Sommerklip
''To sommerfugle fløj og fandt hinanden,
og otte vinger bar dem hurtig bort.
En lillebitte skovmus fandt en anden,
Og de - nå ja - de fristedes af fanden.
Og livet var så altfor, altfor kort.''

Et digt af halfdan Rasmussen. Nu sidder den ene af de to med flossede vinger og forsøder resten af sit korte liv med snablen dybt begravet i lægealanten. Lægealant er en gammel helseplante. Og om det nu er derfor, eller fordi den også er fyldt med nektar får stå hen i det uvisse. Da jeg spurgte den fik jeg ingtet svar.

Lidt drikkeri og klipperi kan sindet vel fornøje. Og i hvert fald havde jeg det meget morsomt med at lave det. mvh. lau
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-08-07 15:37:27
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-08-07 15:38:48
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-08-07 20:48:57
    Versjon #4
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger239
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_270541} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Avsluttet .

Nydelig sommerfugl og fine farger.
Skarpt og fint med søtt lite dikt under.
Hilsen Tone!
Tom T.

Ingen tvil om at dette er et sommer bilde. Liker den bra kutten du har valgt og plassering av sommerfugl. Jeg er litt usikker på om bilde kunne ha vært litt lysere, eller er det jeg som har for mørk skjerm.Er den billen med fordi den harmonerer med prikken til sommer fuglen?

Bra!

mvh Tom T
Brit M.

Gullhår og Snøhvit! Du er jo riktig poetisk her Lau! Det glitrer gull i blomsten og sølv i den vakre sommerfuglen. Hva er de to prikkene bak følehorna til sommerfuglen? Det er nå vel aldri øyne? I såfall var de triste, triste.

Brit
Espen R.

Hei Laurberg
Pent bilde med fine farger og et bra utsnitt. Også jeg synes bildet er noe for mørkt på min skjerm. Fin skarphet.
vh
Espen
Tove H.

Vakkert bilde med fine farger og forgjengelighetens lys over seg. Liker utsnittet. Litt mørkt på min skjerm også, men det gjør vemodet tydeligere, kanskje. Den lille billen over vingen har plassert seg perfekt i bildet.
Mvh Tove
Avsluttet .

Hei, Laurberg.
Mye symbolikk i dette bildet. Sommerfuglen her, sammen med diktet, kan bringe tankene til Ikaros. Han som i sin flukt møtte undergangen ved å fly for nær solen.
Komposisjon og utsnitt synes jeg er veldig, veldig bra, og jeg synes fargene harmonerer med den anslåtte tonen.
Vennlig hilsen Rune
Laurberg G.

Hjertelig tak alle herover. Er der noget bedre end at føle sig forstået. Den vemodige stemning er søgt bevidst. Men jeg tror dog når jeg ser skærmen her i dagslys at det er rigtig at billedet godt må være noget lysere.

Til Brit. Øjnene er ikke særlig tydelige. De sidder lige under antennerne på hver sinn side af hovedet. Den hvide prik er en fejl. (tror jeg da )

Og en særlig tak til Rune Kvisle der forbinder billedet med myten om Ikaros der strejfede solen og blev forbrændt. En tankevækkende historie.

Jeg vil nu sætte to billeder op. Et med ret megen lys og en midt imellem. Skulle glæde mig at høre Jeres mening om diisse korrektioner. Min skærm er brudt ned. Og jeg sidder i øjeblikket med en gammel Compaq af de værste. Så den stoler jeg ikke så meget på. mvh til Jer alle. mvh. lau
Brit M.

Ingen forskjell på v2 og 3 på min skjerm. V2 ble gladere, men diktet og ordene dine hadde en trist stemning som kledde den mørkere versjon.

Brit
Arne M.

Flott eksponering med lekre detaljer og velkomponert som alltid. Liker v2 og v3 best, men kan ikke se noen forskjell på dem?!

- Arne
Laurberg G.

Tak til Brit og til Arne Mørk. :-) At I ikke kan se nogen forskel er en kompliment til Jeres gode øjne. De er ens. Skyldes et fejlupload fra min side. Nuværende vers. 4 skulle have været vers.3. mvh. lau
Avsluttet .

Likte versjon 2 best og 3 da. Fint lys og og sommerfuglen skarp og fin og en nydelig blomst den sitter på. Flott komponert og et fint utsnitt. Mvh Liselotte
Gunnar O.

Fint sommerbilde. Nydelige farger og bra skarphet..!
Mvh Gunni.
Håkon S.

Nært og skarpt bilde av sommerfuglen det her syns jeg.
Fine farger på sfuglen og blomst.
Liker nok v2 best, litt mere lys gjør seg ofte synes jeg, derfor syns jeg v2 er best.
Flott bilde!
Renato M.

Enda en nydelig komposisjon fra deg!
mvh.Renato
Brit M.

God morgen, Lau. På V4 skjedde det noe spennende med fargene som er meget tiltalende! De gløder på sommerfuglen. Veldig flott.

Brit
Anne Kristin Fiskaa h.

Hei

Nydelig og skarpt bilde av den lille sommerfuglen med flossede vinger. Flott utsnitt , fint lys og delikate farger. Fint lite dikt som også forteller at livet kan være kort. Det er kanskje viktig å leve mens man lever...

Anne Kristin
Rune S.

Hei Lau! En vakker makro i fin komposisjon og i flotte farger! Versjon #2 er best for meg. Artig dikt:-) Meget flott å se på!

Mvh
Rune S
Eva Marie P.

Heisann Lau :O)
Så flott dette bildet er. Jeg liker v 4 godt, alt kommer så tydelig frem. Hårene på sommerfuglvingen, den lille billen på kronbladet..Men v 2(og tre) er mest behagelig for øyet, der det er litt skygge. Liker det tette utsnittet ditt.
Farvene og skarpheten er upåklagelig, du er dyktig:O)
-epl


Monika Frisvold V.

Sommerglad bilde med flotte farger... Versjon 2 og 3 er dem som faller mest i smak... nydelig skaphet og flott dikt...
Likte dette jeg lau..

monika
Per Harald O.

Hei, v2 ble vakker på min skjerm.
Hilsen Per
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu