Venø Kirke - et utsnitt
Venø kirke menes å være oppført omkring reformasjonen på 1500-tallet, men sikre er man dog ikke. Kirken skal imidlertid være den minste kirkebygning i Danmark med plass til omlag 50 mennesker. Originalt besto kirken kun av langhuset som er omlag 7,5 m lang og 4,2 m bred, og med inngang på sydsiden der kirkens eneste vindu også befant seg. Omlag 1863 ble våpenhuset tilført, inngangen på sydsiden murt igjen, og ytterligere vinduer tilført. Utsnittet her er av enden på langhuset og våpenhuset. Kirkeklokka er også fra denne tid, der den sees over våpenhuset på vestsiden. Det sies at klokka opprinnelig var fra herregården Volstrup, der den var husklokke. Klokken betjenes fortsatt i dag med et rep, som kan sees fra klokkens nisje og ned til høyre for taket på våpenhuset på fotografiet. Klokkens inskripsjon viser årstallet for da den ble støpt, og videre støperens navn; Cinutus Olai - Knud Olafsen.
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land... - Det er deilig å være norsk, i Danmark! :-)
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger269
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_273749} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Dan S.

liker teksturen i bygget og fargespillet..et godt utsnitt med gjentagende elementer.mvh Dan Sandmoen
Inger-Lise S.

Fint motiv.Et godt utsnitt.Flott struktur og fargenyanser.

Inger-Lise
Eva Marie P.

Liker utsnittet på bildet ditt Anne Lise. Det harmonerer fint. Flott med trekanten i takplaten som går igjen. Det gir en fin gjenntakelse i komposisjonen din. Og klokka som inndikerer at dette er en kirke.
Kreativt og godt sett, fine farver.
-epl
Anne-Lise S.

1000 takk! :-) Ser at dere ser det jeg også så! :-)

Anne-Lise
Tove H.

Flotte fargenyanser og bra utsnitt med gjentagende former. Bra sett!
Mvh Tove
Knut H.

Hei Anne-Lise
Ut utsnitt med velykket ending.Stilrent og flott
fotovinkel der ellementene er samstemte og
fint fremtredende grunne fargene.Et velykket
utsnitt fra en Globetrotter dette.
hilsen Knut
Odd E. k.

Hei Anne-Lise!

Flotte streker i bildet som går godt sammen og som harmonerer fint med hverandre. Kontrastene og fargene er også måltilpasset og gir en fin preferanse til den hvite muren. Klokkeåpningen samt klokka og døra gir en fin balanse og utligner den tyngden som finner i venstre del av bildet. Utsnittet og komposisjonen går fint inn i hverandre. Flott fremført Anne-Lise!

Ha en fin fotouke som kommer!

Mvh

Odd E.
Wenche J.

Hei Anne-Lise
Liker alle trekantene som går igjen i bildet ditt. Det skaper harmoni og også diagonaler i bildet som alltid fungerer meget bra:) Klokken i veggen er prikken over i en. Vakkert.
Mvh Wenche
Terje K.

Absolutt et spennende bilde...fin komp...flotte, naturlige farger og fin gjenngivelse av den hvite muren. Fine mønstre over alt i dette bilde :-)

Terje
Jostein F.

Hei!
Råstilig og spennende fotografisk komposisjon!
Meget bra sett og kreert!

Mvh; Jostein
Aud Elise S.

Flott bilde dette!
Liker linjer og gjentagende former.
Spennende og vel overveid utsnitt : )

mvh Aud
sunniva l.

et vakkert bilde !
Det meste er sagt

mvh sunniva
Laurberg G.

'Godt set hvo så'' , sagde den ''lærde'' geometriker og stillist, og bukkede ærbødig hovedet for denne minimalistiske gengivelse af den mindste, men alligevel monumentalistiske kirke i Kongeriget. Murermesteren der stod ved siden af svarede. '' Jow, såmænd. Det er novet pænt murværk'' . ''Jow såmænd'' , sagde Venøbonden der stod hos, ''Ded æ it så ring endda'' mvh. lau
Fred S.

Tøft. Liker utsnittet, og tror muligens det er det beste valget, men er ikke helt sikker. Usikkerheten min går på kuttingen av mønet på tilbygget til høyre, skulle gjerne ha sett en versjon der hele mønet er med, mao der den diagonale og horisontale linjen møtes. Det er mulig at du da får med elementer på kirkeveggen som du ikke synes passer inn, eller event. får et format du ikke liker... Vet ikke, bare litt nysgjerrig på hvordan motivet ville ha tatt seg ut i den varainten jeg skisserer.
Uansett pent komponert, dette, og teknisk bra, den kalkete veggen har du tacklet bra. Artig å se hvor teknisk brukbare bildene dine blir med et greit kompaktkamera, en kan komme langt med dem......

vh fred
Anne-Lise S.

Den vesle ''dukkekirken'' i legolignende miniatyr ble vel studert via displayet før utsnitt ble prøvd ut og valgt gjennom flere eksponeringer. Valget på dette slik det er nå, har dere alle oppdaget. Ved å ta med mer til høyre for å få total virkning av diagonalene der de treffer hverandre, ville bety å få med en åpen kirkedør, noe som jeg synes forstyrret helheten pga. vinkelen som er valgt her. Ved en ekponering direkte inn kirkeveien mot den åpne døren (som her er bortvalgt) ville jeg kunnet oppnå fin dybde innover, også opp kirkegangen mot alteret, og samtidig nærmest fullstendig symmetri. Det var ikke det jeg var ute etter denne gang, og derfor valgte utsnitt slik det ses her! Tusen takk for vel gjennomtenkte kommentarer, og for din undring, Fred, som du nå har fått svar på! :-)

Anne-Lise
Per Einar G.

Hei Anne- Lise,

Det er ikke vanskelig å se at du har et skarpt øye for fortreffelige og vakre komposisjoner. Dette ble en innertier, det meste er sagt over og jeg henger meg på horden av beundrere.

Per E.
Thorbjørn R.

Fine, gjentakende former og god eksponering av muren. Meget bra.
Kathrine Å.

Kjempefint. Henger meg på alt positivt som er sagt over her.
Kathrine
Marcus B.

Hej!

Det var ett klart ovanligt utsnitt, men jag tycker det fungerar väldigt bra. Mycket linjer att följa utan att det blir rörigt eller jobbigt att titta på. jättebra.

Hade du svårt att bestämma dig för vilket utsnitt du skulle ha?

Mvh
/Marcus
Anne-Lise S.

Det var flere mulige valg av utsnitt ift. denne skjønne kirken. Alt etter hva jeg var ute etter. Jeg forsøkte meg også på flere, men pga. lyset som kom og gikk, og pga. at jeg ønsket å få frem linjer og strukturer, så falt jeg ned på dette til slutt. :-) Håper dette er svar på spørsmålet ditt, Marcus, sammen med min kommentar over. :-) Tusen takk for fine kommentarer til ''Venø Kirke''!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu