Paris 2007 - Victoire de Samothrace
Ikke helt enkelt å lage noe spennende ut at et av verdens mest sette kunstverker. Denne berømte skulpturen finner du på Le Luvre.
Bildet inngår i albumet 5 dager i Paris - En turists opplevelse av Paris i 2007...

Dette er et forsøk på å fange Paris' miljø, mennesker og atmosfære ut fra mitt ståsted som turist med kamera.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-14 22:47:27
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E300
  • Olympus Zuiko Digital 11-22/2.8-3.5
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/8s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger197
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_281977} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Anne-Lise S.

Pga. vinduet og lyset fra oven, starter mitt øye naturlig nok sin vandring derfra og diagonalt nedover med veggens linjer mot skulpturen. Der stanser det og vandrer rundt på skulpturen for å finne former, linjer og strukturer der. Dernest vandrer de videre omkring, finner de to buene som sammen med det øvre vinduet også skaper gode og mykere former i fotoet, mot de strammere linjene mellom steinene på veggene. Selve strukturen på skulpturen er noe ''utvasket'', og jeg må virkelig kikke lenge for å forstå hva det er jeg egentlig ser. Kanskje fordi, til tross for at denne skal være berømt og kjent, så må jeg bite i det sure eplet og innrømme at denne er helt ukjent for meg. Synes heller ikke det er så enkelt å se hva det er, dessverre, men for meg ser det ut som en engel med vinger og et klede, men uten hode. Stemmer det, eller er jeg helt ute og kjøre, Vidar? ;-) Beklageligvis finner ikke blikket mitt ro ved skulpturen særlig lenge. Jeg må konsentrere meg for å holde dem der. Istedet vandrer de opp igjen til vinduets former og linjer, og det veldige hvite lyset der. Dersom du ønsker at seeren skal holde fokus på skulpturen tipser jeg deg om å dempe lyset fra vinduet. Ikke sikkert du er enig med meg i dette, men for meg ville da statuen kommet mer i fokus. Ellers kan det være at skulpturen i seg selv blir noe borte her pga. den grå strukturen, og at du kanskje må gjøre noe selektivt med den, f.eks. øke kontrasten for mer smell.

Anne-Lise
Vidar S.

Hei Anne-Lise og takk for en gjennomført og detaljert kommentar/vurdering.
Først en link til hva du og dere andre ser: http://en.wikipedia.org/wiki/Winged_Victory_of_Samothrace
For de som ikke lyster å lese så kan jeg nevne at den faktisk mangler hodet og armene. Det er ingen engel, men en gudinne som stiger nedfra himmelen for å hylle den seiersrike flåten til Rhodos. Den er datert til å være fra rundt 200 f.kr.
Det som slo meg da jeg tok bildet (i menneskemylderet) var kontrasten mellom statuen og rommet/arkitekturen den var plassert i. Den har jeg forsøkt å få fram via de ulike buede linjene som går igjen i arkitekuren og ved selektivt å fremheve strukturen i statuen (det er faktisk ikke så mye grov struktur i undersiden av vingene).
Jeg er helt enig i din kommentar til takvinduet. Det er for dominerende og gir en uro i bildet. Jeg fant det vanskelig å dempe lyset mer enn det jeg allerede har gjort uten at det virker kunstig og merkelig. Derfor fant jeg en løsning ved å kutte i toppen i stedet. Dog ønsker jeg å beholde nok av vinduet slik at den ''taler'' sammen med de øvrige linjene i arkitekturen.
Så slik ble v2 til. Kanskje det ble bedre? Takk for tiden du brukte på dette bildet AL! Priceless!

:o) Vidar
Anne-Lise S.

Se her ja! Der fikk du beskjært slik at fokus kommer på riktig sted ja! Ikke i tvil om valg av versjon nå i alle fall! Det hjalp noe veldig! :-) BRAVO! :-) Ja, de omkringliggende omgivelser med sine buer og linjer synes også jeg var spennende å skue. Det så du sikkert av min tidligere kommentar også. Når det så kom til skulpturen så var jeg ikke god om å se hva det var, om enn jeg synes å ane noe. Når jeg nå har vært innom linken din og lest og kikket, så ser jeg jo helt klart hvem statuen du har avbildet er av. Da må jeg nok også nevne strukturen i bildet ditt som nok har forringet noe ift. hva skulpturen forestiller, eller om det er vinkelen? Er usikker, men det hjalp svært godt med linken! :-) Spennende historie!!!! Ingenting å takke for, egentlig... Du vet jeg har sansen for det du gjør, og dette er intet unntak! :-)

Anne-Lise
Eva Marie P.

Dette er et bilde etter min smak ja:O) Syns bildet er bedre å hvile øynene på i v2, da det store vinduet ble mindre lysende. En hode og armløs gudinne, huffa. Liker det lyse duse preget i bildet og den stemningen det gir meg. Fine buer, de gir en fin struktur. Vinkelingen er anderledes og skaper nytt liv til et ''vanlig'' bilde av denne gudinnen. Du har gjort dette før, minnes jeg og det var og et bilde jeg likte godt. Du har din egen stil og den må du ta vare på.
-epl
Vidar S.

Takk, Anne-Lise og Eva for gode og gjennomtenkte kommentarer. Det settes stor pris på!!! Det varmer at dere liker bildene jeg pusler med... *rødmer lett forlegent*
:o) Vidar
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu