Toppdykker i solnedgang
Bildet inngår i albumet Solnedgang - Alle bilder som tas i eller av solnedgang blir klisjéer, uansett, spiller ingen rolle om det er med dyr, tomtønner, himmel, hav eller annet, er opptaket gjort i solnedgang er status som klisjé sikret. Regelen er forresten også uten unntak, hvilket forøvrig er det unntak som bekrefter regelen. Av en eller annen grunn er "Elg i solnedgang" holdt for å være klisjéen over alle klisjér - tiltross for at fotografiske opptak av et slikt motiv er svært sjeldne.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1361
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_250967} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (32)
Monika Frisvold V.

Hei
Det er så fasinerende å se flott fuglebilder, å dette var bare nydelig :)
Flott speiling, fine farger og prikken over i`en er den nydelige blå bølgene som blir av fuglen når den beverger seg.....
mvh monika
Steinulf L.

Inspirerende.
Avsluttet .

Hei
Artig positur som får meg til å assosiere med teksten; den ser ut for å være skikkelig fornøyd med baugbølgen selv.
Med vannet så avdempet trer fuglen tydelig frem, og som alltid teknisk perfekt.
Men det ser ut for at du snart må rense brikken, det er noen flekker i bildet.

mvh arild
Bjørn J.

Lekkert artsbilde, den blå fargen på kjølvannet løfter det over mengden av fuglebilder. Sammen med posituren på fuglen og den rolige bakgrunnen.
Terje S.

Utrolig flotte farger,positur og teknisk utførelse.

Mvh Terje
Inger-Lise S.

Aldeles nydelig bilde. Elegant og stilig positur på fuglen ved hodestillingen her. Vakker speiling. Lekre farger i bildet. Teknisk svært bra. Det rolige vannet framhever toppdykkerens skjønnhet.

Inger-Lise
Avsluttet .

Det er mange ting som skal stemme for å kunne presentere et praktbilde som dette! Må bare anbefales.
MvhJRH
Kristin S.

Hei!

Et fantastisk flott bilde.
Anbefales!!

Mvh Kristin
Line M.

Kan bare slenge meg på her å si at dette vr utrolig flott :-)
Mvh
Line
Eva Marie P.

For et fasinerende fugle bilde. Denne var bare skjønn....
Farvene og bevegelsen i vannet er bare vidunderlig. Den tar seg virkelig flott ut. Kjølevannet som er så vakker blått er prikken over Ien. Og speilingen ikke minst. Vakker komposisjon dette. Godt jobbet.
Anbefaling fra meg og.
-epl
Kjell Sigurd S.

Lekkert dette Carsten. Også så fint kjølevann :-) Posituren er flott og som vanlig er etterarbeidet meget bra. Fargene er knalle. Speilingen spesielt fin.

Kjell S
Inge S.

Hei.
For en betrakter så er dette en fryd for øye.
Meget bra dette.

Mvh Inge
Avsluttet .

Helt topp dette.Liker godt den selektive usm èn/fargene.Kan godt tenke meg at det ligger en hel del etterarbeid bak dette bildet.Hadde vært morsomt for en amatør å fått vite litt om hvordan du gjør det/tips.Men selvfølgelig er det lov å holde hemmelighetene for seg selv;-)Anbefaling er nå iallefall avlevert.

mvhO
Ann F.

Baugbølge og baugbølge - vel - det var nå ikke rare baugbølgen, da, men fargene i vannet foran fuglen komplementerer vakkert de i vannet bak den og speilingen er veldig fin.
Men enten må jeg kjøpe meg ny skjerm eller nye briller, for jeg synes deler av den virker litt ''knudrete'' - ?

Mvh Ann
Robin J.

Imponerende artbilde. Flott baugbølge og kjølvann med vakker farge. Teknisk topp. Mvh RJ
Stig S.

Vakker toppdykker, og som vanlig flott formidling. Ikke noe knudrete på min skjerm, så jeg tror Ann må forberede seg på en nyinvestering ;-) Ser imidlertid et par flekker på brikken, og et par litt uheldige fjerninger...

--stig--
Carina Hedegaard F.

Flott denne Carsten!
Innrømmer at jeg ba om mer ''kjølvann'' på det forrige bildet ditt.. Og når jeg ser denne versjonen, syns jeg det er bra du har tatt med mer av bølgene denne gangen.
Denne er like skarp og fin som den forrige, flott positur og speiling på fuglen også.
Jeg ser jo at dette er noe du kan :)

Mvh Carina
Rune Edvin H.

Denne ble bedre enn den forrige jeg kommenterte. Her er form og linjeføring slik at det går utover artsportettet. Fint selv om jeg kunne tenke meg litt mere som skjedde.
Rune
Carsten A.

Takk for kommentarer.

orvill åkra: Det er nok ikke snakk om selektiv bruk av USM her. Men selvsagt er det tale om selektiv fokus. Ikke trenger dette opptaket nevneverdig bearbeiding heller, resultatet skyldes i det alt vesentlige forholdene på stedet oh ikke minst den lyssettingen som den store lysmester står for, samt også at denne toppdykkeren har rukket å skifte fra vinter- til vår/sommerdrakt.

MVH CA
Gro K.

Ja, hva mere er det å si ? Alle superlativene er brukt opp. Det er så vakkert så vakkert.
Håper vi kan få flere dager med blankt vann og blå himmel på Ø.vannet. Da kan vi få boltre oss i mere blått , en gang for alle, KJØLVANN.
Hilsen Gro.
Per Einar G.

Jeg slenger meg på bølgen og sier; Superb!!

Mvh

Per
Roy H.

Flott. Men jeg tror bildet hadde vært enda bedre (for min del), om det var himmelen som ga fargen til vannet, og ikke vegetasjonen rundt.
Mvh Roy
ingebjørg fyrileiv g.

Det første som treffer meg her, er det fantastiske lyset med meget gode farger. Posituren er også fin, og som du selv sier; baugbølgen er et bonus (som kommer godt med). Utsnitt og plassering er også fint. Jeg har ikke noe konstruktivt å komme med.

vh ingebjørg
Jarl Johnny J.

Må bare si at jeg er utrolig imponert over fugle bildene dine. Vel stort sett alle bildene dine egentlig.

For og komme med en kommentar til dette bildet:
Hva gjør at jeg liker det: Jeg syns fargene i vannet passer motivet veldig godt. Syns utsnittet fungerer veldig bra. Posituren til fuglen er bra og speilingen gjør den enda bedre. Bildet er skarpt og fint og detaljer i fuglen kommer veldig fint frem.

Hva gjør at jeg ikke liker det: Ingen ting =)

Eneste jeg kan klage på er at du på så godt som ingen av bildene dine oppgir tekniske data som lukkertid, brenvidde, blender og iso. Men det er kanskje en grunn til at du velger og ikke oppgi denne info...

Mvh Jarl
Kjell G.

Det er klart ''vi har sett det før''. Men det er snakk om perfeksjonisme. Og her stemmer det opp mot det perfekte.

Fargekombinasjonen blått/brunt i de nyansene som fremkommer på bildet er spesielt dekorativ.

mvh kjellg
Carsten A.

Takk for ytterligere kommentarer.

JJJ: I trådene ''info ved innlegging av bilder'' og ''Redigerte bilder!'' :

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=256752

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=247357

har jeg ellers gitt uttrykk for at man etter min bestmte mening lærer mer ved å analysere hvordan fotografen har kommet frem til et bilde enn ved å lese de tekniske data, de er i seg selv bare et fragment at det fotografen sto overfor i opptakssiutasjonen. Uten å kjenne den totale opptakssituasjon gir isolerte tekniske data som blender, lukkertid, brennvidde etc. faktisk lite meningsfylt informasjon. Men les selv de to trådene, diskusjonen der er ganske grundig.

MVH CA
Marit O.

Her snaker vi kvalitet Carsten!
Nydelig komposisjon,pent med vanne som bryter
flott speiling og fargene er lekkre!
Anbefales!

Marit :)
Jarl Johnny J.

Jeg er veldig enig i det meste av det som skrives der. Og jeg krever på ingen måte at du skal legge det ut. Jeg formulerte meg muligens litt dårlig. I min ideelle verden så ligger disse info ute. Ikke fordi jeg syns det er så spennende og lese hva slags kamera som er brukt.

Men lukker, brenvidde, blender og iso er jo det som utjør hvorfor et bilde blir som det blir. Så det og si at denne informasjon er irrelevant blir jo i min mening feil. Men jeg er enig om at et bra bilde er bra uansett hvilken instillinger som er brukt for og ta det er jeg helt enig i.

Grunnen til at jeg ønsker at denne informasjonen ligger ute er fordi da kan jeg få avkreftet eller bekreftet om mine meniger om bildet. Syns det er litt artig =).

Du sier uten og vite den totale opptakssituasjonen så er denne info lite meningsfult. Jeg mener denne info hjelper meg til og forstå mer av den totale opptakssituasjonen. Kombinasjonen av blender, iso og lukker sier jo mye om tilgjengelig lys. Hvilken brenvidde som er brukt sier mye om du er nære eller langt unna(Her spiller utsnitt også en stor rolle da)

Når det er sagt så spiller ikke denne informasjonen noe rolle på min vurdering av bildet. Eneste kan være imponerende at du kom så nærme, eller du må være stå på hånda eller sånt noe. Og det har jo ikke egentlig noe med bildet og gjøre. Se det at jeg ønsker denne informasjonen er utelukkende for min egen del.

Det var ikke for og klage på deg i det hele tatt jeg skrev dette. Det var mer ment som et komplemang =).

Mvh Jarl
Carsten A.

JJJ: ''... lukker, brenvidde, blender og iso er jo det som utjør hvorfor et bilde blir som det blir'' - nei, der er vi nok ganske uenige. Mange ulike kombinasjoner av lukkertid/blender/brennvidde/kamerahus og ISO (etc. etc) kunne i f.eks. i dette tilfelle vært brukt og ikke gitt noen vesensforskjell for en presentasjon som denne. Dette bildet, denne presentasjonen, er først og fremst bestemt av helt andre ting, som tekniske data ikke sier noe om (og disse sier heller ikke noe om andre tekniske data ville gitt omtrent samme resultat). I det alt vesentlige gjelder at ''... et bilde blir som det blir'' ut fra helt andre ting enn de tekniske data du omtaler. Ikke minst er det svært mye i det rent opptakstekniske som ikke reflekteres i opplysninger om ''... lukker, brenvidde, blender og iso ...'', det samme gjelder lys og andre forhold på opptakssted og opptakstid, fotografens valgte posisjon og valg at tidspunkt (egentlig øyeblikk) for opptak etc.- etc., dertil kommer så det som skjer fra opptak til ferdig presentasjon.

MVH CA
Jarl Johnny J.

Tror ikke vi er så uenige like vel. Bare jeg som formulerer meg litt klønete kanskje. Det er klart at på et bilde som dette så spiller det ikke så mye rolle hvilken blender du bruker eller hvilken lukker du bruker da du ikke trenger noe videre dybde og det er heller ei noe særlig bevegelse du må fryse. Men kombinasjonen av disse (lukker, blender, iso) sier noe om lysforhold. Har du iso 100, lukker 1/2000s og blender f/11 så forteller det meg at det var strålende solskin. Men jeg vil regne med at dette er tatt enten tidlig eller sent eller overskyet grunnet fargene i bilde.

Jeg mener på ingen måte at iso, lukker og blender bestemmer hvordan bildet blir i totalen. Det er jo hvordan komp settes opp, tilgjengelig lys osv som du nevner over. Men hvilke tekniske instillinger du velger utifra de overnevte utenforstående faktorene bestemmer jo hvordan eksponeringen blir.

Mvh Jarl
Anne Ø.

Utrolig bra tatt, skarpheten, lyset som faller så fint inn her som gir svært gode farger og med denne speilingen her.
Spes. er det med kjølvannet som gir denne blåfargen rundt dykkeren.
Ellers nydelige fargevalører, struktur i vannet.
Anbefales.

Anne:)
MaiLis S.

Vakkert!Flott lys,fin speiling og vakker fugl.mvh Mai-Lis.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu