''Cepaea hortensis''
''Kan en snegl udkonkurrere en gepard?
Nej. I hvert fald ikke, hvis vi taler om hurtighed. En gepard har en tophastighed på 105 kilometer i timen, mens en almindelig havesnegl møver sig frem med en fart svarende til 8,4 meter på en time.
Men snegle har en unik evne i forhold til geparder. De har en enestående tilpasningsevne. Snegle kan tilpasse sig ethvert miljø. De findes både i havet, i ferskvand og på landjorden. I havet lige fra tidevandszonen til dybhavsgravene, og på landjorden fra kolde polarområder til tropiske regnskove.'' (citat: Lars Halskov)
Ikke kunst. Et biofoto. OK.
Utstyr
  • Olympus 5050 Zoom
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Espen R.

Hei Laurberg
Nydelige farger og fin detaljgjengivelse. Et pent og velfungerende utsnitt.
vh
Espen
Wenche J.

Et flott biofoto Lau. Komposisjon og utsnittet er meget bra. Lekkert med sneglehuset rødbrune farge sammen med sneglens kalde farger. Fin dybde med den duse bakgrunnen.
Mvh Wenche
Sathees Isak M.

Hei:)
Utrolig flott og inspirerende sjå slike bilda fra dg Lau:)
Jeg synes bare du fortjener mye ros for dette.

mvh
Isak:)
Ruth S.

Dette var flott!! Likte den blå fargen, og sandkornene på sneglehuset:-)

I negativ blir bildet like spennende.

-ruth-
Laurberg G.

Hjertelig tak for Jeres anerkendelse. Og selv om kommentering ikke er baseret på simpel bytte, - kommentar for kommentar - må jeg alligevel undskylde aat jeg formodentlig ikke vil være i stand til at aflægge genvisitter på Jeres såvel som på evt. tilkommende kommentatorers sider, da jeg om ca 10 min. fra nu går i gang med at nedbryde min PC og installere en ny do. Så på gensyn, genhør eller genlæs :-) hvad det nu end må hedde. mvh. lau
Eva Marie P.

Flotte farver på denne trege karen. Det ser ut som om den er selvlysende på ''kroppen2 og følerhornene. Det er farvene som tiltaler meg med dette bildet. Tenk at en liten snegl kan være like farverik som en solnedgang i have. Den innholder jo hele 6 tydelige farver. Her har vi bare store sorte og små brune..
Godt bilde, skarpt med fokus der det sikkert skal. Ikke så mye som tar blikkfanget fra sneglen. Liker rammen rundt. God komposisjon:O)
Den er faktisk ganske så cool opp ned og..
Lykke til med nedbryting og oppbygging.
-epl
Geir F.

Har aldri tenkt på at en sneile kan være vakker.
Det viser du oss imidlertid her at det kan gå an.
Overbevisende presentert.
-fløde-
Tove H.

Nydelig med det varme rødbrune sneglehuset med sandkornene på og sneglen i blålige kalde fargetoner. Fint komponert og dus og passende bakgrunn. Flott biofoto!
Mvh Tove
Roar K.

Du holder deg fortsatt til jordnære ting ser jeg. Jamen en har du fått med deg fargespillet i en skarve snegle. Ikke sikker, men mistenker deg for å ha dratt litt i spakene her for virkelig å få fram fargene hvilket jo har gitt en god virkning. Kanskje tar jeg feil for du bruker jo ikke photoshop slik majoriteten gjør.

Roar
Laurberg G.

Mange tak til Eva, Geir, Tove og Roar. :-)
Og et svar til Roar. Selvfølgelig er billedet efterbehandlet uanset at jeg sjældent bruger PS, men hyppigere PSP PRO og/el. Micrografx´s ''Piure Publisher. For tilfældet her over er der brugt saturation+ 21 pct & 3 pct lyshævning.

Jeg bruger dog også PS 7, PS 6 og engang imellem PS 5, men anser ikke at der er nogen fordel at hente i disse. Forskellen på mine billedbehandlinger og mange andre PS-brugeres billedbehandlinger er at jeg udelukkende bruger hvad vi kan benævne som rent fotografiske værktøjer, Sharpnes-værtøjerne, USM, Colorstyring, Tonebalance, Gammaværktøjet, Desuden bruger jeg clonværktøjer, softnings- og smutzeværtøjer for retoucheringer.

Derimod bruger jeg aldrig smarte plugins med færdigstrikkede virkninger såsom svirvel- og kunstpensler af forskellig art. ( Skal jeg bruge den form for virkninger laver jeg dem selv ligesom jeg fremstiller egne struktur- og andre patterns).

Grunden at jeg anser at disse værktøjer ikke hører hjemme blandt fotografens værktøjer. Jeg vil gerne når jeg lægger et foto fra mig kunne sige at JEG har fotograferet og fremstillet. Bruger man disse færdige smart-plugins som PS er fyldt med må det snarere siges at være dataprogrammørens stereotype produkt.

Så ikke nogen PS- eller anden billedbehandlingsmasturbation herfra. Ligeledes anser jeg at en så minimal behandling som mulig for at onå det ønskede resultat er det efterstræbelsesværdige. Kun den perfekte eksponering kan give et perfekt resultat i efterbehandlingen.

Når det drejer sig om Biofoto som hører uder ilustration- og reportage anser jeg det for en dyd at ligne den sete virkelighed. (Det etiske kriterie). Når et foto fra min hånd derfor kategoriseres som bio- reportage- eller ilustration er der ikke brugt virkemidler der kan forhindre en identificering af objekt, hvorimod der udmærket kan være bortclonet støjende ellementer og objekter der er ligegyldige for billedets mål.

Hor det drejer sig om kunstfoto, hvor vægten ligger på det æstetiske er der selvsagt frit spil til at søge den virkning og effekt som den enkelte author søger at udtrykke.

med venlig hilsen og tak til Jer alle, lau giversen
Torild H.

Trodde aldri at et bilde av en snegle skulle få fram smilet hos meg, en ivrig hagebruker!

Fint slik du presenterer han, tittende frem fra huset sitt, med følerne klar! Nydelig fargespill på snegl og som igjen går godt sammen med bakgrunnsfarger på steinen og det blågrønne partiet øverst. Artig detalj med litt sand på taket av huset; har visst vært på oppdagelsesferd flere plasser denne, før han kom seg opp på steinen!

Mvh Torild

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu