Havhest i motlys
Opptak på Svalbard sommeren 2007
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-10-27 21:02:25
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger1290
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_284365} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Anders M.
Fint lys i bildet og et flott ''bling'' i vannet. Du legger vel neppe ut halvveis arbeid, emn det kan virke som det er en del støy i bildet?

Mvh Anders
Ole Jørgen L.
Hei Carsten

Det var jo bra! Spesielt spennende med sola. Ble dette bilde tatt under sommerens tur?? Bra jobba!

Mvh
Ole Jørgen Liodden
Ole A. V.
Brytningen i vannflaten sammen speilingen av fuglen og solen gjør at dette skiller seg ut fra andre fuglebilder. Meget lekkert.

Som AM observerer jeg litt støy, nede til høyre er det forstyrrende, kan se ut som jpeg-artifakter? Er også en ''rød linje'' helt i nedre kant av bildet som ikke ser ut til å være plassert der med hensikt.
Kjell Sigurd S.
Oj, denne var skikkelig flott! Komposisjonen sitter som et skudd. Havhesten fint plassert, krydret med eventyrlig flotte omgivelser. Jeg ser også antydninger til fargestøy i det mørke partiet nede uten at det har det minste å si for inntrykket av bildet. Tøffe lysforhold løst mesterlig.

Kjell S
Carsten A.
Takk for kommentarer.

AM, OAV: Skjønner ikke hva det siktes til med ''en del støy i bildet'', da må det betraktes under helt andre forhold enn dem jeg har på tre skjermer, 2 LCD og 1 CRT. JPEG-artifakter blir det heller ikke når en TIFF i samme størrelse lagres som JPEG med laveste kompresjonsgrad i PS (12).

OJL: Ja, da skipet begant seg i le av Pris Karls Forland på vei sydover siste dag (var det vel) på turen fikk vi fint og blankt vann, men dessverre alt for få havhester fant det for godt å passere. Så en 4 timers venting på dekk ga ikke mange sjanser, men de som kom ble jeg godt fornøyd med, herunder dette!

MVH CA
Robin J.
Bra dette Carsten. Delikat ring i vannet under fuglen sammen med sola. Tøffe lysforhold løst meget bra. Og du var vel den siste av oss som kom inn etter endt økt denne kvelden:) Mvh RJ
ronny s.
God Søndagsmorning Carsten
Kjempe flott bilde av ''kjalken'' so vi kalte han når eg var på sjøen.
Trur nok det er tøffe lysforhold her ja.
Må nok seie meg litt einig med Anders at det er litt støy, spesielt nede til høgre, men det kommer nok av at du har lysna det opp ein del akkurat der.
Ellers er det jo eit supert bilde med flott komp.
Sola og ringen i bølga er med på og sette ein spiss på bildet.
Mvh Ronny
Eyvind R.
Glimrende bilde Carsten. Fint ''plasserte'' bildeelementer. Ringene i vannet og speilbildet av solen fungerer bra. Ikke noe ''støy'' på min skjerm. (Jeg lurer ofte på hvorfor enkelte finkornete strukturer i skyggepartiene oppfattes som støy..)

Mvh Eyvind
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

KSS: Din kommentar var ikke på plass da jeg skrev min forrige kommentar, i den kunne jeg for å være helt presis skrevet at alle former for fotografiske opptak har en eller annen form for støy (på film eller med digitale opptak), spørsmålet er bare om dette har noen billedmessig negativ effekt.

RJ: He-he, dere andre brukte vel tiden til hyggeprat el. annet i salongen mens jeg satt trofast på vent på bakdekket i håp om at noe skulle skje under de fabelaktig fine forholdene. Ga meg først da Forlandsundet var slutt og dermed også den fine blanke vannflaten.

ER: Jeg lurer på det samme.

MVH CA
Eli B.
Guri meg dette var flott Carsten! Jeg lar meg stadig imponere over bildene dine. Vakkert, flott, mektig, elegant, stilig, kult, tja alt positivt om dette bildet.

mvh Eli
Kjell Sigurd S.
CA;det som frekmommer på min skjerm er som nevnt noe fargestøye, og da kun i det mørke partiet nede. Det blå bryter mot grønt slik jeg ser det. Forvørig har det overhode ikke å si for bildet. Denne formen for ''støy'' er ofte til stede i mer eller mindre grad, her difiitivt innenfor ''mindre''. Det kvalifiserer vel kanskje til at det ikke burde vært nevnt.

Kjell S
Liv F. D.
Slenger meg på alle superlativene foran. Dette var bare helt nydelig. Skarpt og fint som vanlig fra deg.
mvh
Liv '')
Ivar B.
Nydelig Carsten. Renheten i flaten og elementplasseringen er delikat. Motlyset gir en kald og arktisk glød og følelse i bildet. En nytelse! Mvh Ivar.
André M.
Samspillet mellom elementene ''gjør'' bildet: Fuglen, ringene i vannet, speilingen av fuglen og lysrefleksjonen. Vakkert, Carsten.
Avsluttet .
Den omtalte støyen forsvant samtidig som den røde linjen i versjon 2, sannsynligvis pga noe mindre oppskarping i den siste versjonen.
Ellers så er bildet meget vakkert, med en flatefordeling av elementene som er helt suveren...

T
Carsten A.
Takk for ytterligere kommentarer.

TM: Nei, V1 og V2 er nok skarpet opp på nøyaktig samme måte. Det vet jeg fordi jeg alltid lager mine JPEG-filer for visning på web eller med projektor på flg. måte: Fra utgangspunktet lages en TIFF i minst 20x30cm (m. 300dpi). Om et opptak ikke tåler den størrelsen blir det slettet. Eter at TIFF-filen i 20x30 er ferdigbehandlet (inkl.- passende oppskarping), blir det laget en TIFF i webstørrelse, nomalt som her i 1024x683 piklser (dersom nedsamplingen fører med seg et visst forsiktig behov for oppskarping blir det utført). Fra den lille TIFF-filen (midlertidig overført til 8 bits format) lagres en JPEG-fil. Det blir aldri utført noen form for bearbeiding på denne JPEG-filen. Ved å beholde en TIFF med samme pikselantall kan man lage JPEG-filer tilpasset for ulike visningsituasjoner (samt lett rette på feil som i dette tilfelle), projektorer er ikke like og det er ikke ulike lerretskjermer heller.

MVH CA
Gro K.
Hei Carsten.
Sa jo nettopp hva jeg mente om bildet i telefonen, men derfor kan jeg jo lufte min begeistring her med et WOW, WOW !!! (ble dette riktig stavet ?) En fulltreffer på alle måter. Et ANNERLEDES fuglebilde, til en hyggelig avveksling. Og du har virkelig mestret de vanskelige lysforholdene.
Ser at v. 1 er litt skarpere enn v.2 (klikket vekselvis på 1 og 2, da ser man det ).
Forøvrig var du nok ikke, slik Robin antyder, alene om å holde ut lenge på dekk ,hverken den eller andre dager. Sove bort så fine forhold er for pyser.
Hilsen Gro
Gro K.
Hei Carsten.
Sa jo nettopp hva jeg mente om bildet i telefonen, men derfor kan jeg jo lufte min begeistring her med et WOW, WOW !!! (ble dette riktig stavet ?) En fulltreffer på alle måter. Et ANNERLEDES fuglebilde, til en hyggelig avveksling. Og du har virkelig mestret de vanskelige lysforholdene.
Ser at v. 1 er litt skarpere enn v.2 (klikket vekselvis på 1 og 2, da ser man det ).
Forøvrig var du nok ikke, slik Robin antyder, alene om å holde ut lenge på dekk ,hverken den eller andre dager. Sove bort så fine forhold er for pyser.
Hilsen Gro
Stig Børre E.
Delikat og originalt.
Støtter alle WOWene :-)

StigB
Myriam B.
Nok et aldeles flott fuglebilde, her fungerer alt. Selv for en som overhode ikke interesser seg for fjærkre:-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu