''vårhare''
Bildet inngår i albumet Gudbrandsdalsnatur -
Utstyr
  • Nikon F90x
  • Nikon AF 300/4 IF-ED
  • Brennvidde300mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/250s
  • FilmtypeFuji Superia 200 ASA
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger308
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_27949} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Trond Hasle A.

Det første som slår meg her er at lyset er veldig skarpt, for skarpt etter min mening. Ellers synes jeg komposisjonen funker bra, med rom foran haren slik at den har et sted å se. Bra bruk av liten skarphetsdybde, men det harde lyset gjør at bak- og forgrunnen virker litt rotete. Fint bilde av et nydelig dyr i sine naturlige omgivelser.
Jan B.

Fint bilde. Du kunne kanskje letta opp skyggepartiene litt i bildebehandlingsprogrammet ditt.
Jan B
Svein B.

Takker så mye for kommentarer! Lyset var veldig vanskelig, med skarpt motlys. Og rotete var det også der hare satt. Er enig i at endel av bakgrunnen kan virke litt forstyrrende, spesielt de to lyse stråene. Men siden dette var en hare og ikke en blomst, fikk jeg ikke lugget de vekk før bildene ble tatt, og jeg er ikke tilhenger av å fjerne de etterpå i bildebehandlingen.
Får ønske meg haren i ryddigere omgivelser og i bedre lys neste gang. ;)

Svein B
Trond Hasle A.

Hehe :) Har lest et sted at det er best å fotografere dyr tidlig om morgenen, både pga. kvaliteten på lyset og fordi dyrene er mest aktive på den tiden av døgnet. Jeg er ikke akkurat en morgenfugl, og ikke oppvokst i landlige omgivelser, så jeg vet ikke om det er sant, men det er muligens verdt et forsøk.

Hvis du tar bilde av dyr når solen står lavt på himmelen øker du også sjansen for å få ''catchlight'' i øynene til dyret, og det setter virkelig prikken over i'en!
Svein B.

Dette bildet er tatt kl 07.30, med lav morgensol i mot, men den var skarp så det holdt!! Var bare det at haren kom mellom meg og sola.....og ikke omvendt...! ;)
Men lyset er vanligvis best, i allefall varmest, i de første og siste minuttene av dagen.

mvh
Svein B
Jan-Petter M.

Jeg synes at du har håndtert lysforholdene bra. Dette kunne lett ha blitt et silhuettbilde, men her det nok av detaljer i ansikt og pels. Blender 4 hadde kanskje dempet kaoset i bakgrunnen litt.

Jeg ville kanskje ha beskåret bildet i høyre kant t.o.m. den lille v-formede kvisten som stikker opp, men det er en smakssak.
Nils B.

Kjekt bilde som jeg synes inneholder mange gode kvaliteter. At du behersket motlyset synes jeg er kjempebra, samtidig som det skarpe lyset er med på å skape en stemning og spenning.
mvh Nils
Iván K.

Kanskje ikkje det lettaste lyset å laga eit ''perfekt'' harebilde i....Men så er det også ein VÅRHARE, og både lys og bakgrunn underbygger tittelen på ein treffande måte.
Mvh Iván Kverme
Carsten A.

Bildet gir vel egentlig uttrykk for en rimelig bra prestasjon fra fotografens side, når en tar lysforholdene i betraktning. Men når det er sagt, skjemmes bildet klart av det steinharde lyset. Antakelig hadde bakgrunnen blitt noe bedre på full åpning, for som nå er den desverre blitt alt for rotete. Det er også grunn til å anta at scanning med flatbedscanner (fra papirkopi?) langt fra har bragt fram det beste i opptaket (negativet).
MVH CA
Roy S.

Enig med CA, men godt gjort med tanke på opptaksforhold etc.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu