Tribut pour Tove Jansson
Tove Janson vokste opp i en atelierleilighet i Helsinki. Faren hørte til den del av befolkningen som snakket svensk. Han var en kjent billedhugger. Moren kom fra Sverige og var også kunstner.
Tove likte seg ikke på skolen. Hin var veldig glad i å tegne. Hun var ikke fylt 14 år da hun fikk 300 mark for sin første billedbok. Det var selvsagt at hun skulle studere malerkunst. Først dro hun til Stockholm, deretter til Helsinki og så til Paris. Hun var også både i Italia og Tyskland før hun dro hjem til Finland for leve av å tegne og male. Men så brøt den andre verdenskrigen ut, sent på høsten i 1939.Alt ble vanskelig og trist. Da flyktet Tove Jansson inn i fantasien, for der kan man bestemme selv.
Da krigen var slutt, kom bøkene om Mummitrollet og vennene hans. Det var noe underlig med de bøkene. Det var som de trollbandt leserne i mange land, mens mange andre ikke riktig kunne skjønne dem. Enten ble man begeistret for Mummitrollet, eller så ble man det ikke!
Jeg var en af dem der be begejstret. En begejstring der varer ved den dag i dag.
Hva du selv synes om bildet: (obligatorisk for nye, ikke-betalende brukere) . Jeg betragter dette spørgsmål som det tåbeligste jeg indtil mit bekendtskab med fot.no nogensinde er blevet stillet, fordi det er en selvfølge at:
Hvis ikke jeg selv kunne lide dette billede, ville jeg vel ikke vise det frem.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetSolariseret, kontureret, behandlet med tonecontroller, colorstyring og saturation. Grundlaget er et vissent tulipanhovede plus noget af en afblomstret vårkrage.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriAbstrakt
  • Lastet opp
  • Visninger330
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_263349} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Monika Frisvold V.

Å herlig lau..her ser jeg faktisk en del av mumitroll verden...
Artig dette og virkelig en tøff bruk av Ps..
Ha en fin midtsommerkveld...
mvh monika
Avsluttet .

Hei Lau.


Jeg beundrer deg for å fremstille ditt bilde.

For å manipulere bilder er etter min mening at du først skal fremstille det i Digital Negative Format.
I Jpg. er egentlig formatet satt en gang for alle. Kun små justeringer skal foretas.
Se litt på dette!.
Masse krefter som ligger inne i et fotoredigeringsprogram.

Å presentere for andre mennesker er etter min mening en trinn som bygger på åndelig ATSMOSFÆRE.


Er ikke noe guru, men etter teksten er din tribut pour meget fortellende.

Sender en link, join it:http://www.utdanningsetaten.oslo.kommune.no/satsingsomrad...turkskole/
Oslo musikk- og kulturskole - Utdanningsetaten - Oslo kommune
Sathees Isak M.

Hej Lau..
Et herlig fargerikt abstrakt dette:-
utsnittet passer perfekt her:-

mvh
Isak:)
Brit M.

Fantastisk eventyrbilde og en flott komposisjon! Jeg vet ikke om det er rampejenta som jeg ikke husker navnet på som titter fram bak noe som ser ut som en stein. Bildet ser ut som et vakkert broderi, i lekre, klare farger. Et bilde å bli glad av.

Brit
Tove H.

Spennende eventyraktig gladbilde! Assosierte til silkemaling. Abstrakt - men ser da lille My titte opp i fargelandskapet... Flott komposisjon og herlig bruk av farger.
Mvh Tove



Nina C. K.

Hei Laurberg. Det er noen fantastiske farger i dette bildet. Jeg ser enkelte andre assosierer det med broderi og silke, og det gjør jeg også. Jeg ser for meg en kimono i det vakreste silkestoffet man kan tenke seg. Jeg setter også stor pris på den historien som hører med, og forklaringen på hvordan blidet ble til. Hilsen Nina
Lars B.

Her er det er ''fyrverkeri'' av fine matchende farger i ditt abstrakte verk - ser absolutt relasjoner til Mummitrollet. Ut i fra din tekniske beskrivelse har du fått mye ut i fra ditt grunnlag - her tror jeg at du har hatt det spennende i arbeidet med denne framstillingen. Flott!

Hilsen Lars
Rune S.

Hei Lau! Vakkert og psykedelisk i nydelige fargekombinasjoner og fin komposisjon. Her var det rom for mange tolkninger! Noe for den kjente psykiateren Hermann Rorschach:-) Morsomt med de to øynene. Flott å se på!

Mvh
Rune S
Avsluttet .

Dette var et herlig bilde Lau.
Jeg elsker Mumitrollene:-)
Bildet er abstrakt,men har man litt fantasi så har man ingen problemer med å se heltene fra Mumidalen her,og også denne deilige fantasiverden de lever i:-)
Bildet har nydelige farger og jeg kunne lett hengt dette på veggen.
Et bilde å drømme seg bort i.
Hilsen Tone!
Laurberg G.

Tak til Monika Frisvold Vågan. Jeg er meget glad for at du kan lide dette billede. Min hensigt var netop at lave enmumitroldeverden som ikke var et plagiat, men en inspiration. mvh. lau

PS. Og det morsomme er at det ikke er lavet med PS men med Micrografx ''Picture Publisher'' som jeg personlig foretrækker for langt frem for Photo Shop.

Mange tak til Eivind M. Jacobsen. Her må jeg tilstå at jeg ikke helt forstår din udtalelse om jpeg-files, om at formatet er sat en gang og for alle. Billedet herover hviler på en 9 Mpix råfil i jpg ukomprimeret. Her finder jeg ikke nogen besvær med at videbehandle, konvertere eller andet. Forekommer mig endda at det på mange måder er lettere at arbejde med end TIF og Raw-files. Her ganske vidst mulighed for at efterjustere hvidbalancen, men dette er stort set eneste fordel. Et spændende link du giver her. :-) Vil du have mig meldt ind som elev. Det kunne jeg godt ønske mig. :-) mvh. lau

Tak Sathees Isak Mylva, Brit Malkenes og til Tove Heggø for Jeres venlige accept af min lille fantasi. Det glæder og varmer. mvh. lau



Laurberg G.

En stor tak til Nina C. Krogh og til Lars Biørn-Hansen for både kommentering, accept og for Jeres anbefalinger af denne lille glædeshymne. Associationer indbefattende kinesik silke og brokade ligger nok nær ved mine faccinationer og har en stor placering i min fantasiverden. Og jeg kan kun bekræfte Lars formodning om at jeg havde det hyggeligt med dene fremstilling o rejse i fantasiens vidunderlige rige. En bekræftigelsesoplevelse af biblens ord: '' Uden at du bliver som barn påny, kan du ikke betræde salighedens verden'' . Ganske vidst ikke korrekt citeret, men med det rette meningsindhold gengivet. Thvi hvad er legen andet end saligheden selv. Mange, mange tak for Jeres forståelse. Thi et er det denotative - det rent faktuelle i forme og farver - som jeg kan indlægge i et billede, som det der skal befordre associationsdannelsen, det konnotative.
Så også tak for Jeres ydelse ydelse og medvirken, der ikke lod mit lille billede stå, som et ikke forstået udsagn, men gennem jers medvirken gjorde mit lille billede stort og forstået. Tak. mvh. lau
Eva Marie P.

Et herlig glad bilde. Jeg elsker de sterke farvene og uroen i bildet. Og ikke minst den ledende tråen til mumiverden som er oppe i høyre hjørnet...eg ser noen øyne og litt vilt hår.
Du har fått bildet så skarpt og fint
Kanskje jeg ikke hadde sett det om du ikke ledet meg dit..men jeg er så redd for Hufsa så eg vil ikkje lengre inn i Mumiverden...
Det er iallefall et kjempebilde....finner ikke noe ved det jeg ikke liker!!
-epl
Liv F. D.

.....her kommer Mummi..... Stilig, abstrakt bilde Lau. Fin komposisjon og friske, fine farger. Er også fan av disse morsomme vensener fra Mummidalen.
mvh
Liv
Laurberg G.

Hjertelig tak til Tone, Eva og Liv. mmvh. lau
Brit M.

På thumbnailen kan det se ut som om det er utringningen på en rosa kjole...

Brit
Laurberg G.

Tak Brit. :-) Jo - jeg kan se det. En rødhud i nedringet bluse med en tatovering. mvh. lau
Avsluttet .

Nydelig og fargerikt og som du selv sier assosierer dette med mumitrollet og Tove Jannson.

Rune
Laurberg G.

Tak Rune. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu