Polarjo v. krykkje
Her ble det polar(tyv)jo 0, krykkje 1, etter det jeg kunne se slapp krykkjen å måtte gi fra seg noe den hadde plukket opp. Fra drivisen nord for Svalbard

Jeg antok opprinnelig at dette var tyvjo, men er kommet til at det må være porlarjo. Dette opptaket er gjort 6 sekunder etter bilde nr. 323304 - og det er ganske tydelige en polarjo. Tittel er rettet
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger591
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_268205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Espen B.

Du har fanget denne situasjonen fint selv om det ikke er teknisk bra. Det er jo like før krykkja ligger på rygg :)

mvh
Espen Bergersen
Ketil K.

Flott action på disse! Men er det tyvjo? Her ser det ut som joen er betydelig større enn krykkja, og det mørke går ned forbi nebbet. Begge deler taler for polarjo. Midthalen ser butt ut som hos polarjo, og fuglen er ikke lys rundt nebbroten, slik tyvjo normalt skal være. Men det er ikke lett å skille disse to artene fra hverandre. Foreslår du legger ut ett eller to bilder til av joen om du har, slik at vi bedre ser halen, og også får se fronten på fuglen og kan se om den har mørkt brystbånd.
Gro K.

Godt gjort å få tatt dette Carsten, for dette går j...... fort. Her kommer ditt kamera med rask autofokus godt med.
Spennende å se om Ketil har rett med hensyn til jo-art. Det er ikke ofte å se polarjo på Svalbard, så vidt jeg vet.
Hilsen Gro.
Geir N.

Teknisk er vel ikke dette noe av vanlig Carsten kvalitet, men en morsom situasjon.
Polarjo er heller ikke hværdagskost her på dotten. Brukbar som dokumentasjon på at du har sett denne fugln.
mvh
Geir
Kjell Sigurd S.

Stor action. Vertikale vinger betyr svært brå sving så her er det tydeligvis byttekamp. Kjenner ikke polarjoen så informasjonen om arten er fin lesning. Situasjonen oppveier tekniske svakheter og gjør dette til et severdig naturfoto, ut over turdokumentasjon.

Kjell S
Carsten A.

Tekke for kommentarer.

Flygende fugl fotografert i flatt lys opp mot overskyet himmel er ikke ønskelys for en fotograf. Her tar også overstrålende motlys nokså greit knekken på kontrasten - noe bildet bærer preg av. Krykkjen er vel i og for seg i fokus, noe polarjoen neppe er.

MVH CA
Kjell G.

Dette er jo flott, forholdene tatt i betraktning. Om fokus skal legges på hodet til jo eller krykkje er vel en smaksak. Den vertikale posituren til sistnevnte hever bildet.

mvh kjellg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu