Kystsikring ved Bovbjerg
Bovbjerg Fyr ved Vesterhavet blev anlagt i 1877 for at sikre den voksende skibstrafik mod at forlise ved den jyske vestkyst. Men alle kunne også den gang se, hvordan havet år for år gnavede sig længere og længere ind på kysten. Derfor besluttede staten sig efter få år til at sikre fyrtårnet for eftertiden.

Det blev hurtigt en del af grunden til byggeriet af en række høfder af træ, sten og senere beton langs den jyske vestkyst ved Ferring og nedenfor Bovbjerg Fyr. Bygningsværker som i dag rummer en masse historie, men som også har haft stor betydning for udviklingen af de helt nye metoder til kystsikring, som Kystdirektoratet bruger i dag. På billedet her ses en sådan moderne betonhøfde.
Synes at det giver godt udtryk for de naturkræfter vi er oppe imod.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-08 19:41:51
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger188
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276012} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Ronny A.

God kveld, Laurberg.
Et flott bilde som skildrer godt at vi mennesker noen ganger må beskytte oss mot naturen. En god komposisjon:-)
Ønsker deg en fin lørdagskveld.
mvh Ronny
Laurberg G.

Tak Ronny. Og det er rigtig. Nogen gange må vi beskytte os. Og sommetider er naturen så stærk at vi står rystede tilbage. mvh. lau
Rune S.

Hei Lau! Synes du har fanget de mektige bølgenes slag mot kystsikringen på en fin måte. Liker de små, sårbare menneskene som står godt plassert i bildet. Så #1 er min favorit, om jeg skal velge.

Mvh
Rune S
Brit M.

God aften, Lau. Her har du jo fanget en kraftig lakriskubbebuffer! Det mørke og dystre havet står godt til det noe uskjønne byggverk vi mennesker til tider må bruke for å beskytte oss mot ødeleggende krefter, minner litt om en lakriskirkegård.
Jeg får også en after-war-følelse. I kontrast til dette står det som minner om håp og liv, en mor og hennes barn (antar jeg). Den dempede rødfargen på buksen til lille mor står i fin kontrast til den noe tunge fargen ellers i bildet. Jeg foretrekker absolutt v1.

Brit
Arne M.

En mektig setting med en lykkelig utgave av den ''franske løytnantens kvinne''. Naturens kreftr mot moloen og de to som omfavner hverandre. God representasjon av havets drønn mot det menneskeskeskapte.

- Arne
Anne-Lise S.

Her er det sterke krefter i sving, noe du også viser oss her i.o.m. at havet kommer susende innover og smeller til mot den menneskeskapte moloen her, som på denne avstanden kan ligne ''rustne stenger'' (godterier med tyrkisk peppersmak). Du fanger bølgen som kommer perfekt, og får med sjøspruten i dråper over molo og oppover i lufta. Jeg velger meg absolutt V1 med de to små mennesker som holder beskyttende om hverandre, som tydelig viser hvor lite mennesket er, og hvor lite det egentlig har å si mot naturens krefter i havet. Men så prøver vi å beskytte oss mot disse ville og nådeløse gjennom bl.a. å bygge slike beskyttende moloer som dette, og i mange tilfeller har akkurat det reddet mange liv. Gode farger og detaljer.

Anne-Lise
Thorbjørn R.

Menneskene får fram dimensjonene her på en fin måte. Jeg synes dette ble bra.
Svend Wiig L.

Hei Laurberg!

Ve. 1 er klart best; mor og barn mot kraftige naturkrefter!
Bølgene og de harde, kantede/spisse betongklossene forsterker budskapet!
En riktig komposisjon!

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu