Kjempepetrell I
Rov- og åtselselkjempefuglen Macronectes giganteus ''delikaterer seg'' med en elefantselskrott, samtidig som den med løftet stjert og utbredte vinger signaliserer at dette åtselet eier JEG . Kampscener etc. blir utspilt, om det mer senere
Bildet inngår i albumet Kjempepetrell - Kjempepetreller (to ganske så like arter, Macronectes giganteus [Sørkjempepetrell] og Macronectes halli[Nordkjempepetrell]) er svære fugler, kroppslengde 85-100cm med vingespenn på 180-205cm, finnes bare i Antarktis og tilstøtende områder (altså bare på sørlige halvkule). Disse rov- og åtselfuglene er også kjent som ''Antarktisgribb'', lever nok mest av åtsler, men kan være blodig aggressive i angrep på pingviner eller unger. Kalles også ''stinker'', som mange andre petrellarter kan de treffsikkert spytte en ytterst illeluktende klyse olje/halvfordøyd føde mot en som oppfattes truende. Hvilken art som vises i serien her er jeg usikker på. Sørkjempepetrell er svakt grønn ytterst på nebbtippen (det maskeres kanskje noe her av blod fra elefantselkadaveret), mens Nordkjempepetrellen, som også har blekrødt nebb, har en mer brunaktig nebbtipp. Kanskje blir begge artene representert i serien. Det dreier seg også om utpregete langdistanseflygere som påtreffes langt til sjøs, og som på avstand kan forveksles med enkelte albatrossarter.

Poenget med denne serien er selvsagt å vise det groteske utseendet og den groteske aktiviteten som preger denne grådige kjempefuglen - der utseendet ikke akkurat blir forbedret når det er tilsølt av blod fra et åtsel. I det hele tatt et grotesk skuespill der groteskt utseende skapninger poserer aggressivt mot hverandre og tildels slåss om retten til å delikatere seg med levninger av selvdøde dyr.
<br>
Bilder i serien: <a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=348600''> Kjempepetrell I </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=349300''> Kjempepetrell II </a>

<a href=''http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=349394''> Kjempepetrell-portrett
</a>
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetOpptak i St. Andrews Bay på Syd-Georgia i november d.å.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger867
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_290926} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Avsluttet .
Den enes død, den andres brød...
Kjempeflott bilde av en fugl jeg aldri har sett tidligere. Må ha vært en fin naturopplevelse dette. Teknisk sett er det som vanlig helt topp. Ville vel kanskje selv ha dempet fargene på de blå og gule småsteinene i bakgrunnen, da dette etter mitt syn tok litt vel mye oppmerksomhet. Det er jo selvsagt en smakssak, men jeg mener at det som gjør dette bildet så flott er akkurat den strengen med kjøtt som slites av selen. Derfor tror jeg bildet hadde blitt litt bedre hvis det hadde vært litt roligere bakgrunn. Men bevares, et kjempeflott bilde! Skulle ønske at jeg var der.

MVH JOO
Sveinung J.
Et fantastisk bilde med spenning og spenst.Fabelaktig komp med flotte farger og skarphet.
s.j.
Svein B.
Støtter JOO sin kommentar til fulle. Ser ut til å være en ganske robust fugl dette, og bildet beskriver fint adferd og kroppspråk.

Mvh
Svein B
Robin J.
Teknisk Arnholm kvalitet over dette,meget bra. En art som jeg ser for føste gang. Strengen med kjøtt ''gjør'' bildet her om du skjønner. Av det lille du har vist her inne på dotten ser det ut til at dere har hatt en vellykket tur.Mvh RJ
Kjetil S.
Fin naturdokumentar dette. Kjempepetrellene er virkelig noen glupske opportunister.

Kjetil
Atle Q.
Interessant bilde, hvor rødfargen i ansiktet indikerer at fuglen har vært nede i hullet foran og rotet i tillegg. Bakgrunnen over vingen er litt sjenerende, da jeg gjerne hadde sett den noe mer uskarp evt skikelig skarp.
mvh Atle
Per Harald O.
Vakkert, fortellende og selfølgelig ''Arnholmkvalitet''
Hilsen Per
Per Einar G.
God kveld!

Et meget flott dokumentarisk bilde presentasjon dette. Liker som nevnt tidligere ''Strengen'' som er med på å demonstrere en åtsel-eters normale framferd på byttet.
En intressant fugl som kan ha visse likhetstrekk med Gribben!

Per E.
Carsten A.
Takk for kommentarer!

MVH CA
Kjell Sigurd S.
Ingen skjønnhet denne karen. Godt beskrevet situasjon der vi som betraktere bringes ubarmhjertelig inn i denne fasinerende fuglens mer eller mindre udelikate hverdag. Døde dyr er mat for mange, så også i arktiske strøk, og denne ser ut til å være kadaversjef nr. 1. Posituren er meget flott med ditto rikelige detaljer. Legger spesielt merke til ''hullet'' i skrotten, som tyder på at andre har forskynt seg tidligere... Meget flott naturfoto.

Kjell S
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu