Fargerike folk
Fra reise i India, vi leide bil og stoppet for å strekke litt på beina ''in the midle of f.. nowhere''. Da dukket det opp ca. 10-15 mennesker fra ingensteds, kun mødre og barn. Det sies at forfedrene til denne stammen, er de første sigøynerne, og de lever ennå i dag som nomader. Jeg skjønte ikke hva de sa og de skjønte ikke hva jeg sa, men de kunne ''shampoo''. Så jeg ga de shampo-flasken min de luktet, var fornøyd med varene, og jeg fikk lov å ta bilde. Et fargerikt folkeslag og intens opplevelse.
Bildet inngår i albumet India og Nepal - Bilder fra reise i India og Nepal, fantastiske land, mennesker og landskap.
Utstyr
  • 10 år gml. kompaktkamera
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Annettrykket på knappen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger228
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_26532} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Nils B.

Fin historie og bra bilde. Denne typen bilder er med å setter perspektiv på hvor godt vi har det her i Norge. Sitter å ser på bildet mens jeg skriver dette. Bilde forteller mange historier som vi bare kan drømme om å oppleve her i Noge. Nydelige farger, men mangler litt i skarphet og litt for gult her hos meg. Men en lite opplevelse å sitte å se på.
mvh Nils
Avsluttet .

Fine farger, bildet og teksten forteller en bra historie. Kunne vært litt skarpere,synd med skyggene i ansiktene og utbrent i horisont.
Carsten S.

Hei, interessante mensker. Var sikkert en shampoo vert. Fotomessig syns jeg syn at øyne er så mørkt og ikke kommer fram. Er enig angående manglende skarphet. Er du kjennt med 'Unsharp Mask' (USM)?
Jan Henrik C.

kule bilder søs. Flink du! Hilsen søster Aina!
Litt blasst +litt uskarpt, men flott motiv.
Hilsen Henrik, Aina-venn.
Carsten A.

Motivet kan være interessant og/eller fortellende, men bildet er nok desverre ikke blitt så mye mer en et alminnelig, oppstilt reiseopptak. Bakgrunnen er kjedelig og utbrent, skarpheten er svak, og så er opptak av personer i gnistrende hardt, rettet lys neppe særlig ideelt (omveien via papirkopi [?] og flatbedscanner gjør nok ikke dette bedre). Med de ekstremt harde skyggene forsvinner desverre også enhver øyenkontakt.

Botemiddel? I dette lyset, gå vesentlig nærmere og eksponer rikelig. Men et bedre valg er opptak i åpen skygge av en bygning el. lign. Er det ikke mulig å finne en bedre bakgrunn enn dette, vil også næropptak være en bedre løsning.

Forøvrig brukes USM for å vise skarpe bilder skarpt, USM kan ikke rette på opptak som i utgangsgpunktet har svak skarphet (som her).
MVH CA
Hege Helen R.

Enig med CA, men ett flott uttrykk på modellen (kvinnen).
Hilsen Hege
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu