Tok dette bildet på min fototur nedi elva i bitende minusgrader. Liker bildet selv,men er litt usikker på om utsnittet funker. Tilbakemeldinger på bildet,både komp.,utsnitt og tips til event. forbedring mottas med stor takk! :)
Bildet inngår i albumet --- Kunst i blåtimen --- -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-02-21 18:06:58
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2008-02-21 18:09:13
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2008-02-21 18:10:48
    Versjon #4
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 28-135mm f/3.5-5-6 IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger540
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_303718} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Tommy-Asle S.
Hei Brita

Dette er en sånn type bilder som jeg har sansen for. Her er det flere elementer. Det er noe som flyter oppe mens det er faste strukturer nede. Hadde du kuttet bortnederste delen av isen kunne dette vært et satelittfoto over ett værsystem i Mexico-golfen :)
Det som bærer bildet er de forskjellige strukturene, noen mer markerte, noen mer diffuse.
Det gapet nede til høyre mellom isen og rammen ''irriterer'' men om det er negativt har jeg ikke bestemt meg for.

Jeg blir personlig mest engasjert av de diffuse og svømmende teksturene øverst fordi hjernen min ønsker å finne om de har noen mening.

Godt fanget.
Inger-Lise S.
Hei Brita! Et aldeles nydelig bilde!
Fint motiv i flott komposisjon og med lekre blåtoner. Herlig kontrast mellom is og vann her.
Et bilde det er godt å se på!

Inger-Lise
Inge S.
Hei.
Et motiv jeg har sansen for og du er så god på
dette at jeg syns du har kommet deg fint i mål her :-)
Bra dette.

Mvh Inge

Reidar N.
Både motiv og komposisjon funker godt her. Fint vinterbilde.

Reidar
Fred S.
Svært vakkert, synes du har funnet tilbake noe som var på gang for et par år (?) siden. Isen i forgrunnen er fin , den, men det er særlig det røykaktige vannet som fascinerer meg.

vh fred
Anne Ø.
Liker usnittet det rennende vannet og isstrukturen!!
Herlige blåtoner som faller i smak.
Tove H.
Flott med kontrasten mellom det rennende vannet med drømmeaktig preg i bakgrunnen og isen i forgrunnen. Nydelige blåtoner.
Hilsen Tove
Brita Helen E.
TUSEN takk for tilbakemeldinger alle sammen!
Setter stor pris på det:) Hyggelig at bildet falt i smak...

Mvh Brita...
Ketil K.
Nydelig! Både utsnitt og komposisjon stemmer fint her. Vannet i bakgrunnen er helt utsøkt!
Thomas M.
rett og slett nydelig!! jeg falt helt for dete. anbefaling fra meg.

Thomas Mørch
Jan-Eilert P.
Du har skikkelig knekt koden på denne type bilder. Dette var flott. Kompen funker greit. Du kan også vurdere å kutte i topp for å bruke isen som diagonal. Likte det også.

J-EP
Geir N.
Jeg så med en gang , uten å lese navnet at dette var et bilde som du hadde lagd. Nydelig, anbefales.
mvh
Geir
Bergliot E.
Hei Brita,
Et nydelelig isbilde fra deg igjen. Dette likte jeg godt. Fin dus stemning i øvre del av bildet som ikke viser noe spesielt, men dær man kan drømme seg bort. Så kommer det fine folder av isformasjoner lenger ned i bildet og ender opp i krystallskarpe fine detaljer av is. Veldig flott komposisjon og skarphet i bildet ditt. Du er dyktig:) Du er flink å finne motiver dær isen har bredt seg utover.

Egentlig har du to bilder her. Om du kutter nedre del og gjør bildet om til kvadratisk format så har du faktisk to selvstendige flotte motiver.

Bergliot:)
Tor Olav O.
Pent, både forgrunn, bakgrunn og blåtoner. mvh Tor Olav
Brita Helen E.
En stor takk til dere siste for nye fine innspill. :)
Jan-Eilert og Bergliot: Skal se om jeg får tid imorgen til å legge ut to nye versjoner der jeg kutter slik dere foreslår. Takk for forslag:)

Geir: Jasså,du så det ja, hehe,! Ja,jeg har jo en veldig forkjærlighet for denne type motiver,, særlig knallblå! :-) ...

Tusen takk til Thomas,Geir og Bergliot for anbefaling av bildet. Gleder meg veldig:))

Mvh Brita...
Kristin S.
Lekkert isbilde med fin komposisjon og flott utsnitt. Hærlige blåtoner og flott struktur/bevegelse på vannet. Dekorativt. Liker det:)

Mvh Kristin
Odd E. k.
God senkveld Brita Helen!

Et flott bilde med en nydelig skarphet og et fint lys inn på krystallen. Liker godt den fine strukturen i isen og lyset som skaper kontraster og fargevariasjoner. Bakgrunnen som muligens er rennende vann passer fint inn og gir en god balanse mellom isen og sløringen. Komposisjonen,rammen og utsnittet passer også meget bra til motivet. Skulle også gjerne sett mer av isen ned, dvs. kantens form, noe du sikker har og kan vise på et senere bilde. Flott levert igjen Brita Helen!

Ha en fortsatt fin fotouke!

Mvh

Odd E.
Monika Frisvold V.
Meget fint isbilde i fine blåtoner..
fin sløring, samt skarphet...
mvh monika
Anne Kari Berg K.
Nydelige former og fargetoner, fin struktur, vakkert.

Anne Kari
Bodil Kristine F.

Må si meg enig i rosen ovenfor. Vanvittig fin blåfarge. Kontrastene i strukturen,,,nydelig.

mvh Bo
Tone A.
Hei Brita Helen
Dette vakre isbildet har eg sett på fleire gonger. Og her støttar eg Odd E. sin velskrivne kommentar, også om å hatt meir med av isen sin form nederst i kanten. Men elles er bildet flott komponert med to delinga i istrukturen kor nedredelen er så blank, lysreflekterande og med mange linjer.
Midtdelen er meir dus i overflata og står til det sløra vatnet i bakgrunnen, som gir litt liv til bildet.
Flott komponert med blåtonespel og utsnitt som framhevar formene. Spesielt nedre delen av isen har eit flott lysspel.
Ei anbefaling frå meg også.
:) Tone
anders s.
synes dette ble et flott isbilde med herlige blåtoner
pent utsnitt og jeg liker godt det halvabstrakte inntrykket jeg får av å se på bildet.
meget bra
mvh anders
Bergliot E.
Se dær ja, det er det kommet opp flere versjoner. Mitt forslag var ikke ment som et alternativ til originalbildet ditt, men heller en ide for å få to ulike bilder. v4 ble jo også en spenstig utgave av isen din. Veldig bra libb.

Bergliot:)
Brita Helen E.
Takker så masse for nye kommentarer:)
Blir veldig glad for tilbakemeldinger på mine små prosjekt:)
Har lagt ut 3 nye versjoner etter forslag fra noen av dere...

Mvh Brita...
Ketil K.
Synes V#1 fortsatt er den som ble best, trenger ingen endringer for min del.
Wenche J.
Hei Brita
Er enig med Ketil. Versjon 1 er den beste:):):) Nydelige kjølige blåtoner og komposisjon og utsnitt er meget bra, synes jeg. Jeg liker spesielt strukturen på isen og bevegelsen i vannet. Flott presentert.
Mvh Wenche
Kjell Sigurd S.
Her har du lykkes med å lage et svært severdig naturfoto av et velbrukt motiv. Vet dette ikke er så lett. Liker kombinasjonen av hardt og mykt, flotte blåtoner og en velvalgt komp. Kort sagt meget bra.

Kjell S
siv anita p.
jeg likter utsnittet veldig godt og det blå gjør det alt bare helt fantastisk!!!
du er virkelig flink!!! :-D
Brita Helen E.
Tusen takk til dere siste for nye innspill! Setter stor pris på det:)
Liker selv versjon 1 best,men det er nå en smakssak!

Ha en fortsatt finfin fotouke!

Mvh Brita...
L K.
Et bilde som tilfredsstiller middelmådigheten. Det er lett å sulle seg inn i en abstrakt verden å tro at det er ''noe''. Men i en større sammenheng er dette en ganske banal lek med former og farger.

Kommentaren kan virke nådeløs, og kanskje er den det. Jeg understerker imidlertid at bildet er tilfeldig valgt blant mange tilsvarende bilder. Kritikken går ikke spesielt til deg. Jeg ser at slik lek med former kan ha en verdi for fotografen i øyeblikket. Men servert på en kritikkside som dette bør et nyansert syn komme fram. Bildet har langt i fra de kvaliteter som skredet av rosende kommentarer tilsier.

- lakris
Brita Helen E.
Takk for ditt engasjement L. Kristoffersen. Jeg setter pris på at folk som legger inn kommentarer under mine bilder er ærlige og sier sin mening:)

Jeg vet ikke hva du mener med at bildet er ''lek med former og farger'', samt at du mener at jeg og andre fotografer har sullet oss inn i en abstrakt verden ved å tro at bildet liksom ''er noe'' framfor andre bilder. Jeg har forsåvidt ikke behov for å vite svaret på akkurat dette.
Vi har alle hver vår smak og jeg liker akkurat denne type bilder, abstrakt eller ikke abstrakt.
Det er jo også utfra øyet som ser og sette bildet i den kategori som faller inn.

Vil imidlertid bare si at jeg hverken har lekt med farger eller former.
Dette bildet er tatt av is som resultat av vinterfrosten, og fargene er hverken endret eller lagt på, men heller et resultat av det fantastiske lyset vi har her i nord der blåtimen på dager med mye kulde er ekstrem.

Mvh Brita...
L K.
Ok BHE, du tok i mot mitt lille stikk på en god måte. Min kritikk skal oppfattes som en balanse i regnskapet. Bildet er greit nok, men på langt nær et fotografi som setter spor på noen som helst måte. Det ligger en betydelig kosefaktor både i motivet og kommentarene. Da dette er en bildekritikksite bør vel bildet vurderes i en større sammenheng. I mengden av denne type motiver er dine bilder blant de bedre.

Jeg mener fortsatt at dette er lek med form og farger. Hva er det ellers? Det er ikke dokumentasjon av is. Komposisjonen er avgjørende i din presentasjon. Noe de mange versjonene også viser. Fargen er da også vesentlig. Jeg sier ikke at du har manipulert fargene. Men at fargene i dette motivet er en dokumentasjon av nordlandslyset må du ikke komme å fortelle meg. Det finnes ikke blåfarger som dette i naturen. Fargene endrer seg blant annet ved kontrastøkning og tilsvarende, nødvendige justeringer i photoshop.

- lakris
Tone A.
Hei igjen Brita Helen
For meg er ikkje dette eit abstrakt bilde, og det er også lagt inn under kategorien: natur. Her kjem jo tydeleg isen fram med overflata som er ruglete nederst og med lysrefleksjonar mot den meir duse overflata med bølga kant.
Sjølv støtta eg Odd E.sitt forslag om meir av kantens sine former, nederst då kun v1 var lagt inn. Og takk for v4, kor du gjennomførte forslaget.
Men bildet blir meir uroleg pga alle isboblene på isen nederst. Alle desse detaljane nederst på isen gjer at denne delen dominerar bildet og trekk til seg blikket. Og nederst i venstrekanten er det eit istykke som forstyrrar litt. Men ein v5 er også mogleg med kuttinga av isstykket i venstrekanten så iskanten kjem med, og kor vatnet nederst i høgrekanten gir eit fint drag bakover.
Men v1 likar eg nå best. Kor den krystallklare overflata til isen kjem flott fram med fine blåtonar, og kor lysrefleksjonane gir ein flott effekt. Den bølga isdiagonalen dreg blikket bakover mot det sløra vatnet som gir litt liv til bildet.
Du har fått fram isen med sine vakre detaljar og lys mot det sløra vatnet.
Vinteren på sitt vakraste har du fanga med fine blåtonar som får fram kulda.
Helsing Tone

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu