Fortapt
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298661} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Asbjørn M.
Bøya gir på en måte håp for denne gamle trebåten, selv om du mener
den er fortapt. ;-)
Fin fortelling fra en kald stille vinterdag.
Velkomponert og nydelig s/h dette.

Asbjørn
Gunnar John C.
Dette kunne jeg virkelig like, Odd Tore! Fine harde grafiske toner som understreker at det er vinter i sommeridyllen - i mer enn én forstand. Diagonalen langs tretoppene, gjentatt i bøye/båt/skygge. Små detaljer som sneklattene på båten og på bøyen. Den patetiske men elegante lille fortøyningen som slynger seg meningsløst ned i det stille vannet. Trærne, opp ned, som henvender seg til båtens oppnedvendte speiling. Den vage anelsen av et skrog der under overflaten. Masse fine detaljer, men samtidig en stram, stille helhet.

Vennlig hilsen,
Gunnar
Espen A. I.
Et enkelt og stilrent bilde. Det blir litt statisk i lengden, du kunne gjerne ha gjort noe ekstra for å merengasjere betrakterene. Dette kan bli litt kjedelig når man har tittet en stund. Liker det grafiske uttrykket og igjen er det tekniske i høy klasse.

mvh Espen
ingebjørg fyrileiv g.
'Jøjje meg, en hval'' var det første som slo meg som assosiasjon. Jeg liker tonene godt, og spesielt den hvite snøen gir fin effekt. Halvinnrammingen med trærne fungere bra, og speiling og klart vann er også fin. Jeg liker dette, men det er kanskje mye på grunn av mitt førsteinntrykk.

vh ingebjørg
anders s.
synes dette ble et annerledes og spennende båtbilde
føler at snøen er et viktig element her
ellers så liker jeg meget godt utsnittet
mye artige detaljer her som feks dekket som ikke er så vanlig å se på sånne båter.
slenger inn en anbefaling her
mvh anders
Erik J.
Nydelig tegning under vann! Midt i alt forfallet er det godt å se at båten er godt fortøyd, og er betryggende utstyrt med fender!
Ivar B.
Liker dette. Tegningen i vannet og de røffe kontrastene er fine. Blåsa fullfører båtens linje og blir et viktig komposisjonsmessig element. Trærne i toppen bidrar med antydning av miljø. Mvh ivar.
Stig Børre E.
Enkelt og stilrent. Knallgod diagonal komposisjon.
Fine toner. Bra.

StigB
Tore B.
Fint motiv, stilig komp og skikkelig ''saftig'' svart/hvitt!
Arne S.
Rent og pent, men motivet kunne vært utnyttet bedre. Dvs litt bedre dynamikk i komposisjonen. De tre elementene er veldig skoleriktig plassert og overlater lite til betrakteren. Pluss for sorthvitt.
John H.
Hei
Her er det nok ikke håp nei. Som gammel båtbygger ser jeg ingen annen utvei en kondemnering. Men det er bra at de finnes vrakene rundt omkring. Bra for fotografen. Her har du utnyttet og gjenngitt objektet på en fortreffelig måte. Komposisjonen er fin og bildet forteller. Godt formidlet i god s/h versjon.
John
Odd Tore S.
Takk for kommentarer og synspunkter!
Siden denne ligger på dødsleiet, syntes jeg at den skulle få en stille og verdig stund og et tilsvarende minne her på dotten. Så her var målet stille og helst litt dyster harmoni.
En grunn til å velge akkurat denne vinklingen var den at her kan man se at skroget rett og slett har råtnet vekk i vannlinjen. De øvre bordgangene fortsetter ikke under vann. Men det må man visst vite for å se.
Blåsa blir symbolet på det siste og fullstendig urealistiske håp om berging og et videre liv. Dette er forresten langt fra noen liten båt, skulle tippe på ca ti meter lang.
Odd Tore
Nils G.
Alt har sin ende, det illustrerer du godt her. At restene av båten under vann synes såpass godt er en nødvendighet for at bildet skal kunne gi denne fortellingen. Det samme gjelder tauresten og blåsa. Det speilblanke vannet er også med på å understreke det stillferdige forfallet her.

For meg er refleksene fra trærne for dominerende, de stjeler blikket mitt vekk fra hovedmotivet.

Ettersom innholdet skal formidle det forgjengelige (og gamle) har jeg sett at sv/hv ofte brukes for å understreke dette, sikkert fordi sv/hv også oppfattes som noe gammelt og nostalgisk.
Jeg kunne godt ønske meg å se bildet i farger også.

Nils
Odd Tore S.
Nils, takk for en grundig kommentar!
Når det gjelder farger her, så laget jeg først en prøveversjon i farger uten at jeg syntes at den kom i mål. Hele prosessen etterpå har derfor vært i s/h, og fargeversjonen ble slettet.
Jeg har motivet i mange andre vinklinger også, men alle versjonene som er bearbeidet er i s/h. For meg er dette rett og slett et s/h motiv, og det er ikke mye annet enn grått og ganske bleke farger på de opprinnelige fargeopptakene heller.
Jeg valgte et standpunkt som ga mye speilinger av trærne fordi jeg ville at hele settingen skulle være mørk og tung. En arbeidstittel her var ''På dødsleiet''. Kanskje hadde den passet bedre?
Odd Tore
Bergliot E.
Huffda...denne båten har nok sett sine beste dager.
Fantastisk flott bilde med speilblankt vann, harde kontraster og flott stemning. Veldig bra. Jeg vil tru at bildet er fantastisk også i farger.

Bergliot:)
Ketil K.
Glimrende bilde, der snøen og speilingen av trærne bidrar, sammen med antydningene under vann.
Svend Wiig L.
Hei Oddemann!

Meget severdig med blikkstille vann og ro i bildet!
Kontrastene er store men akkurat på grensen!
Viktig at speilingene fra trærne ikke kommer i kontakt med prammen!

Bra!

Mvh Svend
Jon K. L.
Det var en gang... Et delikat s/h bilde etter min mening. En herlig balanse i bildeflaten av båt, fortøyningsball og noen praktfulle speilinger av trær. Dette kan absolutt anbefales.

Jon K.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu