Tjellunge
Tjellunge fotografert 20/7 07. Dette er en crop ut ifra originalfila.

Et Tjellpar med to unger har slått seg ned på bergene på Hilstad. Kunne ikke la være å plage dem litt. Ungene er delvis flyvedyktige. Den ene fløy unna idet jeg nærmet meg. Den andre trippet nervøst rundt omkring på bergene. Skal føye til at jeg holdt meg noen meter unna for å ikke skremme dem for mye. Det kommer flere ifra denne serien.

Exif: ISO 640, 400mm, 2,8, 1/4000 sek.
Bildet er moderat behandlet.

Gi gjerne konstruktiv tilbakemelding på bildet på BÅDE godt å vont. Jeg tåler å høre det, og ønsker å høre det;-)

Kan nevne at jeg brukte monopod her, samtidig som IS ble brukt. Er dette galt?
Utstyr
  • Canon 1D M2
  • Canaon 400 2,8 L IS
  • Brennvidde400mm
  • Blenderf/2.8
  • Lukker1/4000s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger244
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_267993} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (6)
Sathees Isak M.
Hei:
Dette er ikke nok et av dine beste nei..
Forstyrrende akgrunn og mørkt..
tilegg kommer det heller ikke alle detaljene frem på bilda. veit at dette er sikkert ikke lett men men..
Ha en flott kveld.
vh
IsaK;)
John-Tore G.
Hei hei, nei hadde det vært lett hadde jeg gått fort lei:-)

Det er det som gjør dette så fasinerende. Jeg er ute etter nettopp slik kritikk som du gir her! Skal jeg ha noen mulighet for å lære noe må jeg jo ta imot råd.
Jeg er rimelig fersk innen fotofaget, selv om jeg har ''puslet '' en stund med foto. Har derfor ikke større ''yrkesstolthet'' enn at jeg tar imot all kritikk med et smil og et nikk. Jeg har optimalt utstyr så jeg kan ikke skylde på det heller hehe;-) Kom gjerne også med forslag på hva som kan forbedres i bildene ved hjelp av exifdata. Jeg forsøker å lære meg å bruke 400 mm 2,8 L IS. Det er et objektiv som har et ekstremt kort dybdeskarphetsområde i utgangspunktet virker det som. Dette er vel kanskje samtidig en av fordelene med objektivet , men akk så lett å beregne feil har jeg sett hehe. Takker for super tilbakemelding IsaK ;-)

Mvh John-Tore
Eli B.
Jeg synes det er et artig bilde jeg da. Bruker selv mye monopod og har stor glede av den, synes den er mer anvendelig enn tripodden, men at den naturligvis har sine begrensninger under landskapsfotografering. I dette tilfellet skulle jeg tro den er fin å bruke. Men hva er IS?
Gleder meg til å se flere av bildene i denne serien.

mvh Eli
John-Tore G.
Heisan Eli. Hyggelig at du synes det artig. Det er noe med blikket som jeg likte med bildet. IS er det samme som optisk bildestabilisator.

''Noen av Canons EF-objektiver har innebygd optisk bildestabilisator som hindrer at bilder ødelegges på grunn av forstyrrende kamerabevegelser. Dette er spesielt nyttig for nærbilder eller ved langsomme lukkerhastigheter når stativkamera ikke kan brukes. Optiske bevegelser registreres av gyrosensorer som sender informasjon for å nøytralisere bevegelsene. Noen EF-objektiver har to IS innstillinger, hvorav den ene brukes til panoreringsopptak for å gi deg enda større fotografisk frihet.'' Klippet fra canons hjemmeside ( .no )

Jeg nevnte innledningsvis at jeg har kombinert IS og monopod her. Lurer litt på om dette blir feil...? Kanskje noen der ute vet:-)

Takk for kommentarer!

mvh John-Tore
Stine J.
Hei

I likhet med Eli syns jeg dette ble et ganske artig bilde av tjellungen, noe både toner og perspektiv bidrar sterkt til. Den ser jo virkelig nervøs ut! :)

Men, var derimot din hensikt å lage et ''teknisk perfekt'' bilde med fokus og skarphet på rett sted så kan jeg være enig i tidligere kommentar om bakgrunnen og manglende detaljer bl.a. pga noen bittesmå utbrente partier i det hvite og litt manglende skarphet.

Dessverre er jeg ikke den lykkelige eier av et objektiv med IS, så råd om det må komme fra annet hold.

Blir spennende å følge serien din. :)

mvh Stine
John-Tore G.
Takk for kommentar Stine.

Den ser ikke bare virkelig nervøs ut, den er det også tror jeg. Jeg beveget meg rolig etter den for å få tatt noen nære bilder. Kunne kanskje tenkt meg å vite om dette er uetisk? Dvs å følge etter fuglen når den trekker seg unna? Min hensikt her er å lære å bruke opptikken og trene opp meg selv til å utnytte den i størst mulig grad, og bli en bedre fotograf... Jeg har nok en lang vei å gå, men dette er en hobby for meg så tiden er i min favør i forhold til dette:-)

Bakgrunnen i dette bildet mener jeg er ganske bluret. Det er sjøen som utgjør bakgrunn, og de lyse områdene er reflekser fra dagslyset på vannet. Kjettingen burde kanskje vært skarp her? Jeg mener at jeg har hatt dette en runde i Neat og kanskje mistet jeg noe av skarpheten der. Å ''neate'' hele bildet er kanskje også en dårlig ide? Det er som sagt slike ting jeg ønsker å diskutere og setter pris på ærlige tilbakemeldinger på:-) For all del, jeg syntes også bildet var artig, og hadde jeg ikke likt det hadde jeg neppe lagt det ut hehe ;-)

Mvh John-Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu