Min eventyrligt rodede have
I min have er der både plan og bede. Men det er, som om planterne i min have ikke ved det. Så uden plan, og i et dejligt farverigt rod vælter blomster og ukrudt op sammen med såkaldte nytteplanter og andet det nok var planlagt, men alligevel opfører sig som om det ikke var det. Vidunderligt og mærkeligt. :-)
Bedste havebillede jeg har set. For det er jo min have. Ikke sandt. ?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger306
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_264498} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Sathees Isak M.

Hei:-
Meget strøkent sommer bilde!
Tross alt været kan slike bilder gi en slags sommer følelse..
Flott ''magi'' her som stjeler blikket mitt inn i bildet.

mvh
Isak:)
Ole-Kristian T.

Hei, ble mest opptatt av grønnsakene til venstre, det er tomater ikke sant? Minner meg om min barndoms hage.. Visste du at det er lurt å ha noen store steiner i nærheten eller rundt slike tomatplanter. De varmes opp av sola, og overfører varmen til jorda og tomatplantene, som liker det meget godt. Tomater dyrket på friland blir aller søtest og best :) Hvis det er tomater da?

Bildet for øvrig var sommerkoselig og vakkert, nydelig blåfarge på de små blomstene som lager en diagonal linje inn mot de tre oransje blomstene, og tilsammen blir det en fin kombinasjon og komposisjon. Ha en god søndag :)
Rune S.

Hei Lau! Eventyrlig rotete og idyllisk i flotte farger. Et bilde som gir meg en meget god sommerstemning! Flott å se på!

Mvh
Rune S
Laurberg G.

Tak til Sathees Isak og en tak Ole-Kristian Thoresen. Grøntsagerne til venstre er så sandeligen tomater. Og det er som du siger. Friluftsdyrkede tomater samger anderledes sødmefuldt og bedre end de fra drivhuset. Det lykkes dog ikke hvert år at nå frem til høst af modne friluftsdyrkninger. Men grønne syltede tomater er også en dejlig delikatesse, på højde med mangochutney. Jeg kendte godt dit råd med stenene. Store granitsten suger megen varme, og sten i krydderihaven er obligatorisk.

I år bliver der nok ikke nogen stor høst. Regnen siler ned i tove. Jorden er opblødt og pløret. Og når lerjord er pløret slår det alle rekorder. Et af vore æbletræer er så sidetungt af frugt at det har trukket rødderne op af den bløde jord.

Jordbærrene gav godt, men vi fik kun den halve høst i hus grundet skimmeldannelse. Også i kartofflerne er der skimmeltendenser. Så vi må gå og fælde toppe der bliver angrebet af sortskimmemmel så det ikke fortsætter ned til de lækre poteter.

Hvordan ser det ud i Norge. Jeg hører at I også har det regnfuldt? mvh. lau
Tove H.

Fin komposisjon og blomster i komplementærfarger som flott forsterker hverandres skjønnhet. Her er det frodig og vakkert med harmonisk mangfold- fint med noe spiselig i en hage også. Regnfullt her? Nei, ikke på vestlandet- eller så er vi så dårlige på å huske regnvær her, jeg synes sommeren til nå har vært vidnderlig...
Mvh Tove
Eva Marie P.

Koselig hage du har Lau :O) Med tomater, ringblomster og ...de blå. Et ''rot'' som du sier. Variasjon både i planter og farver. Det er jo akkurat som livet det :O) Et rot av det meste, med herlige sammensteninger.
Vist er det vel vakkert om en bare har evnen til å glede seg over det en selv har. Derfor liker jeg bildet ditt. Det erogså så herlig ''normalt'' pene farver og godt utsnitt.
Så er det jo kjekt å se hvordan du har det da. Du har vel god hjelp i hagen din også. Må hilse til gartneren.
Likte kommentaren under Rune sitt bilde, helt konge. Ha en vidunderlig Søndag.
-epl
Laurberg G.

Tak Tove og tak Eva. - Og Eva. Nok er haven et dejligt naturrod. Men billedet her er en ret stram komposition som du med lethed kan dele op i tre trekanter. For - en ting er rod i virkeligheden. Noget helt andet er rod i et billede. Her virker rodet forkert. Læg mærke til at trekanten i venstre er karakteriseret ved en mørkere grøn bundfarve hvor de lysende grønne tomater er det brydende. Trekanten i højre er karakteriseret af en mere lys grøn som så igen undebygges af de tre morgenfruer i orange som danner en trekant i trekanten. En trekant defineres synsmæssigt ved tre punkter. Også bunden er en trekant bestående af de blå ''slangehoveder'' som giver balancen og er det bærende element for hele billedet. Det hele set under et: Rod sat i system gennem udvælgelsen og beskæringen af billedplanet. mvh. lau
Eva Marie P.

Jeg prøver virkelig...:O) Og jeg er imponert over at du klarer å komponere dette.
-epl
Line M.

Nydelig sommerbilde fra din have Lau :-) Flott komp med god sammensettning av friske, fine, lekkre farger. Skarpheten er upåklagelig. Flott flott :-)
Mvh
Line
Knut Børge S.

Hei Lau!

Skal si du har en fargerik og vakker hage, nydelig sommerbilde dette. Kjempe!

mvh KBS
Avsluttet .

Syntes dette ble en fin blanding av vakre farger, fint komponert. Veldig fint med tomatplantene. Du har nok en vakker hage. Mvh Liselotte
Laurberg G.

Tak til Line Martinsen, Knut Børge Strøm og til Liselotte Sjue for Jeres kommentarer. Og til Liselotte der jager dagsommerfugle: Haven er anlagt efter bitrækning og tækning af dagsommerfugle. Det virker. Så jeg har min jagtmark lige uden for mine vinduer. mvh. lau
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu