om. Godt at du ikkje sletta bildet, der du har fått fram det elegante og dei småe perlene som er vanskeleg å få skarpe alle når ein vil ha ein dus bakgrunn.
:) Tone
Liv Anette T.

Takk for hyggelige kommentarer, Jan Frode og Tone. Forsto at det ikke kunne være #1 du mente Tone, men var usikker på hvilket av de andre du siktet til. Synes dette med makro er veldig gøy, men har problemer med å få skarpheten der jeg ønsker. Det er vel bare å trene og trene og ikke være redd for å ''klikke'' mange ganger...
Som du sier Tone så hadde vel ikke bakgrunnen blitt så defus som jeg ønsket om jeg hadde brukt mindre blender. Men det er dette som jeg synes er vanskelig.

Anette
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu