kill you my friend for me and me for you
Når stater angriper andre stater kaller vi det krig, når mange nok stater er innblandet blir det verdenskrig. Historien er full av kriger som utartet til folkemord. Stamme utrydder stamme, armeer marsjerer, kanoner drønner, kirke og stat hisser massene til fornyet innsats ved fronten. Menn kjemper skulder ved skulder med andre menn, blod og jern, skikkelig masjo det der.
Jeg har aldri forstått hvorfor det er nødvendig å krige, det er primitivt og de fleste kriger fører bare til en ny krig og enda flere kriger. Hele tiden er krigen til nasjonens beste, forstå det den som kan.
Her har du bilde av Alfagrup ZX8 som akkurat uskadeliggjorde to grønnhuder, noe som selvsagt ble digitalt foreviget.
:)Gorm
Utstyr
  • Nikon D200
  • Nikor 28 - 105mm
  • Blender-
  • Nei
  • Annetlag på lag og Vangelis på anlegget
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger14936
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_299147} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (95)
Carsten A.
Men dette er vel lekekrig, ser iallfall slik ut. Ingen dramatikk her i det hele tatt.

Han til høyre trenger vel forresten litt mer mosjon eventielt kombinert med omleffing av dietten.

MVH CA

Helge R.
greit observert, fi er nedkjempet, glorien venter. Fete menn med skyttere er like farlige som tynne med AK.
Takk for kommentar, omleffing er for øvrig med to g er
:)Gorm
Fredrik S.
Må inrømme at dine bilder ikke er min greie og det du skriver under bildene dine som regel får meg til å tenke på en dyslektisk Ari Behn. Svulstig, pompøst, til tider vulgært og ofte uinteressant. Krig og fred og sånn...lissom....herregud, ja jeg blir provosert og da har du kanskje fått til det du ville, men dine gjentatte selvdiggerbilder kombinert med våset du skriver under blir rett og slett umulig for meg å ikke krittisere. Jeg mistenker at du egentlig er en liten blond glamourmodell som tar bilder av faren sin og kaller det selvportretter.

Ikke meningen å være ufin på noe vis ettersom mangfold gjør verden interessant å leve i, men jeg makter ikke å forbli taus.
Helge R.
Heisann Fredrikk, hyggelig at bildene mine får deg til å reeagere, det er derfor jeg lager dem,
ha en utsøkt weekend
:)Gorm
anders s.
fredrik-har du stått opp på feil ben?:-)

helge- synes du er inne på viktige spørsmål her.
så lenge det finnes hat,og penger å hente så kommer det til å bli kriger så lenge det finnes mennesker på jorda.
artig bilde forresten
ha en flott helg helge:-)

Fredrik S.
Ikke umulig det : ) Skjønner bare ikke at ingen har reagert på alt Helge skriver før.

Dersom en skriver bra kan godt ideen en prøver å formidle være av mindre bra kvalitet, men dersom en både skriver dårlig og poengene er så platte at du de må være hentet fra en postkortstand, da blir resultatet grusomt etter min mening.

Som tidligere understreket er det kun min mening og jeg er av den oppfatning at Helge har full rett til å utrykke seg gjennom både bilder og tekst. Du er en bedre fotograf enn meg Helge men din noe manglende dybde i forhold til din alder skremmer meg.
Fredrik S.
he he der lurte jeg inn flere skrivefeil selv : ) Touche!
Carsten A.
Jeg ser at dette bildet er samtidig lagt inn såvel på BK som BG. Det skjønner jeg for min del ikke poenget med.

Forresten langt på vei enig i det Fredrik Stensrud skriver i sitt første innlegg her. Og uansett om autors undertekst er ''svulstig, pompøs'' etc. (hvilket jeg ikke er uenig i) så skal bildet kunne tale for seg selv - den typen høyttravende tekstlige utlegginger vi ser her har overhodet intet med vurderingen av bildet å gjøre.

MVH CA
Fredrik S.
Festlig det her. Akkuratt den samme problemstillingen kom opp sist gang jeg så meg nødt til å kommentere ett av Helges bilder : )
Helge R.
forresten hyggelig å bli sammenlignet med Ari Behn, selv om det går for fort i svingende stakk han av med prinsessa og fikk terningkast 6 for tekstene sine.
Jeg skal selvsagt ikke sammenligne Fredriks skriverier med en annen kjent forfatter som kom med livshistorien i høst, da er kona til sistnevnte forfatter mer nærliggende.
At Carsten ikke forstår hvorfor bildene havner på to steder er hans problem, du finner dem også på:
www.photo.com
www.redbuble.com
www.digit.no
www.photosight.org
www.fotosidan.se

:)Gorm
Helge R.
skal selvsagt være
www.photo.net
Fredrik S.
Den satt....I rest my case.
Fred S.
Fredrik Stensrud: Veldig bra. tøft, det er betryggende at det nå og da dukker opp nye navn som faktisk tør å røske opp i det lunkne klimaet på bildekritikken, der slike ''kontroverser'' som dette egentlig burde være dagligdags kost, når en ser hvor mye rart som legges ut her, og ikke minst skrives her.

Fredrik har nok en del rett i det han skriver, slik jeg ''leser'' deg. HRG: På den ene siden framstiller du deg selv som det du kaller ''masjo''; du er ''vikingen Gorm'' og i den egenskap representant for en krigerkultur du på mange måter forherliger både i tekst og bilder. Desto mer hult blir det når du kommer med den anti-krigs svadaen du ofte serverer under andre bildesjangre, som denne. Svulstige , store ord, men av den årsaken jeg allerede har nevnt oppfatter jeg dem som rimelig tomme, og et spill for et galleri der en og annen naiv sjel lar seg imponere.

Men det skal du ha, du er på alle vis en dyktig posør.

Ellers synes jeg ikke argumentene dine ang. dette å legge ut bilder på både kritikken og galleriet holder vann i det hele tatt. Linkene du legger ut viser til andre fotosteder på nettet, Foto.no er ETT nettsted, selv om det er delt i galleriet og kritikken. Uansett, under dette bildet fungerer bildekritikken slik den skal fungere, og også andre kommentarer jeg har sett under andre bilder i det siste gir meg håp om at en kan få til en tøffere og mer virkelighetsnær kommentarkultur her inne.

vh fred
Geir F.
Carsten Arnholm og Fredrik Stensrud:
Synes det er utrolig godt gjort av dere å bruke så mange ord og likevel så lite om bildets eventuelle visuelle kvaliteter..
Uansett hvilken politiske fløy man tilhører synes jeg det er interessant å lese om hvilke tanker man har bak et bilde. Er man ikke interessart i politiske betraktninger som ligger til bunn for bilder kan man vel bare la være å lese. Værre er det ikke.
Leste nylig om at den godeste Bush ga mellom 300 og 400 usannheter om hvorfor man gikk til krig mot Irak. Og Arnholm: Beklager evt skrivefeil.

Det er nok av pip pip bilder her inne som man kan nyte hvis man heller vil det.

Og til dere andre som er mer interessert i bildevurderinger:
Savner litt sprekere farger. Ikke vær redd for å dra i kontrasten og øke dramatikken.

Ha en KNALL og DUNDRENDE weekend.

-fløde-






Geir F.
Fred Strømme:
Du referer Helge:
du er ''vikingen Gorm'' og i den egenskap representant for en krigerkultur du på mange måter forherliger både i tekst og bilder. Desto mer hult blir det når du kommer med den anti-krigs svadaen du ofte serverer under andre bildesjangre, som denne.

Håper inderlig du vet forskjell på det å være interessert i vår historie og det å ha et politisk syn på vår samtid.
Hvis ikke får vi en samrøre som det er vanskelig å ro seg ut av.
Ha en god og fredelig helg.

-fløde-

Fredrik S.
Jeg har møtt min overmann. Du sier det jeg egentlig vil si Fred Strømme, både mer forklarende og diplomatisk. Til Geir: Hvis du tar en titt på resten av bildene til Helge med tilhørende tekst kan det hende du har lettere for å forstå kritikken jeg har valgt å legge frem. Jeg poengterer igjen at det kun er et personlig synspunkt og ikke ment som hets.

Må smile.....den passifistiske vikingen (a slight contradiction in terms)
Fred S.
Geir: synes også at du er utrolig dyktig som har brukt spannevis med ord under dette bildet, i to innlegg attpåtil, uten å si et ord om hvordan du oppfatter bildet. Til tross for det har du faktisk anbefalt bildet; her på kritikken men er jeg bestemt at en bør grunngi en anbefaling.

Ellers skal jeg komme til bake til det du skriver som kommentar til meg, men har ikke tid akkurat nå.

vh fred
Elisabeth B.
Heisann Helge... Det er alltid godt å se bildene dine
Vennlig hilsen elisabeth
Avsluttet .
Hei igjen Gorm.

Atter et topp fortellende bilde fra deg.

Ser ut som om Alphagroup ZX8 har fått flere medlemmer.

Noen kan skjelne mellom historie for ca. 1000 år siden og dags dato, andre ikke.

Legger til en velfortjent anbefaling på ditt bilde fordi jeg liker det og at det skaper underholdende debatt.

Hallo fra Eivind.
Fred S.
Geir (med flere: ) Mye rart du har på hjertet som jeg ikke helt skjønner her: ''pip-pip bilder, hvor vil du hen med den hentydningen ? ''-vet forskjell på vår historie og å ha et politisk syn på vår samtid ? Hva pokker mener du med det, og hva har det med saken å gjøre ? Jeg har oppfatninger om hva som skjer i vår samtid, og jeg kjenner vår historie, og har mellomfag i historie med ''kongemakten i norsk middelalder'' som hovedfelt ( ganske nær vikingetiden..). Det har likevel ikke noe med saken å gjøre her, og du skylder meg en presisering av hva du egentlig mener.
Det jeg sier, og det du får forholde deg til hvis du vil diskutere dette, er at jeg ikke får de holdningene HRG legger for dagen i f.eks vikingebildene sine, og forsåvidt også selvportrettene ( ''ikke fuck med meg, eller noe i den dur), til å samsvare med svulstige ord om krig og fred under både dette bildet og andre.
Hva slags historiekunnskaper han har er likegyldig for meg, og like irrelevant for denne diskusjonen som det at om mine litt utvaskete kunnskaper i det samme. Jeg oppfatter derfor teksten under bildet som rimelig tomt svada, og heller som et slags ''se hvor flink og samfunnsengasjert jeg er''-opplegg. Det fungerer jo ; veldig mange blir jo både rørt og imponert over et slikt tilsynelatende brennende engasjement. Ikke jeg, desverre, fordi jeg ser det jeg mener at jeg ser, og egentlig er det ikke så mye mer å diskutere, for enige blir vi likevel ikke.

Men for å si litt om bildene dine da,HRG: De kan være morsomme og fabulerende, men etterhvert blir de litt av typen ''har sett dem før'', de ligner mye på hverandre. Du er en dyktig grov-manipulør, bildene minner mer om collager enn finslepen PS-teknikk, men som sagt, variasjon savnes.

Da, for å gå en liten tur tilbake til deg, Geir, synes jeg nok det er mer finesse over dine manipulerte bildet, både mht utførelse og innhold.

Og Eivind J; du har ting du vil si, men jeg skjønner ikke hva det er du vil si:
''Noen kan skjelne mellom melloom historie for ca. 1000 år siden og dags dato, andre ikke''. Hva mener du egentlig ? Utdyp dette , er du snill, jeg skjønner jo at du hører til dem som kan skjelne....

vh fred
Laurberg G.

Utrolig så smukt tingene kan føje sig som en bekræftelse på authors mål. Krigerisk ud overalle grænser. Totalt befriet fra selvironi og sproglig dannelse kan man åbenbart tillade sig lidt af alt her når man kritiserer billeder. Eller er det en misforståelse at det er billedkritik. Er det ikke snarere personkritik man læser her under.

''det du skriver under bildene dine som regel får meg til å tenke på en dyslektisk Ari Behn. Svulstig, pompøst, til tider vulgært og ofte uinteressant. Krig og fred og sånn...lissom....herregud, ja jeg blir provosert og da har du kanskje fått til det du ville, men dine gjentatte selvdiggerbilder kombinert med våset du skriver under blir rett og slett umulig for meg å ikke krittisere. Jeg mistenker at du egentlig er en liten blond glamourmodell som tar bilder av faren sin og kaller det selvportretter''. (citat Fredrik Stensrud )

Men tilbage til billedet.
Hvis nu alle de fede masjoer fik en afmagringskur behøvede de vel ikke understrege deres manglende selvværd med våben. Hvis mange havde det almene og fælles som mål fremfor egomålene - jeg vil være kalif istedet for kaliffen - Jeg vil have mere opmærksomhed end Helge - Tjah´så havde vi vel et mere socialt samfund. Men det er da en form for socialitet at være enige om at slå hinanden ihjel - eller hvad? med de kærsligste hilsener til alle. lau
Dag T.
hehe, jeg har vel ofte hatt sansen for dine litt odde konstruksjoner, men denne gangen synes jeg ikke bildet fungerer så bra. De grønne hodene kommer ikke så godt frem, og dermed må jeg ty til ''bruksanvisningen''. Det burde være unødvendig. Du har rikelig med plass oppover mot murveggen til et hode til...

Så til dere som kritiserer andres kritikker: Vi har lov til å mene hva vi vil her, og i et bilde på bildekritikken har autor spurt om en mening. Da er det lite positivt å kritisere andre meninger fremfor å begrunne sine egne, og har lite med konstruktiv bildekritikk å gjøre.

LG: Du driver mer med personkritikk enn de personene du beskylder for å gi personkritikk. Hva med å gå foran med et godt eksempel?
Carsten A.
Jeg ser med en viss interesse at Geir Fløde ikke oppfatter at jeg har uttalt meg svært tydelig negativt om dette produktet, dvs. om kombinasjonen av lekekrig (som bildet viser, med forspist aktør) og den antikrigs-ordbruken som samtidig serveres. Så får vi vite at om fargemetningen økes så øker samtidig dramatikken, for GF må det antakelig være. Andre har kanskje assosiasjoner til bildets innhold når det snakkes om dramatikk.

Svulstig pasifisme og vikingromantikk har andre pekt på - snodige greier.

MVH CA
Fredrik S.
He he......ler så jeg griner. Herlig engasjement. Siden jeg tydeligvis er den smarteste og peneste dårlige fotografen her skal jeg oppklare alt for dere på særdeles personlig nivå : ) Tråden er blitt lang og krigshisserne klarer ikke helt å skjelne helener fra barbar. Her er greia, i kronologisk rekkefølge:

1. Carsten A kommer med en helt saklig kommentar
2. Helge ( som ikke får helt nok av seg selv) føler seg tatt ved nesen, og svarer med en rettelse av Carstens språk.
3. Fredrik S som har stått opp på feil ben klarer ikke lenger dy seg og ytrer sitt syn på bildet, teksten under og fotografens narsisissme. Tro meg, han har ment det lenge. Han forsøker litt klønete å opptre diplomatisk på slutten.
4. Helge svarer med å kommentere en av Fredrik S sine bilder ( Fredrik S har fotografert i ca 8 mnd.) med klare syn på hvor inkompetent Fredrik er. Meget bra Helge, korrekt observert. Han skriver også en kommentar under eget bilde og bekrefter at provokasjon er et mål i seg selv.
5.Fredrik S stiller seg undrende til at ingen andre har lagt merke til de noe grunne undertekstene på disse bildene.
6. Carsten slenger seg på og blir irritert ( Med rette selvfølgelig) over hvorfor bildet er lagt ut på både BK og BG.
7. Fredrik bekrefter at det problemet er tatt opp før.
8. Helge bekrefter de fleste poeng fremstilt av både Fredrik og Carsten så de kan la sin sak hvile.
9. Fred Strømme kommer inn å sier det som egentlig var det Fredrik ville si på en diplomatisk måte. Slik jeg forstår det ytret Fred at det å digge og løpe rundt med en vikinghjelm og kalle seg Gorm ( altså å dyrke en gruppering som mente at voldtekt var fair og plyndring ærefullt) ikke er helt kompatibelt med et hav av viss vass om hvor tøff dagens krigsherjede verden er og at vi egentlig bare burde elske hverandre.
10. Geir Fløde gjør det klart at han ikke kan skrive og tydeligvis heller ikke lese.
11. Fred Strømme utdyper ytterligere og lover mer ( Takk gud for det)
12. Eivind Jacobsen annonserer at han har vokst opp sammen med Geir Fløde.
13. Fred Strømme holder det han lover og kommer med mer. ''ikke fuck med meg eller noe i den duren'' ...ja det er faktisk slik jeg tolker bildene også, helt uten å forstå hvorfor en ønsker å lage en lang rekke bilder som sier dette....kanskje han fikk mye pes på skolen?
14.Vet ikke helt hva LG skriver men det er noe vakkert og flytende med det danske språget.
15. Dag Thrane har oversikt, uten å ha lest min oppsummering.
16. Carste Arnholm forstår at Geir Fløde ikke forstår stort.


Konklusjon: Helge er Masjo, Fredrik Stensrud er Macho!


Helge R.
Stor takk til alle som har vårt innom dagens fredagsbilde. Jeg håper riktig mange av komentatorene gjeste mine framtidige bilder, litt skrivekløe øker besøksraten på bildet.
Fredrik må jeg desverre forbigå i stillhet, jeg vil bare takke for stor utholdenhet.
Bare en ting, du kommenterer min kommentar på ditt siste bilde bilde nr. 357054, andre får vurdere om jeg er helt bak mål.
Det kommer mer, portrett til tirsdag og svært opphisssende manipulasjon til fredag så stay tune
:)Gorm

Avsluttet .
Knalltøft bilde, og med dine kloke ord blir det enda bedre.
-Live
Fred S.
Fredrik S: ( som også er navnet til sønnen min, sjekk gjerne ut hans bilder , han kan dette med å manipulere...) Men som sagt, Fredrik: Jeg ler også så jeg griner, selv om jeg er såpass gammel at jeg burde ha nøyd meg med å humre i skjegget. Så la gå da, du er penere enn meg, men husk at du sikkert også er minst 40 år yngre. Bare vent....
Men altså , jeg ler; dette var morsomt, og oppsummeringen din viser jo at du faktisk også kan skrive. Jeg er imponert, eller impregnert som enkelte dottere vil uttrykke det. Og så selvironi, da. Sjelden vare. Tenk om alle her på dotten hadde bare brøkdelen av den selvironien du viser fram i oppsummeringen din, da hadde dette vært et bra og underholdende sted å være.
Kort og godt, oppsummeringen din er noe av det morsomste og mest velskrevne jeg har lest på lenge. Forbausende nok, for da jeg leste det første innlegget ditt ble jeg ikke impregnert/imponert, men regner med at årsaken var at du var forbannet; da blir en ikke like veltalende som du er i oppsummeringen din.

Helge R.G.: Var vel egentlig ikke meningen å bli med på denne runddansen, jeg har lovet meg selv å være snill gubbe, uansett hva som skjer. Kunne bare ikke dy meg, og morsomt var det. Håper du også tar det med en smule humor, og ikke minst selvironi. De fleste av oss har i det minste et snev av det.

vh fred
Geir F.
1366 visninger.
Skjønner dere nå hvorfor jeg anbefalte bildet?..
Pga av at Hr Rudschinat Grønli tydeligvis har truffet en eller annen nerve? Tror det.
-fløde-
Fred S.
Nei, Geir. Tror ikke bildet har truffet flere nerver enn hva bildene til Helge R.G. vanligvis gjør. ( som jo er en del) Folk kikker innom pga diskusjonen her; en sjeldenhet i et foto.no som har blitt så blodfattig mht ''kontroversielle'' ytringer at en kan begynne å lure på hvor det hele skal ende.

vh fred
Fredrik S.
Jeg håper alle leser kommentarene med et smil og at du Helge skjønner at jeg i likhet med deg liker å provosere av og til : ) På ingen måte er det i min interesse tråkke på deg eller noen andre her inne.

Har kost meg med skrivingen ikveld og gleder meg allerede til å slakte det neste bildet du legger ut : )

Ikke se bort ifra at jeg legger ut en Helge-herming (fra nå betegnet HH ) om kort tid : )
Fredrik S.
Klarer ikke dy meg ( Igjen) PS: Mange visninger er ikke synonymt med kvalitet Herr Fløde.

Dersom jeg hadde lagt ut et polaroidbilde av min lettkledde mor ville det nok også klart 1500 treff, og hun er ikke i nærheten av så vakker som meg.

Per Einar G.
Hallo i natten!

Først vil jeg få kommentere bildet som et enkelt men godt bilde på galskapen som rår i verden i dag og det var vel det som var meningen med dette bildet.
At en mann som elsker fred blir miss-oppfattet er ikke noe nytt, så også hans bilder og tekster!

Til Fredrik;

Hva vil du egentlig?
Er du en av Norges største kverulanter, med fagbrev i ordbruk og linjeskift?

Du ligger deg på et lavmål her inne.....dette blir veldig personlig og du skal vite at jeg ikke har noe imot dine synspunkter og at vi lever i et demokrati....men det er lov å bruke hode!

Mvh

Per E.
Carsten A.
I et tidligere innlegg skrev jeg ''Jeg ser at dette bildet er samtidig lagt inn såvel på BK som BG. Det skjønner jeg for min del ikke poenget med'' - noe jeg trodde at HRG ville gi en rimelig forklaring på, men spørsmålet falt ikke i god jord, slik jeg må forstå den etterfølgende kommentar. Og når jeg pekte på dette er det fordi det syns som HRG nokså konsekvent velger begge BK og BG for sine bilder, så mitt spørsmål er altså okke basert på at dette er gjort med bare ett bilde. Men noen forklaring på dette blir ikke gitt, skjønner jeg.

MVH CA
Fredrik S.
Jeg legger meg flat. Sorry. Tidsfordriv med komikk, aldri ment som hets.
Helge R.
Kjære alle fotovenner, jeg håper at man har stått opp med riktig bein denne flotte lørdagen.
Til Carsten som tydelig er irritert forde jeg benytter meg av muligheten til å pressentere bildene mine i hytt og pine.
Det virker som om BK og BG blir frekventert av forskjellige betraktere, noe besøkene gjenspeiler, et par eksempler fra egne presentasjoner:
Bildet av Eirik Blodøks; BK: 245 treff, BG: 229 treff
Armagedon: BK: 493 treff BG: 312
Julebildet, BK: 787 treff BG: 774 treff
osv, osv
Det viser seg at noen benytter seg av BK andre av BG og lille meg ønsker at flest mulig skal ta del i betraktningene, derfor dobbeltheten. Det er ikke en form for sizofreni, bare et forsøk på å nå ut med det jeg lager.

Om noen er lysten på å stille ut bildene mine er jeg mottakelig for tips.

Jeg takker mine debatanter som har gitt meg en utrolig treff på bildet og håper de igjen vil varme tastaturet når jeg kommer med nye provokasjoner, tirsdag 29. kl 19 og fredag 1. kl 10.
Skjønt provokasjoner, det er ganske uforståelig at noen reagerer negativt på min antivoldsvri, krig er faktisk galskap satt i system.

11. til 13. juli er det på nytt vikingmarked på
www.bronseplassen.no
her kan du oppleve vikingtidens håndverk i tilnærmelsesvis riktig framføring.
Å knytte meg opp til volden i fortiden er like vilt som å anklage dagens kristne å være delaktig i middelalderens hekseprosess, eller er det ikke det??
Stor takk til alle som er innom bildene mine, og stor takk til Carsten, Fred og Fredrik, uten dere ville dotten vært et fredelig sted, ha en god helg hilsen
:)Gorm
Carsten A.
Jeg ser at såvel Fredrik Stensrud som Helge Rudschinat Grønli vil ha det til at jeg er irritert over at HRG legger ut endel av sine bilder både på BK og BG. Jeg skjønner ikke at det kan være noen grunn til å oppfatte et spørsmål om dette som irritasjon. Flere enn meg har undret seg over dette fenomentet (som HGR ikke er alene om), se diskusjonstråden ''Attekomogsepåbildenemine!'':

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=3158...&kat=5

Vel, så ble det gitt en forklaring. Hva antall treff egentlig sier er jeg dog minmdre sikker på.

MVH CA
Geir F.
4006 visninger, Helge.
Gratulerer så mye! Du har har klart det andre må bruke puppebilder for å oppnå!

-fløde-
Helge R.
jeg bare rister forundret på hodet, men stor takk til alle som avlegger bildene mine en visitt, det kommer mer
:)Gorm
Carsten A.
Oppgitt antall visninger, når dette skrives 4429, tyder på at en eller flere klikker voldsomt intenst her for å få visningstallet opp i høyden. Denslags har forekommet tidligere, bl.a. fins det script som kan lette dette arbeidet.

MVG CA
Helge R.
det er jo mulig at noen finner bilde og tekst så interesant at de formidler det glade budskap om at noe er på gang.
Det er også mulig at linkene til andre gallerier hvor fotoamatører som Carsten og meg kan legge ut sine bilder, er av interesse??
Mulighetene er mange, hvem vet hva som skjer på et digitalt nett??
Jeg håper riktig manne er på hugget når jeg kommer med ett nytt portrett tirsdag kl. 19.0
til dess, ha en solfylt søndag
:)Gorm
Geir F.
Carsten:
Jeg foreslår at du setter igang litt detektivarbeide for å finne ut av dette hvis det plager deg sånn. Virker som du ikke klarer å godta at dette bildet vekker engasjement og høy klikkerate... selv om du har vært med og bidratt til det selv.
Kan du ikke heller bare la være å stadig selv bidra til å høy klikkefrekvens på dette bildet hvis det plager deg sånn?
Selv kommer jeg gjerne tilbake til dette bildet og sjekker de siste reaksjonerne. Undrer meg faktisk en del over at en så pass fredsommmelig mann som Rudschinat med sin antikrigspropaganda skal få folk til å gå på krigstien... og det til de grader.

Som Helge skriver: Jeg har aldri forstått hvorfor det er nødvendig å krige, det er primitivt og de fleste kriger fører bare til en ny krig og enda flere kriger.

Vel. Leser man gjennnom kritikkene så skjønner man at både du Carsten og jeg sammen med flere har bidratt til akkurat dette. Riktignok i mlitt mer beskjedent format. Sånn sett har kanskje bildet noe for seg likevel? Eller? Klarer du Carsten ikke å innrømme noe kvaliter overhodet?
Snodige greier.

Selv trekker jeg våpene mine tilbake og lar deg Carsten finne andre å sloss med.

-fløde-

Fred S.
Hei Helge RG. Noen siste ord fra meg også, siden jeg har deltatt i debatten: For det første; innleggene mine var ikke ment som noe ”fiendtlig framstøt”, for å holde meg til kriger-terminologien. Har ingen ting i mot deg personlig, du er unektelig en fargeklatt, med mye humor og ….selvironi (?) Det siste håper jeg for din egen del, hvis de biske selvportrettene dine ikke er lagt ut med et glimt av selvironi i øyet blir jeg mer betenkt.
Bildene dine er både burleske og til tider morsomme, manipulasjonene dine mer varierende kvalitet; litt mye klipp og lim, litt flanellografaktige, men de fungerer. Jeg innrømmer gjerne at jeg kikker innom de fleste bildene dine.
Det er som du sikkert har skjønt tekstene under bildene jeg har problemer med. For det første skjønner jeg ikke hvorfor du må ha så mye tekst under bildene, men regner med at det er for at de skal ”selge” enda bedre: Jeg kan nemlig ikke nekte for at jeg først og fremst ser på deg som en dyktig PR-mann; for deg selv, for bildene dine, for tankene og ideene dine, og for vikingmarkedene du deltar aktivt på. Tanker om krig og fred, om kristendommens mørke sider og om vikingmarkeder når muligens ut til flere enn bildene ville ha gjort uten. Ikke noe nytt det, vi har også hatt folk som lar selvskrevne dikt følge med bildene, og til og med et par som la inn lydspor med egenprodusert musikk under bildene. Kommentarene gikk da ofte like mye på dikt eller musikk som på bilder, og jeg ser at mange kommentarer under bildene dine også går på teksten. Jeg har svært liten sans for dette; bildene bør kunne snakke selv. Riktignok klarer jeg ikke selv å legge ut bildet uten en eller annen tittel som sikkert kan virke både ”ledende” og pompøs på enkelte, men jeg setter grensen ved lange avhandlinger.

Det du forteller under enkelte av vikingebildene dine er underholdende lesning, og muligens stort sett historisk korrekt, selv om fortellingene ser ut til å være farget at Helge ”Macho”
Likevel nøler jeg ikke med å kalle dem mannsromantikk, krigsromantikk eller annet i den retning, og slik jeg ser det er det heller ikke forenlige med den pasifismen du preker, for eks. under dette bildet. Ser forresten at Geir Fløde siterer deg i det siste innlegget sitt, og jeg blir ikke særlig imponert. Det er politisk korrekte klisjeer for det første, og for det andre, hvem i all verden her inne er det som ikke ønsker fred i verden ? Du serverer med andre selvfølgeligheter, og noe engasjement er i alle fall ikke jeg i stand til å oppdage. Jeg er ikke i tvil om at dette er, som tidligere nevnt, et spill for galleriet; en ”salgsstrategi”

Jeg fant et bilde fra et viking -marked av to gutter i leikekamp, og siterer noe av det som står i teksten under: ”Da langskipene på 800-tallet satte kursen sydover var årene bemannet med unggutter på 13-14 år, like hensynsløse som vår tids barnesoldater.. Som en militær enhet var de nesten uovervinnelige, det er den raffinerte bruken av øks som kampvåpen som forferder folk i Europa. De fryktet ikke døden, ble de drept var neste stopp Valhall. Her ventet fagre jomfruer, kamp og fete grisekoteletter . Klart at en slik gjeng av uovervinnelige….

Er ikke dette krigsromantikk og machosvada så vet ikke jeg, og den lettbeinte sammenligningen med ”vår tids barnesoldater” gjør det hele enda mindre smakelig.

En ting til, forresten: Ser på siden din at du kaller deg selv ”sybaritt”. Regner med at du vil ha fram at du er en livsnyter, men lærd som du gir deg ut for å være vet du sikkert også at sybarittene var nytelsessyke og hadde hang til luksus og materiell fråtsing
Så sybaritten og vikingromantikeren Helge G.S. som kandidat til Dottens Fredspris ? No way.

Ellers regner jeg med at dette ikke går særlig inn på deg, men at du tvert i mot tenker at all reklame er god reklame, så velbekomme. Du har snart 5000 seere, (hvis da tallene er riktige). Jeg er forbauset over at det ble så mange, men det er svært vanlig at når folk lukter at en ”krangel” er på gang her inne, så kommer de styrtende til. Holdt på å si at trollene kommer når de lukter kristenmanns blod, men det med kristenmanns blod passer vel ikke helt på deg…

Per Gunnar G: Hvis det er noen som er kverulant under dette bildet så er det du: Du har ikke noen vettuge argumenter å komme med, men kakler i vei som oppskjørtet husmor som har oppdaget at kjøttdeigen har steget med 2 kroner halvkiloet. Å kverulere er for eksempel det samme som blant annet å kaste seg inn i et ordskifte uten å ha noen argumenter å føre i marken. Det som ikke er å kverulere ville ha vært å sagt deg dypt uenig med Fredrik S, gjerne kommentert den litt uheldige måten han ordla seg på, og så sagt hva du mener om Helges kommentarer om krig og fred. Men det gjorde du ikke, din kverulant…..

Lau: Ja, som Dag T. allerede har nevnt, du tar som regel person heller enn sak. Det har jeg selv opplevd…..

Fredrik: Ligger du flat fremdeles ? Så reis deg opp da. Vi trenger typer som kan ordlegge seg ( med en viss moderasjon) slik som deg på dotten

Vh fred s-
Espen A. I.
Fred Strømme! Applaus til deg. Tusen takk for svært god lesning
Avsluttet .
Hm... jeg forundrer meg over hvordan voksne menn lar seg provosere så lett.
Det må da være forferdelig slitsomt?
Også er det jo veldig merkelig at det bare er mannfolk som kverulerer her... kan det kanskje ha noe med at temaet er krig?
Hm... jaja. Jeg har kanskje ikke så mye jeg skulle sagt. Jeg er jo bare ei jente på 13.
Fred S.
Takk Espen, betryggende å høre.

Hei Live: Du stiller veldig kloke og fornuftige spørsmål, men de er sannelig ikke så lette å svare på. Fint at du kom med et innlegg, i alle fall. For det første er det jo ikke bare mannfolk her inne da, når du har dukket opp ,og for det andre har et så fint innlegg som det du kom med en beroligende effekt på oss hissige mannfolk.
Ellers er det ikke SÅ mye krangling her inne, dessuten hender det at en krangel eller litt opphisset diskusjon kan føre til at ting blir bedre på noen måter. Om denne diskusjonen gjør det er ikke så godt å si....

vh fred
Fred S.
Hei Igjen, forresten, Live. Siden du kom med et slikt fornuftig spørsmål skal jeg ta tilbake det med ''kaklende husmødre''. Det var ikke særlig pent sagt, først og fremst ikke overfor norske husmødre, men heller ikke overfor Per Gunnar. Men ellers mente jeg nok det jeg sa til han....

vh fred
Per Einar G.
Til Fred Strømme:

Jeg heter ikke Per Gunnar,

Det første du bør lære deg er å lese. Men det vitner jo bare om lite respekt.
Egentlig var jeg ikke så intresert i å kommentere ditt siste inlegg, men klarte ikke å lå være, he, he
Den røde tråden i inleggene dine:
Du fremstår som en verdensmester, som ikke forstår at det finnes andre meninger rundt om. Jeg skjønner at du innehar mye kompetanse innen historie men det er ikke sikkert at alle her inne er intressert akkurat den biten, til det har vi andre fora!
Det er bedre å ta stilling til bildet slik der er fremstilt og lese teksten som den er skrevet, om du tolker teksten og historien på en annen måte......så kan du heller spørre Helge Rudschinat Grønli om en utfyllende forklaring på teksten.

Du har jo ennå ikke forstått en dritt,

Jeg har kommentert et bilde og en tekst, og ytret mine meninger om tråden her inne.
Og når det gjelder, Fredrik Stensrud, så forsto han godt hva jeg mente.
Tips; Er det nødvendig å ta alt så forbaska høytidelig!

Og hva er galt med oppskjørtet husmor, du måtte finne noe litt lite mandig for å liksom sette meg på plass, PATETISK!

Forstår du hvor jeg vil hen?

Mvh

Per E. Gunnarsen

Fred S.
På han igjen, men så er det slutt for min del:

Per Einar. Beklager for det første det med Per Gunnar. Det er faktisk fort gjort; for det første har nok etternavnet ditt lurt meg litt, og for det andre blir det da enda fortere gjort når en er gammel nok til å huske ei visegruppe som het Bjørg og Per Gunnar. Overhodet ikke ment som som manglende respekt.

Kaklende husmødre: Ikke bra, tar selvkritikk på det, ble revet med av skrivinga etterhvert. Har allerede dementert den annensteds

Verdensmester, nei. For det første er det vel ingen som skryter av en lærerutdannelse nå for tida, for det andre var ikke opplysningen om at jeg har studert historie myntet på deg, men på en annen ''verdensmester'' som hadde behov for å opplyse at noen kan skjelne mellom historie for 1000 år siden og dags dato, andre ikke. De som ikke kunne skjelne var selvsagt vi, derfor en opplysning som kanskje noen vil oppfatte som unødvendig.
Jeg presiserer at jeg skrev at den opplysningen uansett ikke hadde noe med denne saken å gjøre.

Problemstillingen som Fredrik brakte på bane var at han ikke trodde særlig på HRG`s voldsomme engasjement for fred. Det har heller ikke jeg trodd på, hvorfor står skrevet et eller annet sted.
Den problemstillingen tar ikke du stilling til i det hele tatt, men du overhøvler i stedet Fredrik S. for innlegget hans, og snakker om en ''fredselskende mann'' og hans tekster. Du nevner også at jeg må lese tekstene hans bedre i det siste innlegget ditt.
Men; jeg er i det hele tatt ikke interessert i å lese disse tekstene, det er bilder en skal ta stilling til her inne. Tekstene hans har jeg lest nok til at jeg har dannet meg den oppfatningen jeg sitter med nå. Derfor er det mye i begge innleggene dine som jeg desverre vil kalle litt surrete, og helt irrelevant i forhold til diskusjonen.
Den tekstene jeg HAR lest i forbindelse med denne diskusjonen, finner du i det lange innlegget mitt.

Patetisk ? Du står fritt til å mene det.

Over og ut.

vh fred s
Carsten A.
He-he, 7950 oppgitte ''visninger''. og så tror noen at det er 7950 peroner som her vært inne for å kikke på bildet , herav 3521 bare siden 12.02 og frem til nå ca. 22.30 - he- he - he . . .

MVH CA
Helge R.
patetisk
Geir F.
Carsten: Ser du har lagt inn 7 kommentarer. Så du bidrar sikkert med minst 7 klikk, kanskje enda mer... Skal vi modere oss og si 7950 minus 7?

-fløde-
Helge R.
multimedia
Man skal respekterer andres meninger, klart det - det må likevel være lov til å kommentere, og kanskje harselere over dem, eller hva?
Bildene mine kommer som regel med underliggende tekst, det er mulig å bare se på bildet, dersom teksten virker blodtrykkshevene kan betrakteren la vær å lese den, det er vel ikke så vanskelig, eller pirrer det litt å lese ugudelighetene mine?
Hele saken dreier seg om at dere finner mine tekster provoserende og vil stanse dem, det virker som om gråtende pippipper i solnedgang har formørket intelektet til flere enn en.
Her kommer dere veltende med hele det verbale skydset for å skremme meg, masse oppmagasinert agresjon der,
sorry
men det hele blir bare en kamp mot vindmøller.

Bilde og tekst har til alle tider hørt sammen, noen ganger bare et ord, andre ganger tanker som mine.
Jeg beklager å måtte bekjenne at bildene vil fortsette som tidligere med tanker knyttet til dem.

Til slutt en stor takk til aktørene, slik publisitet er bra for en som i følge Fred bruke alle slags sløye reklametriks for å selge bildene sine, takk
:)Gorm
Geir F.
Carsten: Ser at jeg faktisk er like vill som deg. Jeg har med denne lagt inn 7 kommentarer jeg også. Skal vi moderere oss og bli enige om 7950 minus 7 minus 7?
Så har vi Fred og et par andre kamerater. Kan det være at flere har vært inne og klikket også tro?

Vet ikke om du er direkte patetisk, som Helge uttrykker det, men ett eller annet irriterer deg tydeligvis noe voldsomt. Er egentlig ikke så interessert i å finne ut av hva det er.

Lykke til med detektivarbeidet ditt. Du finner nok ut av dette med bildevisninger skal du se.

-fløde-
Helge R.
apropo selge bildene sine, jeg har nok til en utstilling, du finner de fleste her på galleriet mitt, er du interesert mail
gormjarl@online.no

Ha en flott natt
:)Gorm
Helge R.
Hei Fred,
jeg siterer deg
som siterer mei,
håper det er okei

sorry det var ikke meningen å prøve meg på et dikt
Du skriver
Jeg fant et bilde fra et viking -marked av to gutter i leikekamp, og siterer noe av det som står i teksten under: ''Da langskipene på 800-tallet satte kursen sydover var årene bemannet med unggutter på 13-14 år, like hensynsløse som vår tids barnesoldater.. Som en militær enhet var de nesten uovervinnelige, det er den raffinerte bruken av øks som kampvåpen som forferder folk i Europa. De fryktet ikke døden, ble de drept var neste stopp Valhall. Her ventet fagre jomfruer, kamp og fete grisekoteletter . Klart at en slik gjeng av uovervinnelige….

Du er jo lærer og har sikkert din måte å formidle historiske kjensgjerninger til elevene, jeg prøver meg på en folkelig vri, jeg håper i det minste jeg treffer flere hjemme der enn jeg ville med akademiske omskrivninger.

Vikingkrigerne kan sammenlignes med dagens barnesoldater, hva vil du eller kalle en veltrent drapsmaskin på 13 år, eller heller en hel båtlast av dem. Hva er galt med det???
Jeg har aldri sagt at jeg digger det de gjorde, humanismen har jo gitt meg litt ballast, likevel prøver jeg å formidle kunskapen om denne tidsepoken.
Historien er gjennomsyret av blodige slag, og de foregår i dag i Irak og Afghanistan. Vi står ovenfor en global oppvarming som vil sende millioner ut på vandring.
Vi får folkevandringer som kan vekke den mest primitive sosial Darwinisme hos mottakerlandene.
Dette skremmer meg, jeg blir oldefar om noen uke og tenker med skrekk på den framtiden vi har skapt for en ny verdensborger.
Derfor lager jeg bilder og tekster.
:)Gorm
Helge R.
Nytt sitat fra Freds innlegg:

En ting til, forresten: Ser på siden din at du kaller deg selv ''sybaritt''. Regner med at du vil ha fram at du er en livsnyter, men lærd som du gir deg ut for å være vet du sikkert også at sybarittene var nytelsessyke og hadde hang til luksus og materiell fråtsing
Så sybaritten og vikingromantikeren Helge G.S. som kandidat til Dottens Fredspris ? No way.

Her mister du bakkekontakten Fred, eller hva??

Hva med dette sitatet som vel rommer årsaken til opphisselsen:
Holdt på å si at trollene kommer når de lukter kristenmanns blod, men det med kristenmanns blod passer vel ikke helt på deg…

Jeg har ikke mye tilovers for fundamentalister, enten de er religiøse eller ateister, jeg liker ikke å bli fortalt hva jeg skal tro, mulig at noe slikt skinner gjennom i tekstene mine.


Nytt stat:
Du har ikke noen vettuge argumenter å komme med, men kakler i vei som oppskjørtet husmor som har oppdaget at kjøttdeigen har steget med 2 kroner halvkiloet.

Et usagn som kanskje er litt pedagogisk upassende??


Slutter her, men takk for en fantastisk dag
:)Gorm
Fredrik S.
Fred, du har rett, kan ikke ligge flat når dine velformulerte og, etter min mening, rettmessige innlegg får så mye usakelig pepper som de får.

Jeg har nå lest dine innlegg flere ganger og synes ikke du er for drøy på noe vis. Du presenterer et enkelt syn som jeg ikke kunne blitt mer enig i. Forøvrig er jeg også enig med Carsten når det gjelder dobbeltopplasting av bilder, så der misforsto du meg Carsten.

Det som undrer meg er hvordan du Helge og dine fotsoldater ( som jeg til tider faktisk mistenker at ikke er stort eldre enn 13) med deres innlegg enkelt bekrefter de syn jeg og Fred har lagt frem.

Jeg begriper ikke hva som er så ''patetisk'' med det Fred ytrer?

Etter å ha lest de siste innleggene vet jeg ikke helt hvordan jeg skal klare å gjøre dette diplomatisk heller, for du bare fortsetter i samme hykleriske rytme Helge.

I samme setning, nevner du Irak, Afganistan og global oppvarming....det høres ut som om du leser fra huskelappen til en Misse-konkurent. Jeg klarer nesten ikke svare sakelig på dette for jeg synes det er så platt og overfladisk. Det er ingen her inne som skriver plettfritt gramatisk sett, men du har så mange skrivefeil at meningen i det du skriver av og til unnslipper meg.

Per Einar eller Per Gunnar som jeg vil kalle deg fra nå av, du kan virkelig ikke mene at Fred har problemer med å lese. Etter min mening mestrer han det norske språk bedre enn gjennomsnittet her på dotten. Du derimot hopper rett inn i en diskusjon du knapt har deltatt i, uten å ta deg tid til å lese alle innleggene. Dette gjenspeiles i dine innlegg som mangler innsikt og brodd.

Er ikke det å presentere svulstige, grunne ord om krig, fred, kjærlighet og global oppvarming mens man digger bilder av menn med maskingevær, vikingtreff og andre machofremstillinger kritikkverdig?

Hvis ikke, må Fred og jeg pakke snippesekken og akseptere at vår kritikk ble for skarp og ærlig for dette forumet. Jeg mener også at vi begge to har flettet inn en god dose humor i våre innlegg, slik at dette faktisk kunne oppfattes som underholdende for noen og ikke som hets.

I utgangspunktet kan jeg heller ikke tro at det ikke er flere fotografer her inne som deler syn med Fred og meg.

PS: Dersom du ønsker å søke jobb som tekstforfatter for pre-utfylte postkort med livsfilosofi Helge, skal jeg være den første til å gi deg mine beste anbefalinger.
Geir F.
Hei Fredrik
Ro deg ned.
-fløde-
Fred S.
Dagen derpå, og jeg registrerer at ingen har fått banesår med påfølgende hurtig frakt til Valhall; Helge takker for en fantastisk dag, Geir for en heidundrende diskusjon, og Fredrik er oppe i rakrygget stilling igjen. Har fremdeles litt dårlig samvittighet for det lille sverdkuttet jeg ga deg, Per Einar, men slik går det vel når en ikke dekker seg bra nok bak skjoldet. Men det med husmødrene var flåsete. Jeg er selv ''husmor''; siden det er jeg som slutter først i jobben om dagene lager jeg middagen hver dag, og jeg ER svært opptatt av prisen på kjøttdeig..
Ellers sa jeg ''over og ut'' i går, men dette får bli en endelig sluttkommentar siden det sikkert forventes av meg.

Helge: Helt enige blir vi nok ikke, men jeg tror det ser ut som om vi klarer å avslutter dette i en positiv tone. Jeg liker å diskutere, jeg kan , kanskje i litt for stor grad, sette ting på spissen, og når jeg går tom for energi og argumenter er jeg i grunn fornøyd. Dette er nok ikke første gang jeg er involvert i en diskusjon av denne typen, men jeg vet når jeg mentalt er ferdig med den, og det er jeg nå.
Jeg er overhodet ikke skeptisk til måten du formidler tidlig middelalder på, bare for å nevnt det. Historiefortelleren var en viktig formidler av både kunnskap og skjemt i vikingtiden , og jeg tviler ikke på at du behersker den kunsten.
Ellers ser jeg jo et ekte engasjement når du hiver deg løs på kristendommen, eller fundamentalisme om du vil; om jeg er enig i den formen du velger å presentere argumentene på er en annen sak, men det snakker vi ikke om nå.
Ellers sier vel Fredrik stort sett det jeg selv mener om krig/fred-innleggene dine også i det siste innlegget sitt.
Du er som sagt en dyktig PR-mann, ser du klarer å snike inn en liten setning om bildesalg..... Fullt lovlig, jeg skal prøve det samme selv.

Og pedagogisk korrekt ? ( det om husmødrene) Vel, det var i alle fall ikke politisk korrekt, men pedagogisk korrekt er det ingen ting som heter lenger, vi har hatt så mange reformer i skolen de siste 20 årene at ingen lenger vet hva som er riktig og hva som er galt.
Takker også for en morsom diskusjon. Ser forresten at du skriver et sted at uten bl.a. meg og CA ville dotten ha vært et fredeligere sted. Er det noe mål i seg selv at dotten skal være SÅ fredelig da ? Slik den er nå for tiden virker den til tider hjernedød. En ting jeg virkelig kunne ha tenkt meg å diskutere er kommentarnivået på bildekritikken. Det kan ikke bli slappere og mer intetsigende enn det har vært en stund nå, men jeg synes jeg aner en bedring. Den bør fortsette, gjerene med ordskifte som ikke nødvendigvis behøver å være så overvettes fredelig.

Fredrik: Fint du er tilbake, og når jeg leser det siste innlegget ditt får jeg bekreftet det jeg egentlig så i de tidligere; du har noe å si, og du sier det på en fortreffelig måte.

Da setter jeg punktum. (tror jeg...)

vh fred
Fredrik S.
Med Geir Flødes bredside; Hei Fredrik, ro deg ned, velger jeg å legge ned øksen. Den form for argumentasjon blir rett og slett for tøft for meg.

Takker for en herlig diskusjon med engasjement og klar belysning av hvor forskjellige vi mennesker er.

MVH Fredrik Stensrud
Helge R.
Hei alle sammen, solskinn og godt humør, takk for utdyping av velkjente synspungter.
Kanskje like greit å fortsette under neste bilde som kommer tirsdag kl 19, samme sted så stay tune.
Ha en flott dag hilsen
:)Gorm
Carsten A.
He-he, jeg syns også det er patetisk av noen tror det virkelig har vært (nå 11.30) 11398 personer inne her for å se på bildet, dvs. ytterligere 3448 siden igår kveld 22.30. Dette blir et forhold med meget høy snodighetsfaktor . . .

Hva dette produktet angår (bildet med undertekst) har jeg forlengst avgitt min vurdering (se den aller første bildekommentaren). Av en eller annen grunn syns ikke autor det er greit at man sier sin ærlige mening om et produkt lagt ut for kommentar - men hva er da egentlig meningen med å legge det ut på BK for kritikk?

MVH CA
Geir F.
Carsten: Venter spent på din neste opptelling. Sikkert en flott hobby.
-fløde-
Per Einar G.
He, he, he, he dette tar skikkelig av, når du la deg flat Fredrik Stensrud så steg du mange hakk men nå er du ute å spreller igjen...og stadig like usakelig! .Det er jo ikke tvil om at denne diskusjonen ikke bare dreier seg om dette bildet og tekster av Helge Rudschinat Grønli men også av tidligere tekster og bilder. Enkelte påstår jo at de ikke leser tekstene hans, men går allikevel hardnakket ut og fordømmer dem og det han ytrer.

Når det gjelder dobbeltopplasting av bilder så må vel Helge være den rette til å svare på om det har noe for seg, etter disse treffene som det er så mye snakk om (12500 eller mer) så ser det ut som om dobbelt opplasting definitift har noe for seg ;-)

Jeg tror ikke at noen har tatt skade av denne diskusjonen eller kommer til å ta skade av den, så dere må bare fortsette Fred og Fredrik...morsomt og underholdende dette og jeg setter pris på noe av det dere skriver selv om ikke alt er like sakelig.....men det gjelder meg selv også, sikker mulig at jeg skulle ha lest igjennom alle tekstene og bildene til Helge to ganger!

Så syntes jeg at du Fredrik skal slutte å henge deg opp i andres skrivefeil...gå litt inn i deg selv, forsøk å se dine egne feil istedet....det kan hjelpe!
Min begrunnelse for det er at;
Når du sitter med et tastatur, er det lett å taste feil, det er en meget kjent problemstilling i IT bransjen og jeg gjør det ofte selv, spesielt når det er mye arbeid og ting haster!

Ha en trivelig dag alle fotovenner!

Mvh

Per E.
Per Einar G.
En ting til når det gjelder tasting;

Noen har jo store kraftige hender, noen kaller det pølsefingre har jeg hørt, he, he, he, ikke det at Helge har pølsefingre, neida! Men prøv den som vil......altså ikke alltid like lett å taste for alle og feil kan forekomme., eller?

Mvh

Per E.

Fredrik S.
Hm....nå var det ikke skriveegenskapene til Helge som var fokuset i denne diskusjonen, og det er stor forskjell på en tastefeil og mer grunnleggende gramatiske handicap.

Du hevder at jeg er så usakelig. Kan du utdype dette for meg? Hvis du ser bort ifra en del åpenbare flåsete kommentarer ( selvfølgelig ment for å underholde folket), hva er det da som er usakelig?

Ref. meg selv: Er ikke det å presentere svulstige, grunne ord om krig, fred, kjærlighet og global oppvarming mens man digger bilder av menn med maskingevær, vikingtreff og andre machofremstillinger kritikkverdig?

Dette er kjernen i min kritikk. Hva er usakelig med det?
Fredrik S.
Leste forøvrig underteksten til bildet omigjen nå og da må jeg nok engang si at jeg ikke kan forstå hvordan et voksent menneske kan skrive noe så meningsløst. Krig er dumt, masse krig er veldig dumt...hm... Stat og kirke hisser massene opp til ny innsats ved fronten...hva skal det bety?

Helge du hevder at krig er primitivt men samtidig er du meget opptatt av vikingtiden som jo må sies å være en tid preget av primitive mennesker som dyrket sine primalbehov. Forstår du fortsatt ikke hvor jeg vil med kritikken? Er det så vrient å se de enorme motsetningene her?

Har vel repetert meg selv 100 ganger nå, men etter å ha lest teksten omigjen blusset tempramentet opp : )
Geir F.
Stakkars Fredrik.
Vikinger primitive mennesker? Du er helt på jordet gutt. Antakelig har du bare lest Hårek.
Les litt i romanene til Vera Henriksen, (kanskje Norges fremste ekspert på vikingtiden) og du vil få et totalt annet inntrykk. Vikingene var faktisk et fredsommelig folk, de fleste av dem vel å merke.

Det å være interessert i historie, og være et aktivt samfunnsmenneske er ikke nødvendigvis det samme. Jeg er interessert i historie men er ikke sikker på at jeg ender opp i Valhall.
Skjønner du, gutten?

Prøv å ro deg ned litt en gang til er du snill.

-fløde-

Per Einar G.
Hallo igjen Fredrik,

Det var de flåsete bemerkningene jeg henviste til og det med å henge seg opp i rett skrivings problematikken.....jeg syntes ikke det er så viktig i dette fora, men det er jo min mening, andre kan mene noe annet?

Slik jeg forstår endel av tekstene, så er mye av dette mentet på USA...men det kan jo være jeg er helt ute? Og om jeg tar feil Helge...så tar jeg selvkritikk!
Jeg finner tekstene og bildene, morsomme, til tider ironiske..med hint av mye sannhet, ispedd litt krydder og staveleifene overser jeg helt.

Per E.
Avsluttet .
Dette bildet har blitt utsatt for scripting-spørringer - dermed også et veldig uforholdsmessig høyt visningstall.
Adressen der spørringene kom fra er sperret.

Espen A. I.
Dette er jo et kraftig tilbakeslag mot bildets fotograf om dette viser seg å være et samarbeid. Til de som også forsvarte bildets visningsantall bør vel egentlig be om forlatelse til Carsten som hele tiden mente at dette kunne forekomme av scripting, noe som tallene sansyneliggjør.

Ellers godt at det freses litt diskusjonsmessig under bildene, takk til alle debantanter og fotografen som gjør billedkritikken til noe annet enn hei og goddag.

mvh Espen
Geir F.
De er nok de som står bak scriptingen som da bør be om forlatelse er det ikke?
Hr Carsten kommer nok tilbake med oppdatert telling.
-fløde-

Geir F.
Espen: En ting til. Nå er du med på å fremme mistenkeligjøring... blant annet av meg. Det kunne du egentlig latt være. Jeg har absolutt ingen forutsetning til å mene noe som helst om visningene. Vil i hvertfall ikke være med på å fremme mistenkeliggjøring.

Dette innlegget ville ikke kommet hvis adressen min var sperret.

-fløde-
Anne Kari Berg K.
Er det paranoia kverulantis det heter? ;(


Interessant forresten at det ikke er èn kvinne som har følt seg provosert eller kallet.


Anne Kari
Per Einar G.
Kjøre script motor;
Jeg er egentlig kun intressert i fakta og dersom dette også skal bli et diskusjonstema her inne, så ber jeg om at It konsulentene på foto.no ligger ut det riktige tallet slik at vi kan ligge saken død.

Mvh

Per E.
Helge R.
Etter som dottens adm er på banen må jeg i min enfoldighet spørre hva scripting-spørringer er for noe??
Det må jo være en adresse bak det hele, denne bør offentliggjøres slik at jeg slipper halvkvede viser som den EAI kommer med, jeg regner med en offentlig beklagelse fra ham på antydninger om urent trav.
Nytt bilde i morgen så stay tune
:)Gorm
Espen A. I.
Har på ingen måte gitt uttrykk for at verken du Helge eller du Geir er mistenkte, mistenker ingen jeg, bare kommer med antagelser. Uansett, la nå stein være stein og viking være viking. Få opp igjen humøret. Og vil dere ha min offentlige beklagelse, så har dere den, men noe blomster på døra blir det ikke ;-)

mvh Espen
Line Kristin W.
Jammen atte det ER imma' teit med krig & vold & AG3 & sånn asså, dere!

Og SÆRLIG når Grønnhudene er med for da blir lissom hele verdenshistorien en mye mer seriøs greie å ta stilling til, syns jeg.
Åssen kan jeg vite om jeg er for eller mot den, 'a???

Men enkli så digger jeg litt kriging og sånn åsså jeg asså, men det er lissom mer sånn lekekrig, da.
Rødhudene forsjempel, dem digger jeg helrått!
De derre ildrøde dottene er bare seriøst morsomme, ass!!!
Dem driver å hopper opp og ned og skriker så høyt dem kan og klikkeskyter på enellerannen eller no' sånt i kánon med tellern på tørk og håret rett opp og propper på tvers! I øra.

Dem er SÅ latterkrampe, jeg bare digger'em helt sinnsykt, ass!!!
ROFLMAO!!!!! ;-D

- Line Lattermild ;-)
Avsluttet .
14166 visninger.
ojojojoj. Dette er virkelig mistenkelig.

Nå er klokka faktisk 19.06, det blir spennende å se hvor mange visninger som er kommet om en time.
Hmmmmmm.... det må være en 'klikker' blandt oss.
Hvem kan det være? hmmmmm...
Carsten A.
At dette bildet har blitt utsatt for scripting med sikte på å få frem et voldsomt høyt visningstall har jeg antydet flere ganger (samt at slike tall kan man ikke legge noen vekt på). Forholdet er nå bekreftet av FOTOdotNO. Jeg er ikke spesielt overrasket over denne bekreftelsen, og har forsåvidt en gang for ganske lenge siden vært utsatt for det samme med et av min bilder.

MVH CA
Dag T.
For å sitere Helges tekst til bildet:
''Jeg har aldri forstått hvorfor det er nødvendig å krige, det er primitivt og de fleste kriger fører bare til en ny krig og enda flere kriger.''

Jeg er da fristet til å spørre hvor det da er nødvendig å føre krig under dette bildet. Kanskje fotografen kan forklare det siden han er med på det?

Er det rart det er krig i verden?

.-)
Geir F.
Jepp.
Men du glemte Fred, Fredrik Carsten og meg selv også, av en eller annen grunn.
Tror kanskje disse gutta har vært krassere enn Helge hvis du leser litt grundigere.
-fløde-
Dag T.
Nei, jeg glemte dere ikke. Jeg stilte et spørsmål til fotografen, direkte på bakgrunn av hans bildetekst.
Helge R.
Denne krigen ble ukjempet på det verbale plan, helt uten blodsutgytelser, håper dette beroliger deg Dag.

Dette ble en ganske spessiel weekend, etter hvert som treffene slo til og kommentarene haglet steg troen på eget arbeid. Klart det var en nedtur da det viste seg at noe var galt. Carsten prøvde å helle kaldt vann i PC en, uten at det hadde nevneverdig effekt.
Nå er jeg ganske forbanna, det er dårlig gjort mot dere og det er dårlig gjort mot meg å kødde med bildene mine. Jeg skal klare å presentere dem på egen hånd.

Skriveriene de siste dagene har med all tydelighet vist at bildene treffer der de skal, eller kanskje det er tekstene som får magesyren til å koke?
Klart at slikt inspirerer til nye ting, til glede for noen og sorg for andre.

Jeg takker debatantene for stor utholdenhet og viser til mitt nye portrett som blir lagt ut i morgen tirsdag 29. januar rundt klokken 19 på denne kanalen.
Nå ønsker jeg deg en riktig god kveld
:)Gorm
Fredrik S.
Anne Kari, les Lines innlegg. Tross noe obskurt innhold tror jeg hun har forstått mitt poeng.

Beklager at jeg er så uvitende at jeg forbinder vikinger med plyndring og voldtekt, skiller meg sikkert godt ut fra gjennomsnittsnordmannen der.

Når det gjelder antall visninger, scripting eller ikke, er jeg ikke overrasket. Hvis det skjer en trafikkulykke er det ikke få mennesker som flokker seg rundt for å se hva som har skjedd. Betyr ikke at det er pent for det.
Stig Børre E.
Hei Helge.
Ikke av dine bedre bilder. Litt uelegant og hard belysning. De grønne fallende kjemper blir i overkant udefinerbare. Komposisjonen er god.

Budskapet har du selv lagt føringer for i din tekst, om jeg hadde tatt poenget uten underteksten er uvisst. Er litt enig med de som mener at bildet bør stå på egne ben og ikke være avhengig av tekst for å forklares - men hva du velger å gjøre er helt opp til deg.

Stå på - ser frem til fredagsunderholdningen ;-)

StigB
Helge R.
Takk Stig, det er nesten unormalt å få en kritikk som dette, det gleder meg
:)Gorm
Odd Tore S.
Her har det vist bølget friskt.
Min reaksjon på bildet og teksten er at dette bildet kunne like gjerne vært fra en barnehage, eller skole.
Som innflytter fra landet fant jeg snart ut ar det å på noen måte være forskjellig, er farlig. Og noen må alltid være kongen på haugen. Og samle soldater til mobbing, og andre trivelige og fredsfremmende tiltak.
Så, med barndommen trygg avstand, og noen erfaringer fra bl.a. arbeidslivet i tillegg, så heller jeg til oppfatningen at mennesket fortsatt er et flokkdyr innerst inne, og oppfører seg deretter når sjansen byr seg.
Så: Ja, jeg forstår krig. Men jeg liker det ikke, og er vel av natur en av de som støtes ut av flokken, og trives med det. På en måte.
Bildet gjorde egentlig ikke særlig inntrykk, men teksten din syntes jeg at trenger en jordledning.
Odd Tore
Per Harald O.
Jøss! Gratulere! Stå på gamle kriger! Nå tar du virkelig bilder som engasjerer!
Et bilde som sier mer enn 10000 ord!
L K.
Hah, en mann med holdninger! Ja, krig er totalt meningsløst. Jeg tror aldri en krig er til nasjonens beste. Men bildet gjør meg urolig. Spørsmålet er om du med dette bidraget hisser gemyttene mer enn du maner til fred. Uansett en engasjert debatt som inspirerer på sin måte.

- lakris
Helge R.
L K.
Du verdsetter dette nettstedet høyt, skjønner jeg. Og ikke minst diskusjonen i seg selv, som jeg nå har pløyd meg igjennom. Jeg er fortsatt imot krig, og for engasjerte diskusjoner.

- lakris
anders s.
artig det intervjuet du hadde i fevennen:-)
stå på helge
ha en fin kveld
mvh anders
Anne Kari Berg K.
Ja, jeg slutter meg til han før. Artig intervju i Fævennen. Men du. Egentlig er du vel indianer, ikke viking???
Anne Kari
Helge R.
L Kristoffersen lurer på om bilde er mer hissende enn krigsdempene.
Jeg prøver å synliggjøre vold som en tåpelig handling, grønnhudene kunne like gjerne vært rødhuder. USA s historie er gjentatte overgrep, reine folkemord mot urbefolkningen. Det er nok slike tanker som svirrer i bakhodet når jeg lager bilder som dette.

En god debatt virker stimulerende for de små grå, en gammel mann som meg har bare godt av å ruske opp i hjernebarken. Jeg har for lang fartstid i debatter mer tykkhudet enn denne, til å miste nattesøvnen.

Jeg tror mye av bakgrunnen er avskrift av Janteloven, du skal ikke tro at du er noe, det er alltid noen som blir provosert og da øker interessen for bildene mine, ennå jeg ikke tror at jeg er noe. Noen oppfatter utsagnene mine som politisk ukorrekte, hva så det er jo derfor jeg skriver dem, jeg er ikke fornøyd med tingenes tilstand. Mine oldebarns framtid er for viktig til det.
Ha en flott kveld
:)Gorm
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu